Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam, bo kupuje

do znająćych się na laptopach

Polecane posty

Gość pytam, bo kupuje

czy tankowanie procesora 2,5 i 2,66 to duża różnica?

Gość przyjada i zgwałcą
nie

Na wydajność wpływ ma wiele czynników. Nie da się tak ocenić po samym taktowaniu jaka jest różnica. Ale jak ma się procesor X i procesor Y to można w internecie poszukać ich testów i wtedy powiedzieć czy między X i Y jest duża różnica w wydajności.

Gość pytam, bo kupuje
Intel Core i5 Czyli nie warto dopłacić więcej za ten, który ma większe to tankowanie? Samsung i Dell mające te same parametry i ten sam procesor, a różnica właśnie: Samsung - tankowanie od 2,66 Dell - 2,5 Czyli nie jest to ważny i widoczny dla mnie wyznacznik?

Gość pytam, bo kupuje
Serdeczne dzięki za odpowiedź. Niewiele się znam, a jednak chciałabym kupić niezły. A firma Dell nie jest taka zła?

procesor nie jest tankowany tylko taktowany tak na przyszlosc i w laptopie jest wiele innych podzespolow rownie waznych jak procesor

Gość pytam, bo kupuje
Wielkie dzięki Ostatni Niedziel. Kisior - również dziękuję, ale jak napisałam - inne parametry mają takie same.

biorac pod uwage jaka dzis tandete produkuja bralbym pod uwage okres gwarancji i jak ewentualnie bedziesz reklamowac ten sprzet, dobrze miec pod nosem jakis serwis albo reklamowac na rekojmie wydajnosc procesora zalezna jest od plyty glownej pamieci karty graficznej nawet rodzaju dysku twardego a takich informacji pewnie nie masz

kisior, od płyty głównej, karty graficznej... blebleble... co to jest stacjonarny PC że sobie możesz złożyć z jakich tylko chcesz części? Co do karty graficznej to jak się nie gra w wymagające gry, tylko jakieś sapery czy warcaby to moim zdaniem w laptopie lepsza jest karta zintegrowana. Zawsze żre mnie prądu, wydziela mniej ciepła, a w końcu to laptop a nie stacjonarny.

jak nie gra owszem kazdy komputer chodzi tak szybko jak jego najslabsza czescl

Gość haha idz pan w uj
taktowanie nie tankowanie :P

kisior, to zależy, są zastosowania w których karta graficzna nie odgrywa większego znaczenia i wtedy liczy się mocny procesor tylko, a są takie jak np wymagające gry gdzie słaba grafika będzie ograniczeniem dla mocnego procesora albo słaby procesor będzie ograniczał mocną kartę graficzną A co do reszty... no to wybierz sobie w laptopie płytę główną czy pamięć RAM? Wszędzie jest pakowane to samo, pamięci RAM w większości nowych laptopów różnią się tylko jej ilością a tak to wszędzie DDR3-1333. Dyski? To samo, większość to 5400 obr/min, chociaż trafiają się z 7200 obr/min ale to głównie w mocniejszych sprzętach (np ja mam taki dysk, ale ja mam kadłubka i mogłem sobie wybrać jaki chciałem dysk :P)

Gość Bronco Billy
Jak długo żyję nie tankowałem procesora a już do 2,66 to nigdy :)

Gość mam pytanie do ludzi w temacie
jeśli nie ma płyty z systemem, tylko należy ją zgrać samemu, to kiedy należy to zrobić? chodzi mi o to, że chcę zrobić partycję i czy w przyszłości będzie możliwy format tylko c, wgrać system z płyty, żeby z innych dysków nic nie przepadło? jeśli tak, to czy jest to ważne, kiedy się zgra system czy zawsze trzeba przy 1. uruchomieniu komputera?

Gość mam pytanie do ludzi w temacie
podnoszę.