Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość girl5687

Przed okresem

Polecane posty

Gość girl5687

Witam.Mam wątpliwości.Miesiączkuje od 5 lat.Moje cykle zawsze trwały po 28-30 dni,w zeszłym roku zaczęły trwać aż 43 a teraz już chyba 50 dni :( Wydaje mi się to troche nienormalne i niepkojące.Pozatym miałam okres na początku września,potem nie miałam wogóle nic,nawet żadnego plamienia aż do grudnia,potem było już normalnie.W styczniu dostałam 13-go a potem dopiero 2 marca,czyli ostatnio miałam własnie na początku marca.Jakies 3 tygodnie temu uprawiałam petting,ale nie podejrzewam od razu ciąży i nie chce panikować.Dziś wylało się ze mnie dużo śluzu,jest raczej rzadki,nierozciągliwy.Były w nim jakby takie białe kawałki skóry (czasami taki miewałam),no i na bieliźnie był taki mały zlepek śluzu przypominający za przeproszeniem gluta.Od kilku dni śluz jest troche żółtawy,a miejscami (takie zaschnięte małe fragmenty śluzu)są czerwono-brązowe.Boli mnie podbrzusze i jajniki.Czy to oznacza,że zbliża sie już okres??przepraszam,ale nie obserwowałam zabardzo ostatnich cykli i troche zapomniałam.Prosze o pomoc!!

Gość ja proponuję...
żebyś poszła do lekarza i nie dała się wkręcić w tabletki antykoncepcyjne. Ja zawsze miałam nieregularne miesiączki ale jako nastolatka, która nie współżyła olewałam to,nawet się cieszyłam,że są rzadko bo jak już się pojawiały to miałam 5 dni wycięte z życiorysu. W końcu zaczęłam się nad tym zastanawiać i poszłam do lekarza...jednego, drugiego, trzeciego... każdy najpierw pytał czy chce zajść w ciążę (ja oczywiście mówiłam że nie) więc przepisywali mi tabletki żeby miesiączki się uregulowały. W końcu po kilku latach stwierdzili że to PCO i nadal tabletki a teraz jestem 2 lata po ślubie, 3 lata się nie zabezpieczam i staram o dziecko a tu lipa...cykle bezowulacyjne i dzidzi jak nie było tak nie ma...także na takie sytuacje trzeba reagować od razu bo potem tylko czas na leczeniu ucieka...

Gość girl5687
Te ostatnie okresy były normalne,nawet dość obfite...A teraz znowu ma być jakas przerwa? :( Martwie sie,bo chce miec dziecko,oczywiście jeszcze nie teraz,ale za kilka lat...;(

Gość ja proponuję...
sprawdź sobie poziom TSH, to jest hormon tarczycy, który również wpływa na cykl miesiączkowy. A poza tym szczerze mówiąc nie mam pojęcia co mam Ci powiedzieć. Musisz znaleźć dobrego specjalistę, który Ci coś poradzi a nie takiego,który eliminuje problem tabletkami.