Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemikmmmamm

Mam problem : Jestem kobietą a chodzę jak facet :/

Polecane posty

Gość problemikmmmamm

Kilka osob zwrocilo mi na to uwage , to straznie upokarzające :O Jak wyglada chod meski a jak kobiecy? Bo dla mnie to jedno i to samo ,roznic nie widze , poza tym ,ze niektore dziewczyny ruszają biodrami i tyle.

Gość nie przejmuj się chodem
tylko nie drap się po kroczu

Gość moja znajoma też tak chodzi
wszyscy ją po tym własnie poznają hahaha :D Zapewne szeroko rozstawiasz nogi, robisz duże kroki i machasz rękoma.... na dodatek pewnie jesteś lekko pochylona do przodu i "spięta" :D

Gość Ja tez chodze jak facet :)
Po prostu duze kroki i nie krecenie biodrami. Kobiety kreca biodrami, bo nosza szpilki i inne niewygodne buty :) Ja swoj chod lubie i nie zamierzam zmieniac ;-)

Gość problemikmmmamm
no wlasnie chodze jakbym miała ''coś'' miedzy nogami :D ramionami tez sie bujam :D ostatnio profesor na uczelni zartowal sobie ze mnie , czy moze gram w pilke nozną ? Bo piłkarki to silne męskie kobiety :O Wszyscy zaczeli sie smiac a ja malo sie nie rozbeczałam :O

"Kobiety kreca biodrami, bo nosza szpilki i inne niewygodne buty " Ja popylam w płaskich butach i jakoś nikt mi nigdy nie powiedział ze chodzę jak chłop :D pogódźcie się z tym ze nie potraficie ładnie chodzić i tyle :D

problemikmmmamm - ale to nie jest złe że tak chodzisz :D Ta moja znajoma jest bardzo lubiana i nikomu nie przeszkadza to jak chodzi ale jest dzięki temu bardziej rozpoznawana np. zimą wieczorami gdy ciężko rozpoznać twarz ją każdy rozpozna po chodzie (albo pomyli z facetem :D). ćwiczyłaś może kiedys aikido lub jakiś sport :D? Ona tak i pewnie dlatego ma w sobie trochę tego męskiego pierwiastka który powoduje ten chód ;)

Czemu nieladnie? Mojemu facetowi sie podoba, zwlaszcza jak z nim po gorach zasuwam. A krecenie biodrami to rezultat noszenia butow na obcasie, sama jak pare razy zalozylam, inaczej chodzilam. Ktos je nosi = nawyk zostaje. Zobaczcie, jak chodza male dzieci - miekko, kocio, ale nie kolysza biodrami. Ja tak chodze, jak sie nie spiesze. Ale zazwyczaj sie spiesze, wiec daje duze kroki. A wygodniej sie jest wtedy lekko pochylic, zmienic punkt ciezkosci = chodzic jak facet. Powtarzam, lubie swoj chod i nie uwazam go za brzydki :)

ja mam 3 brazowy pas z karate :) cos w tym jest :)

nikt nie mówi że jest brzydki :D Jest męski i tyle... Jak juz wspomniałam JA TEŻ NIE NOSZE OBCASÓW i jakos nie chodzę jak chłop. Nie kręcę też przesadnie biodrami. Nawet jak się śpiesze to robię to jak kobieta ;) Po prostu tak chodzicie i nic tego nie zmieni. Fajnie że "Ja tez chodze jak facet :) " lubi swój chód i ty "problemikmmmamm" też powinnaś brać z niej przykład. Bo najważniejsze to pokochać siebie!!! "ja mam 3 brazowy pas z karate" wiedziałam! :D

Gość hahahhahahaha8888
Moja koleżanka tak własnie chodzi i problemu z tym nie ma ;) powiem więcej, jej chód jest bardziej męski niż większości facetów ;) tzn nogi szeroko ,ramionami kołysze tj. wozi się :D za to ja lekko podskakuje , tak jakbym chodzila na palcach , nie wiem czemu tak mam ,ale nie umiem sie oduczyć ;)

