Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kij mu w oko

poradzcie!!

Polecane posty

Gość kij mu w oko

moja 5letnia coreczka ma stan podgoraczkowy drugi dzien-temp nie przekracza 38,2 i lekki katarek.czy to zwykle przeziebienie? corka czuje sie bardzo dobrze a ja jestem panikara-co robic?

Gość bezmózgowiec
38,2 i stan podgoraczkowy? :o 2 dzien? Nie masz lekarza cz jak? Oszczedzac na zdrowiu, porazka.... :o

Gość mama alinki
38,2 to juz jest gorączka! podaj małej coś silniejszego na zbicie gorączki,najlepiej w czopku i do lekarza !!

Gość ale siem żem zbulwersiła
lekarz jest za darmo to o jakim oszczedzabniu mowicie.. o tych lekachza 50zl, prosze was :O

Gość mama alinki
bez przesady istnieje jeszcze takie coś jak przychodnia państwowa,a nawet jakby lekarz wypisał leki to chyba na zdrowiu dziecka się nie oszczędza ?!

Gość hjb
moja córka ostatnio miała trzy dni gorączkę i byłam z nią tylko na pogotowiu i lekarz nic nie stwierdził a ja też już nie poszłam do pediatry bo gdy tylko posiedzi mała tam razem z tymi chorymi dziećmi to zawsze jest gorzej dawałam jej ibuprom na gorączkę i jej szybko przeszło u nas to prawdopodobnie był wirus bo ja też gorączkowałam a jak wiecie na wirusy to tylko odpoczynek wit c ew rutinoskorbin i wapno nie powiem jednak że konsultacja lekarska nie jest wskazana bo najlepiej byłoby odwiedzić lekarza niech osłucha dziecko i zbada

Gość bezmózgowiec
oszczedzanie nie na lekarzu tylko na lekach od lekarza...:o

Gość pisz normalnie tłumoku
"katarek" :o

Gość wczoraj była sobota
dzisiaj jest niedziela. W weekendy przychodnie są nieczynne, a na pogotowiu nie sądzę, żeby ją przyjęli, bo nie ma zagrożenia życia. Dlatego dziewczyna się pyta co można zrobić, żeby zbić niewielką gorączkę. Prawdopodobnie jest to zwykłe przeziębienie, ale jak pójdzie w poniedziałek do przychodni to dziecku może się znacznie pogorszyć, bo jest osłabione jakąś infekcję i może łatwo złapać coś dużo poważniejszego od innego chorego dziecka! Bardzo dobrze autorka zrobiła pytając się o sposoby zwalczenia przeziębienia.

Wy serio z takimi rzeczami latacie do lekarza? 38,2 i katar? Takiej goraczki to sie nawet nie zbija, najwyzej na noc, co wy chcecie od lekarza uzyskac w takiej sytuacji?

Gość widzę, że niektóre
dziewczyny popadają w skrajność!!! Może daj dziecku herbatę z cytryną, mleko z miodem i masłem, niech poleży w łóżku. Może przejdzie do jutra.

Gość lkkkklll
dla jasnosci- temp 38,2 nie powinno sie zbijac chyba, ze dziecko zle sie czuje-leki przeciwgoraczkowe nie sa obojetne dla organizmu. Co do latania po lekarzach to wlasnie przy przeziebieniu szkoda czasu i szkoda meczyc dziecko- polecam witaminki, goracy rosol, imbir gotowany do picia i moze czosnek i cebulke w jakiejs postaci

Gość Do zwolenniczek
chodzenia do lekarza z byle powodu: moje dziecko dostało w lutym leciutkiej wysypki, było zdrowe. Po wizycie w przychodni musiałam pójść jeszcze raz, bo dziecko złapało jakąś poważniejszą chorobę od chorych dzieci...

Gość Bella ...
Moja córka tez zaczęła gorączkowac w piatek wieczorem. Do tego lekko zatkany nos. Ma niespełna 3 lata. Daje jej Nurofem z czopkach i dzisiaj juz temperatura nie przekracza 37, chociaz wczoraj wieczor juz bylo 39. Pojde jutro mała osłuchac, bo chce miec pewnosc ze to nie gardło albo cos innego. Wydaje mi sie ze to po prostu wirus...