Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za tydzien ide na wesele

da się nauczyć chodzenia w butach na wysokim obcasie żeby nogi nie bolały?

Polecane posty

jak szybko się nauczyć chodzić w butach na obcasie, gdzieś 7cm? Dzisiaj 4 godziny chodziłam w takich po mieście i mam całe nogi spuchnięte i bolą strasznie :o Za tydzień idę na wesele, jestem niska i do sukienki najlepiej będzie pasował wysoki obcas. Czy w każdych butach na obcasie nogi bolą czy to kwestia przyzwyczajenia? Jak w tydzień nauczyć się chodzić w butach by nogi później po całej nocy nie bolały? Ostatnio na weselu już o 2 w nocy zmylam sie do domu z powodu butów :o Później przez tydzień mnie nogi bolały :(

Gość dfgfgf
kwestia przyzwyczajenia ale nie ma cudow nogi beda po jakims czasie bolaly

Gość dfgfgf
najprostsza sprawa trza isc w niskich butach

a mam jeszcze takie żelowe wkładki do butów, dzisiaj kupiłam... one są po to żeby nogi nie bolały czy jak?

wiem, że najlepiej w niskich ale mam taką sukienkę że będę wyglądała jak kaczka w niskich :( Jestem mała i głupio będę się czuła w niskich, zwłaszcza że teraz przytyłam i muszę jakoś optyczne się wyszczuplić :o

Gość adhlmy
ja chodze na wysokich obcasach dobre 3 lata , tez jestem niska, powiem ci ze to kwestia przyzwyczajenia, wygody butow tez, teraz mam tak ze butach na obcasie o 6 cm moge chodzic caly dzien ale powyzej juz 7 cm to po kilku godzinach i tak bola nogi. przez ten tydzien moze pochodz troche na obcasie ale nie za dlugo, mimo wszystko wzielabym jakies buty na zastepstwo na wesele moze nieplaskie jk nie chcesz a takie np. z 3 cm obcasem :)

Gość ojojojojjjjjjjjjj
Te żelowe wkładki są po to, żeby noga się z obcasa nie zsuwała :D A nogi boleć będą. Ja dostałam kiedyś po weselu zapalenia żył na nogach :O Ale paradowałam wtedy w obcasach 12 cm :D

Gość dużo zależy
od stóp - ich budowy druga rzecz to sposób chodzenia - jak przenosisz ciężar ciała z nogi na nogę trzecia - buty. Muszą być dobrze wyprofilowane Są kobiety z tzw. "ciężką nogą" i te raczej nigdy nie nauczą się chodzić na obcasach. Jest to często widoczne po butach - szybko zdarte, zjechane obcasy. Powykrzywiane. Nie każda kobieta jest stworzona do szpilek Z reguły niższe kobiety chodzą z większą gracją na obcasach, ale jak każda reguła - ma odstępstwa

czyli bólu nóg nie uniknę? No cóż, postaram się kupić z mniejszym obcasem, choć to będzie trudne bo chcę czółenka nude z zakrytymi palcami a zauważyłam, że większość jest tylko na wysokiej szpili z na platformie :o a o takich mogę zapmonieć, chociaż mi się podobają ale zabiłabym się w takich :o

Gość sratytatyyy
a nie mozesz kupic jakis czarnych? do kazdego koloru pasuja i bedziesz mogla w nich chodzic na inne okazjie;p nawet bez;p

no niby moge ale zawsze wszędzie w czarnych chodzę a kolor nude mi się spodobał i pasuje też idealnie do sukienki ;)

Gość przejebane z obcasami
ja tez idę na wesele i marza mi się śliczne obcaski bo wiadomo ze lepiej to wygląda, cała sylwetka jest zgrabniejsza itd..ale też już po 2 godz na obcasach nogi mi z bólu odpadają:O czasami widze na mieście laski w niebotycznych szpilach i nie mogę się nadziwić jak one to robia? przecież niemożliwe zeby stopy nie piekły, całe nogi nie bolały bo to jest nienaturalna pozycja dla ciała...jak to sie robi?

no właśnie :o Może sobie jakąś maść na znieczulenie kupię? :p

Gość dużo zależy
ależ n ie jest to niemożliwe, by nogi na obcasie nie bolały mnie w większości takich butów nie bola, choc mam też kilka niewygodnych, jednak da się przeżyć

Gość dużo zależy
i buty na platformie mają wysoki obcas, jednak platforma niweluje go i stopa jest ułożona jak na obcasie którego rzeczywista wysokość liczy się po odjęciu grubości platformy w takich butach ja już prawie zupełnie nie czuję wysokosci

jesi jest az tak zle to zapytaj w aptece moze cos distaniesz :) ale powaznie 7 cm i nogi cie bolą? ja zostałam chyba urodzona do chodzenia w szpilkach, miałam tylko trudnosci z przyzwyczajeniem sie do 15cm, ale trenowałam w domu i teraz nie mam zadnych problemów

Gość pandora12345
kup buty z platformą , ja kupuje tylko takie i wtedy obcasik 12 cm ;-D nogi mnie zaczynaja boles po dluższej imprezie :> ale to jak juz wracam do domu,wtedy zmieniam na balerinki ,ale tak powaznie to 7 cm to sa niziutkie szpilki i do tego moim zdaniem nie wygladaja zbyt ladnie .szpilki albo wysokie ale w ogole

/ cm to nie jest wiele ale jesli na codzien nie chodzisz w takich obcasach to beda cie3 nogi bolec. Moze do samego slubu idz w obcasach a potem przebierz na wygodne. Ja szlam w 15 cm butach ale po 7 godzinach tez zmienilam :-)