Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie_do_ludzi_z_Anglii

jaka siec wybrac dla komorki?

Polecane posty

Mieszkam w Anglii. Wlasnie zmieniam tel. i chciałabym też zmienic sieć (do tej pory Orange). W której sieci mają tanie połączenia z komórki na komórkę z zagranicy, tani roaming i internet? W jakich sieciach macie komórki i jakie "plany". Co sie opłaca?

zawsze bralam na kontrakt z darmowymi minutami wiec nie mam pojecia gdzie jest taniej. tez mam w orange, ale roznie bywa z zasiegiem niestety.. gdybym miala zmieniac to pewnie na o2. wszyscy polacy maja telefon w o2 bo tam sa rozne takie promocje i oferty. ale jakie to nie wiem.. ja mam kontrakt z orange na 18 miesiecy 15 funtow miesiecznie 400 min 400 sms darmowy internet i komorka za darmo - sony erricson w995 ale to bylo rok temu, za 3 miesiace przedluzam kontrakt z nowa kom.

Dzięki Zdesperowana Żono. Myslałam o o2, ale gdzieś wyczytałam, że mają bardzo wysokie ceny, gdy dzwoni się z zagranicy lub z komórką z zagranicy. Ja dużo podróżuję i właściwie głównie gadam z rodziną, chcę też przestać ciągać ze sobą naokrągło komputer, dlatego chcę mieć "plan" przede wszystkim dostosowany do rozmów z Polską (więc darmowe minuty pewnie tu nie mają znaczenia), tani roaming i internet, także do używania tanio poza UK.

Z orange mam spore problemy z zasięgiem. Myślałam o vodafone, ale nie mogę znaleźć dokładnych informacji na temat kosztów (także w innych sieciach) :-o

domyslam sie ze ceny beda podobne, najtaniej wychodzi kiedy dzownisz przez te tanie numery do polski i tu nie ma znaczenia z jakiej sieci masz komorke. w polsce kup sobie polska karte bo na pewno nie oplaca ci sie dzownic w polsce ze swojego numeru w uk.

Mam kartę, którą używam w Polsce, kłopotliwe jest jednak ciągle zmienianie i spr., czy podczas używania polskiej karty ktoś nie dzwonił/wysłał coś na ang. numer. Słyszałam, że są tel na dwie karty. Jak dzwoni się do Polski przez "tanie numery"? Czy darmowe minuty w sieci mogą być zużyte podczas rozmów z zagranicą, czy tylko w obrębie angielskich sieci komórkowych? Sorry, za naiwne pytania, ale do tej pory miałam komórkę na doładowania. Mam jednak już dosyć sytuacji, gdy nagle kasa na kom sie kończy i nie mogę zadzwonić :-o

Gość JESLI CHODZI O POLACZENIA
z zagranica to najlepsze stawki ma O2. KIlka razy myslalam nad zmiana sieci,ale po tym jak zobaczylam "maly druk" odeszla mi ochota :)

Gość JESLI CHODZI O POLACZENIA
darmowe minuty w sieci sa tylko w obrebie UK - byloby zbyt dobrze, hehe :-) Jakkolwiek jesli masz jakis tani numer, ktory wyglada tak jak numer stacjonarny to mozesz wtedy dzwonic,ale zaden 0845, itp.

Więc jednak o2? No wlasnie z tymi darmowymi minutami, to one jeśli nie zostaną wykorzystane to przechodzą na nowy miesiąc, czy przepadają? Jaki masz plan w o2?

przepadaja. ja ci powiem szczerze, ze dzwonie tylko i wylacznie przez interent.. a jak musze koniecznie zadzownic normalnie na telefon (nota bene moi rodzice nie posiadaja stacjonarengo) to na internecie pelno znajduje numerow tanich do polski.

No, to nie opłaca mi się płacić za darmowe, bo ja nie dzwonię dużo (dlatego bardziej zależy mi na internecie i tanich połączeniach z zagranicą). Sprawdziłam o2, zeby mieć darmowe minuty na komorki zagraniczne trzeba dopłacić ponad 20 funtów na miesiac... Tak naprawdę to do tej pory na rozmowy wystarczało mi 40 funtów na ok 2-3m-ce, pewnie nadal bym się tego trzymała, ale komórka na wykończeniu, potrzbuje internetu w tel. i nie chcę miec problemów z doładowaniami.

ja głównie używam skypa, ale dużo podrózuje, więc nie zawsze się da.

no to ja place 15 na miesiac a mam te darmowe minuty,smsy, darmowy internet no i komorke ktora kiedy ja dostawalam kosztowala 270 funtow (teraz pewnie jest tansza.. ). kontrakt biore glownie po to zeby nie musiec komorki kupowac - a ja o nie tak dbam ze maksymalnie 2 lata i sie sypie :)

