Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnessa.1

Kurs tworzenia biżuterii - Podkarpacie

Polecane posty

Gość Agnessa.1

Witam. Czy ktoś z Was orientuje się, w jakich miastach Podkarpacia organizowane są kursy tworzenia biżuterii? Proszę o namiary

Gość Agnessa.1
Mnie potrzebne. Nie masz na ten temat wiadomości - nie wysilaj się tandetnymi uwagami, które na nikim nie robią wrażenia...

Gość ljh;kg;;
ma racje, nikomu niepotrzebne bzdety, następny darmozjad, chwyć sie normalnej pracy

Gość Agnessa.1
jak łatwo i szybko oceniacie innych... wyobraźcie sobie że pracuję na etacie - a biżuteria - szczególnie naszyjniki, to po prostu jedno z moich zainteresowań... dlaczego mam je kupować, skoro mogę zrobić sobie coś sama

Gość wrzos1979
Ale po co Ci kurs? W sieci sa zdjecia bizuterii, mozesz tam podpatrzec, jak co jest zrobione i jakie kto ma pomysly...

Gość Agnessa.1
zadałam pytanie dotyczące kursu - jeżeli nie możesz mi pomóc, daruj sobie takie nic nie wnoszące komentarze...

Gość wrzos1979
Dobrze, daruje sobie zatem rowniez linka do kusow wykonywania bizuterii za darmo i on line, ktore chcialam Ci podeslac. Milych dalszych poszukiwan, nadete zabsko :P

Gość Annicia
Czasem bycie niemiłym nie popłaca. Ja robię taką biżuterię i mogę pokazać, ale też bym chciała wiedzieć i spytała dokładnie tak jak koleżanka, bo pomysłów na biżuterię nie można się nauczyć, jeśli ktoś nie ma własnych, można tylko podpatrzeć. Jeśli chodzi o wykonywanie, rzeczywiście do trudniejszych technik można znaleźć podpowiedzi. Rozumiem, że niektóre uwagi mogą zdenerwować, ale tak, jak się odnosisz do ludzi, to raczej nikt nie zechce pomóc.

Gość Agnessa.1
wiem, że w necie można podpatrzeć, jednak fotki to nie wszystko. Kolczyki to żaden problem, mnie interesuje wyrób naszyjników, szczególnie składających się z kilku sznurków czy linek, sposoby wykonywania zakończeń, zapięć itp. Takich szczegółów i myków najlepiej nauczy mnie ktoś, kto się tym zajmuje...

Gość Annicia
I też nie mam pojęcia po co Ci kurs...

Gość Annicia
ale też można znależć, trzeba tylko poszukać, a zapięcia kupujesz gotowe przecież. Ewentualnie wyginasz z drutu

Gość Agnessa.1
do wrzos1979 ten mój ostatni komentarz był do tych niemiłych osób powyżej, zanim zdążyłam go wysłać - Twój post pojawił się wcześniej...

Gość wrzos1979
No dobrze. Zaloguj sie na forum www.wizaz.pl Tam jest mnostwo osob robiacych bizuterie. Jest tam watek "jak zrobic" czy "podstawy wykonywania bizuterii", jakos tak. Wiem, ze ktos tam ostatnio pytal o bransoletki ktore sa chyba w typie tych naszyjnikow o ktore Ci chodzi (drewniane na lnie)? Ja robie raczej na lancuszku

Gość wrzos1979
a z koncowkami linek sama zawsze mam prolem, to musisz kupic koncowki do linek na allegro i wkleic je klejem dwuskladnikowym do srodka

Gość Agnessa.1
właśnie dzisiaj zarejestrowałam się na wizażu i zaczęłam czytać wątek o którym piszesz, ale padłam po którejś stronie... jednak na pewno przeczytam wszystko od deski do deski :) Tak, interesują mnie naszyjniki na lnie oraz np takie: http://www.pakamera.pl/naszyjniki-kolie-banacosta-nr478238.htm pewnie te wszystkie linki czy tam sznurki wkleja się do końcówek, ale nie ma to jak praca pod okiem fachowca, który zawsze może coś podpowiedzieć... Dzięki za pomoc

Gość wrzos1979
Tak te drobne z sieczki to pewnie maja wezelki na koncu i wklejone sa do koncowki, a grubsze to czesc nawet jest z gotowych rzemieniowych baz ;-) Nawet jak znajdziesz kurs to mozesz trafic na nauke robienia kolczykow ;)