Mozna zmienic swoj chod, bo to jest rzecz wyuczona. Jesli Autorce to przeszkadza, moze zapisac sie na lekcje tanca i nosic buty na obcasie. Stawiac male kroki. No, ktos powiedzial, ze jest brzydki. Ja tak nie uwazam i sadze, ze jest wygodny :) pozdrawiam

Ja tez chodze jak facet :) - co ty się tych obcasów tak uczepiłaś :D? Ta moja znajoma miała parę razy obcasy i i tak chodziła "po swojemu". Zresztą na obcasach też trzeba umieć chodzić by ładnie sie wyglądało inaczej jest to karykaturalne. Uważam ze najlepiej będzie jak pokochasz to po prostu :)

powiedz cos wiecej o sobie jestem ciekawa kim sie trzeba urodzic zeby miec takie problemy

Nie doczytalas. Ja lubie moj chod, a chod kobiecy to dla mnie = krecenie biodrami Jak sie nalozy bardzo wysokie obcasy - inaczej chodzic sie nie da ;-)

Znaczy ostatnie zdanie było do autorki ;) Ale sorki, mój błąd bo brzmiało jakby było do ciebie. I uwierz - jak sie nie umie chodzić na obcasach to się wygląda koszmarnie :D ładnie chodzenie na szpileczkach, koturnach to też sztuka :D

Na ulicy raczej nie widze ludzi, ktorzy "ladnie" chodza. Ladnie to dla mnie lekko, z gracja.

problem byłby, gdybyś zaczęła sikać jak facet :classic_cool: wskocz w buty na lekkim obcasie czy koturnie, a chód od razu się zmieni ;)

Dlatego mówię że ładne chodzenie (a szczególnie w butach na obcasie) to też sztuka. Nie każdy to potrafi.

Ja nie wiem czy to problem, ja facetom zazdroszcze wygody sikania. Podobno mozna kupic specjalne lejki ktore to umozliwiaja

specjalny lejek :D pełna higiena ;) tego brakuje jeszcze, żeby kobiety na wzór facetów wyciągały siusiaki gdzie popadnie :)

Gość hehehefghe
fajny temat :P kręćcie dalej - do góry .... :classic_cool:

Gość heellenka
Dziwię się Wam, bo szczerze, to nigdy nie zwracałam na to uwagi. Kilka razy w życiu usłyszałam, że kręcę strasznie tyłkiem jak chodzę, ale nie umiem tego kontrolować, więc się tym nie przejmuję po prostu. Odpowiadam, że mam czym kręcić to kręcę ( mam okrąglutki sterczący tyłek :P

Gość Siri
Mnie kiedyś znajomy powiedział,że jak idę to jedno biodro bardziej mi się rusza....No wtedy mi się zrobiło głupio, ale wtedy miałam 20 lat i kupę kompleksów...teraz bym to olała...podniosłam sobie na stare lata poczucie własnej wartości i mam wszystko w tyle...Pozdro!

Gość heellenka
Ja nie rozumiem tego, przecież nawet jak ktoś chodzi śmiesznie, dziwnie gestykuluje, czy ma śmiech przy którym kopara opada, to po co komuś zwracać na to uwagę? Taki jest i już. Co ma zmienić to, że się kogoś o tym uświadomi? Chyba, że to po to, żeby się czyimś kosztem podbudować? Ale to już jest podłe.

Gość maszproblemtogozmien
jak chcesz chodzic jak po wybiegu z ktecaca dupa to wychodz 2 godziny wczesniej podrzeczo zebys miala czas na krecenie dupa a potem na dojscie gdzie masz dojsc jak chlop a pierwszy fragment jak ,,kobieta,,

Gość Słoń belgijski
Chodzić jak facet, to znaczy chodzić w celu przemieszczenia się z jednego miejsca na drugie bez użycia środka transportu. Chodzić jak kobieta, to znaczy chodzić po to, aby pokazywać swoje nogi i pośladki otoczeniu. Zdecyduj, w jakim celu w ogóle chodzisz, a technika sama przyjdzie. Oczywiście chodzenie w celu poruszania się też ma swoje zalety, na przykład na starość nie będziesz miała żylaków, jak większość babć, które przez 40 lat życia stawiały nogi tak, żeby dupą kręcić, a nie tak, żeby się szybko poruszać.