Gość dfddddd
3 network 15 f/miesiecznie 750 min w tym sms (mix n match) 300 min darmowych do 3 darmowy internet kontrakt na 18 miesiecy te 17 miesiecy temu dostalam sony ericsson 850i jestem z nimi juz 5 lat, jestem zadowolona:)

Gość dfddddd
przeciez skype i msn w telefonie sa za darmo:)

Gość krucafuks
Na komorki do Polski z (chyba)kazdej sieci da się dzwonić przez numer290966, kosztuje 9p za minute.

Gość muzyczkaaaa
ja mam z 3 i sobie chwale. a do dzwonienia do polski uzwaym localphone.com czy co.uk - ale najelpszy to i tak jest skype i wlasnie skype mam w tel i moge uzywac w 3.

Dzięki za odpowiedzi, muszę sprawdzić jeszcze tę 3. Czy nie macie kłopotów z zasięgiem? Czy gadając przez Skypa przez tel, nie jest to traktowane jako "ściąganie" danych i jeśli za neta płacisz (lub masz ograniczoną ilość przesyłanych danych,t to to jest wliczane? Sorry za pytania, ale moja obecna komorka ma chyba z 5 lat i nigdy na niej nie używałam internetu :-o

Jak działa ten numer 290966 przez który dzwonisz do Polski na komórki?

Gość dfddddd
skype jest calkowicie za darmo, mozesz uzywac do oporu, nie ma zadnego limitu, skype nie jest wliczony w koszty internetu w tel. to samo z msn, jakies 3 lata temu z 3 nie wszedzie mozna bylo zlapac zasieg, w chwili obecnej jest to najabardziej wykrywalna siec ( przynajmniej tak mowia w reklamie;) ) a ja osobiscie moge to potwierdzic,

Gość dfddddd
a jezeli chcesz dzwonic na komorke do Polski, to juz lepiej wykup sobie jakis pakiet , np. z Virgin ja mam 400 min talk anywhere - caly swiat, na komorki i stacjonarne , dodatkowo co miesiac kosztuje mnie to 28 f, drogo, ale nam akurat sie bardzo oplaca:) normalnie na skypie wydzwanialismy kolo 50 f miesiecznie i na pewno za mniej niz 400 min.

Aby korzystac ze skypa mozna albo dzwonic za darmo, gdy osoba, do której chce zadzwonić jest onine, lub wykupić min i dzwonic przez skypa na tel. Czy pisząc o uzywaniu Skypa za darmo masz na myśli ta pierwszą, wymienioną przeze mnie opcję?

Gość dfddddd
oczywiscie:) skype w telefonie dziala na tych samych zasadach co skype w komputerze,

:-) swietnie, na to liczyłam :-) zauwazyłam jednak, ze skype klasyfikuje sie, jako wymiana danych w o2 i vodafone, co znaczy, ze zmniejsza limit przesyłu danych. network 3 nie ma limitu, ale opinie o sieci są fatalne :-( o2 i vodafone tylko trochę lepsze :-o

Gość krucafuks
pytanie_do_ludzi_z_Anglii Jak działa ten numer 290966 przez który dzwonisz do Polski na komórki? Normalnie wykrecasz numer, wklikujesz 0048....i dzwonisz. ja jestem w Orange pay as you go

wloh opalony pakistanska bryza: Ty sie chlopie lecz, ale najpierw lub w miedzyczasie naucz sie poprawnej polszczyzny :-o

Hej :) Czy ktoś ma telefon na kartę z O2? ile płacicie za minute do Polski ? Bo przed chwilą chyba mnie O2 wykiwało, tzn. dzisiaj rano chłopak doładował mi telefon za 10 f. i zadzwoniłam do polski, rozmawiałam dosłownie 2 minuty i po tym czasie mnie rozłączyło i wyskoczyło że mam 0,00 na koncie...to chyba nie jest możliwe żeby w ciągu 2 min, wygadać 10 funtów....czy Wam się kiedyś coś takiego zdarzyło?

Gość gość
Ja na twoim miejscu nie zmieniałabym operatora, ale zapoznała się z jego ofertami. Według mnie na przykłąd to wygląda interesująco http://www.orange.pl/kid,4002009272,id,4003759293,article.html

Gość gość
Mój syn ma telefon komórkowy, ale ja jestem staromodny i mi zdecydowanie wystarczy telefon stacjonarny http://www.multiplay.pl/ z nimi nie ma żadnego kłopotu. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.