Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zenon ziembiewicz

Jak odmawiac koronke do milosierdzia Bozego?

Polecane posty

Jakimi definicjami, czy to jest tak samo jak na rozancu -Wierze w Boga -Ojciec nasz -Zdrowas maryjo(3 razy) -Chwala ojcu, Ojcze Nasz -Zdrowas Maryjo(10razy) i tak dalej?

Tak samo jak na różańcu- tylko, że bez zdrowasiek . A później na pojedynczych paciorkach odmawiasz ,,Ojcze przedwieczny'...'', a na tych po 10 ,,Dla jego bolesnej męki...''. Na końcu ,, Święty Boże, Święty mocny..''.

Gość .Odp...
Koronka do Miłosierdzia Bożego Na początku: Ojcze nasz..., Zdrowaś Maryjo..., Wierzę w Boga... Na dużych paciorkach (1 raz): Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Ciało i Krew, Duszę i Bóstwo najmilszego Syna Twojego, a Pana naszego Jezusa Chrystusa na przebłaganie za grzechy nasze i całego świata. Na małych paciorkach (10 razy): Dla Jego bolesnej męki miej miłosierdzie dla nas i całego świata. Na zakończenie (3 razy): Święty Boże, Święty Mocny, Święty Nieśmiertelny zmiłuj się nad nami i nad całym światem. BARDZO MOCNA MODLITWA. Tutaj możesz zobaczyć na filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=6uPy_JTg_Yg Inne wykonanie: http://www.youtube.com/watch?v=ucyf9LSdqU0

Gość bozia nie lubi jąkałów
wszystko jedno jak ,byle klepać bez zająknięcia i powtarzać wszystko po sto razy,hahaaa

Gość Ola_Monola
Z modlitwą tą są związane bardzo ważne obietnice.Najwazniejsze jest jednak ,nie klepanie regułek, ale ich odmawianie i rozmyslanie nad nimi!!!To jest połączenie modlitwy ustnej z modlitwą myślną .

Gość Ola_Monola
@bmblondyn Żal mi ciebie.

Gość .Odp...
Obietnica ogólna brzmi: „Przez odmawianie tej koronki podoba mi się dać wszystko, o co mnie prosić będą (Dz.1541), (...) jeżeli to będzie zgodne z wolą moją" (Dz.1731). Wszystko bowiem, co jest niezgodne z wolą Bożą nie jest dobre dla człowieka, a zwłaszcza dla jego wiecznej szczęśliwości. „Przez odmawianie tej koronki powiedział w innym miejscu Pan Jezus zbliżasz ludzkość do mnie (Dz.929). Dusze, które będą odmawiać tę koronkę, miłosierdzie moje ogarnie (...) w życiu, a szczególnie w śmierci godzinie" (Dz.754).

Gość @TRUE@
To jest wspaniała modlitwa,która ma bardzo wielką moc.Można przez nią uprosić ocean łask :)

Gość zakuty łeb
należy oderwać koronkę z gaci i do niej przemawiać.