Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fffffadfaffffffffasdfas

Jestem załamany tym co widziałem przy kasie w biedronce :(

Polecane posty

Zakupy robiła muzułmanka która porozumiewała się z kasjerką po angielsku. I ta dziewczyna kasjerka lepiej zna angielski niż ja student. Masakra :( Wiedzę że bez angielskiego teraz ani rusz.

Gość ukjkbnnnnbnb
To co Ty tu jeszcze robisz/ Do nauki angielskiego.

dla mnie to szok, myslalem ze w biedronce zatrudniaja tylko kretynki :o

Nie podszywać się!

Gość iii13
w większości te dziewczyny to też studentki albo takie które już ukończyły studia. wiesz żadna praca nie hańbi, jeśli uczciwie pracujesz na chleb

Gość ten kto założył ten temat
moja koleżanka jest mgr geologii i pracuje w kasie w Biedronce. Zna angielski i niemiecki w stopniu komunikatywnym :)

iii13 Ale mi nie chodzi o to że uważam kasjerki za jakieś głupie czy coś podobnego.Ja do nich nic nie mam. A załamany jestem swoją angielszczyzną :(

up

Gość Navya
teraz takie czasy..nawet wykształceni ludzie ,znający jezyki itd ladują czasem na kasie . jechałam nawet z taksówkarzem po prawie ostatnio :O

Gość edrtgyhuytre
ja tez, kompletnie nie potrafie porozumiec sie po angielsku, nawet gdyby mnie ktos zaczepil na ulicy i zapytal o droge:O straszny wstyd, nawet sie nie przyznaje nikomu a najgorsze ze w kazdej prawie pracy jest wymagana znajomosc angielskiego. nawet na wakacje nie moge sama pojechac bo sie nie dogadam:O

Gość bardzo pozytywny wątek
My, którzy słabo umiemy mówić po angielsku - do roboty. A kasjerce pogratulwać. Wbrew pozorom język angielski jest przydatny także na takich stanowiskach, jak kasjerka, czy choćby ochroniarz - osoba, do której podejedzie najpierw obcokrajowiec, chcący o coś spytać.

Gość Navya
i teraz hmm nie ma już podziałow ,że kasjerka = bez wyksztlcenia i kompetencji ,a ktoś na wyzszym stanowisku to już lepiej wykształcony.. takie czasy

Gość edrtgyhuytre
nawet czasem myslalam czy by nie wyjechac na jakis czas za granice, ciezko m isie tutaj zmobilizowac, a tyle sie mowi ze osoby wyjechaly znajac podstawy a wracaja i mowia plynnie. no i to zupelnie inny jezyk niz ten ktory ucza w szkolach jezykowych. chodzilam do niejednej i gramatyka, gramatyka a jak sie ma otworzyc usta to juz problem

Gość edrtgyhuytre
kolezanki pojechaly na erazmusa na wymiane studencka, co dla mnie jest tylko marzeniem-bariera jezykowa:O wtyd wstyd

Gość no to kasjerka zrobiła nam
dobrą reklamę :)

Gość kkkjjj
co tu gadac, ja od 3 lat mieszkam w anglii i gdyby nie to, ze z polski znam angielski to niczego sie nie nauczylam.....siedze w domu z dziecmi i tyle.jedno tylko co zauwazylam na kursie jezykowym, ze kobiety co po 10 lat tu siedzaq z mzezami anglikami mowia takim pospolitym, fabrykowym angielskim-taki slang i pisac nie umieja a ja przy nich to ladnie pisze, gramatykie znam tylko wolniej mowie, za to bardziej oficjalnym jezykiem

Gość Mika DODO
Jest wstyd, że tyle narodu nie zna angielskiego, nawet jeśli ktoś się uczył to bez codziennej małej dawki angielskiego wiedza po prostu ucieka. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzic napisy w Tv, zamiast tego beznadziejnego lektora, tak jak na Cyprze i w Skandynawii i Słowenii, itd, gdzie większośc posługuje się bardzo ładnym angielskim.

Gość Złamany pypec 2
wstyd

Gość ines73
analfabeci

Gość 243214214
Ja po sstudiach składałam do pracy w biedronce i mnie nie przyjeli.... Chyba zależy do kierownika czy preferuje osoby po studiach czy nie....

Gość 243214214
z tymi napisami to się zgodze, tez nie znoszę lektora i i znajomosc angielskiego wzrosłaby. Chociaż dobrze że nie dubbingujemy każdego filmu jak np. Niemcy....

Gość Cyce jak Pabianice
Właśnie napisy to jest bardzo dobry pomysł, nie trzeba od razu wszystkich filmów, ale na przykład bajki i filmy dla młodzieży puszczac z napisami, od razu podniosłaby się znajomośc języków obcych i polskiej ortaografii jeśli dzieciaki musiałyby czytac, i tak powoli wszędzie wprowadzac napisy. Kto jest na tak?