Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjfjgffj

Przepis na ciasto z 2 jajek! jest takie?

Polecane posty

Gość gjfjgffj

moze jakies pomaranczowe ciasto z 2 jajek ? albo biszkopcik ?

Gość VIVA CRISTO REY
makaron mąka i 2 jajka

Gość Kto jak nie ja
ja mam przepis na ciasto z jednego jajka,ale zawsze robie z podwójnej porcji :) więc wchodzą dwa ;)

Gość gjfjgffj
a podasz?

Gość jjjjghjfgj
ja znam przepsi bez jajek, mzoe byc ?

Gość gjfjgffj
dzieks

Gość gjfjgffj
moze byc

Gość gjfjgffj
podaj podaj :)

skladniki : 180g masla, 150g bialej czekolady, 200g brazowego cukru, 250ml mleka, 6 lyzek syropu kukurydzianego, 300g maki, 2 lyzeczki proszku do pieczenia, 2 jajka piekarnik nagrzac do 170stopni ucieraj na wolnym ogniu maslo, cukier, czekolade, mleko i syrop kukurydziany na gladka masa.. uwazaj zeby Ci sie to nie zagotowalo :P zdejmij z ognia, wystudz wmieszaj stopniowo make i proszek do pieczenia, dodaj pojedynczo jajka czekajac az calkowicie sie polacza z masa wloz ciasto do formy i piec ok 50 min ( ja pieklam cala godzine ) do tego mozesz zrobic polewe z bialej czekolady 350gr bialej czekolady i 150ml smietanki kremowki ( smietanke zagotuj i wlej ja do miski z czekolada oczywiscie polamana :P wymieszaj odstaw na pol godziny i pokryj polewa wierzch i boki ciasta :) cos pysznego, polecam

Gość 1+2+3
Jak najbardziej jest przepis na puszystego biszkopta :) Proporcje jak powyżej 1 jajko + 2 dkg cukru + 3 dkg mąki x2 Wyjdzie biszkopt na małą blaszkę. Mąkę na końcu wsypywać przesianą przez sitko i mieszać lekko łyżką.

Gość gjfjgffj
a zeby biszkopt byl bardziej pulchny to moze tak ? bialko z 2 jajek ucierac z cukrem na puszytsa mase, dodac zoltka, make wymieszac z proszkiem (wlasnie ile tego proszku ? ) i wszystko wumieszac razem :)

Gość gjfjgffj
dziewczyna, dzikei za przepis ale chyba z niego nie skorzystam, za duzo "dziwnych skladnikow" ktorych nie znajde w domku :D :D ale kiedys napewno :)

Gość majtki jenny
oj wiemy cos na ten temat jenny :-D

Gość gjfjgffj
czy abynapewno 3 dkg ? a nie 30 >?

Gość 1+2+3
Pytasz o mojego biszkopta? Tak, Na pewno 3 dkg, to znaczy takie proporcje 1+2+3 i leciutki taki wychodzi. A przepis mam od dobrego piekarza-cukiernika i już go robiłam. Bez proszku do pieczenia, ale jeśli chcesz, możesz dodać z pół łyżeczki. I bez niego wychodzi, spróbuj :)