Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wildrose90

PROSZE O SZYBKA ODP! tabletki anty!

Polecane posty

Gość wildrose90

Dzisiaj jest 9 dzien przerwy, czyli 2 dzien przyjmowania tabletek z nowego blistra, u mnie sa ta tabletki yasmin. W 1 dzien nowego blistra zapomnialam wziac tabletkę o 12 w południe, przypomniałam sobie dopiero o północy, czly teorytycznie 12 h pozniej. Czy jestem chroniona jak teraz powinnam przyjmowac tabletki ? Czy jest ryzyko ciąży ? Czy mozna to uznac za ryzykowna zmiane godzin przyjmowania tabletek, co robic?

Gość ................//////////////
http://www.yasmin.pl/pominieta_pigulka.html "Pominięta pigułka Minęło mniej niż 12 godzin od pominięcia tabletki. Skuteczność antykoncepcyjna preparatu Yasmin jest zachowana. Należy przyjąć tę tabletkę tak szybko, jak to możliwe i zażyć następną o zwykłej porze."

Gość wildrose90
Tak tylko że minęło 12-13 h i tu jest to ryzyko, a kochalam sie tego dnia. Czyli mowisz zebym od dzisiaj przyjmowala do konca blistra tabletke o zwyklej porze czyli o 12.00?

Gość ................//////////////
Tak, przez najbliższe 7 dni zabezpiecz się dodatkowo prezerwatywą. Z wczorajszych stosunków ciąży nie będzie, bo za wcześnie na owulację, poza tym wytrysk był poza pochwą, także nie ma powodu do zmartwień.

tabletki anty powodują zatory i mogą doprowadzić do wylewu krwi do mózgu