Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie latac samolotem

strach przed lataniem

Polecane posty

Gość boje sie latac samolotem

Witam. Jakis tydzien temu dowiedzialam sie, ze z rodzina lecimy samolotem na wakacje na wyspe Kube. Gdy sie o tym dowiedzialam bardzo sie przestraszylam, gdyz wczesniej nigdy nie latalam samolotem i mam straszne wizje dotyczace tego lotu. Caly czas mysle o tym, ze bedzie katastrofa, albo ktoś porwie nasz samolot. Boli mnie brzuch i głowa, gdy o tym mysle. Juz nie wspomne o tym, ze w nocy nie moge spac. Marze o wakacjach na wyspie, ale boje sie leciec samolotem. Mam 16 lat. Wiem, ze juz nie mozna sie wycofac, gdyz bilety zabukowane. Co mam zrobic? Prosze nie piszcie, ze "nie myslec o tym", gdyz ja na sama mysl robi mi sie nie dobrze i nie moge przestac o tym myslec. Jestem zalamana ;/

Ja latałam już kilkanaście razy, więc może będę potrafiła Ci jakoś pomóc z lękiem. :) Rozłóżmy to na czynniki pierwsze albo zadaj mi pytania, które Cię nurtują.

Powiem Ci szczerze droga nastolatko ze tez jak mialam wsiac do samolotu to sie balam, ale teraz wiem (jak juz tego doswiadczylam) ze to bylo cos najwspanialszego co moglo mi sie przytrafic :) ogolnie lot samolotem jak dla mnie gdy jest sie juz w gorze to jak jazda pociagiem, natomiast przy starcie jest mega moc , jedziesz z taka predkoscia ze wbila Cie lkko w fotel, ale to nie powod do strachu bo ja uwazam ze to bylo fajne , jak samolot juz sie wzbija w powietrze to jest takie dziwne uczucie jak sie rusza windą :) pozniej troszke przeszkadza cisnienie w uszach ktore jest dosyc udczuwalne ale najlepiej wtedy przełykać ślinę, jak juz jestes w gorze ponad chmurami i na dodatek gdy swieci sloneczko i jest piekna pogoda to uwierz mi ze wtedy jest pieknie :D:D:D gdy ja zobaczylam to co jest ponad chmurami to wtedy odeszly wszystkie zle mysli, czujesz sie jakbys byla w innym swiecie i nie martw sie tym ze ktos porwie samolot albo ze bedzie katastrofa bo w dzisiejszych czasach i przy naszych liniach lotniczych uwazam ze jest bardzo bezpiecznie chociaz bylam tego samego zdania co Ty... takze uwierz mi, ze bedzie super :) mi sie baaaardzo podobalo... pozdrawiam

pomijając fakt ze przy lądowaniu w Polsce zasnelam i do tej pory jestem głucha na jedno ucho, jestem w trakcie leczenia ;p hehe no ale zamiast isc na poczatku z tym do lekarza to poszlam po miesiacu czasu ;/ i musze sie meczyc... ale nie boj sie , to cos niesamowitego :)

Gość kartonZtektury25
A Ty się chciałaś wakacjami pochwalić?

Jesteś w świetnym wieku, żeby zapisać się na kurs szybowcowy;) Latanie jest wspaniałe i piękne. Nigdy nie rozumiałam ludzi, którzy się tego boją. Głowa do góry, nic się nie stanie.