Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alka-Prim

Zielonooka... tutaj :)

Polecane posty

Green na pewno nie da się skusić, szkoda klepać w klawisze. I dobrze. A święta minęły spokojnie i radośnie, zwłaszcza że pogoda nastrajała dodatkowo optymistycznie. No a po świętach trzeba się było zmierzyć z wprowadzeniem w życie projektu "rezygnuję z tej pracy"...

a gdybyś otrzymała odpowiedzi niezgodne z Twoimi oczekiwaniami? Tarot mówi o tym co najważniejsze a nie o tym o co pytamy. No chyba, że stawia pseudowróżka, to ona zawsze powie co się chce usłyszeć :) Ja stawiałam i czytałam to co mówił, nie zawsze byłoby to wesołe, czasem zaskakujące, niestety zawsze prawdziwe. Życie monotonne lepsze od burzliwego, obfitującego w nieszczęścia, więc trzymaj się tego ravija :)

Alka- zmieniasz pracę? Masz już coś innego na oku? Mnie piekna pogoda nie pomogła i humor mi się skończył.

Chciałabym wiedzieć. Ale trudno, będę żyć w nieświadomości ;)

to się tak wydaje, że się chce wiedzieć. Potem jak się wie, to się żałuje tej ciekawości Wiem co mówię :)

Ano tak, rezygnuję z pracy, mam dosyć. Powinno się znaleźć coś nowego niebawem. W najgorszym razie zatrudnię się jako hostessa ;)

na pocieszenie postawilam "tarota" na onecie. Oczywiscie wszystko wyszlo mi cudownie, milosc, praca, perspektywy... aj aj

Alka - zazdroszczę Ci tego, że mozesz sobie pozwolić na takie podejście. Ale też Szczecin to słaby rynek pracy - szybko by się nie znalazło nic fajnego. Na hostesse jestem za stara i zbyt niezdarna hehehehe ;)

Czy ja wiem czy wierzyc takiemu tarotowi :D :P Raczej nie ech, milego popoludnia :)

Witajcie! Q - co się z Tobą dzieje? Odezwij się, bo zaczynam się martwić o Twoją przejażdżkę do Świnujścia. Chyba nie zabłądziłaś w puszczy bukowej ;)

Może Q tak zasmakowała w tej przejażdżce samochodewej, że teraz całe dnie spędza za kierownicą ;)

Cześć Alka!!! Oby, bo znając jej lęki trochę się martwię. Ale pewnie jest tak, że nie ma czasu usiąść do kompa :) Co u Ciebie?

Spokojnie. Początek końca pracy. Dla odwrócenia uwagi pomału przymierzam się do rajdu po salonach z sukniami wieczorowymi. Chcę sobie dobrać coś fajnego, niekoniecznie kupować - po prostu poprzymierzać :)

Lubisz takie kiecki? Ja ogólnie na te wszystkie wieczorowo weselne mam alergie. Na wszystkie wesela na ktore jestem zmuszona chodzic ubieram coś zaskakujące hehehe jakąś skromną sukienke z dodatkami które wprawiają polowe tzw ciotek w osłupienie :) W takiej prawdziwie wieczorowej sylwstrowej zawsze czuję się przebrana i zbyt wystrojona :)

A poza tym Ty w Warszawie masz więcej sklepów. Szczecin pod każdym względem jest ubogi. Dobrze, że mnie nie kręcą takie ciuszki, to nie odczuwam braku porządnych sklepów z kreacjami :)

Gość qwerty 180cm
witam!!! sorka, green, troche sobie przedluzylam wyjazd, ale widze ze tez nie napisalas nic w sprawie naszej kawy :P teraz jakbys chciala to dopiero po majowce. z dojazdem nie bylo problemu, gorzej bylo wracac, bo jakas taka obzarta, zmeczona i skacowana bylam, ale jakos powolutku dojechalam :)

Gość qwerty 180cm
w swino bylo fajnie, ale jakos tak strasznie zimno, u nas lato juz, a tam w bluzie i kurtce marzlam, poza tym chyba przytylam z 10kg!!!!! a jezeli chodzi o kiecki bardziej wyjsciowe, toja lubie takie bez ramiaczek, co prawda spadaja i trzeba je czesto poprawiac, ale lubie takie i juz :)

Gość qwerty 180cm
alka, w arkadii byl takie sklep z sukienkami , chyba new look sie nazywal, ale nie jestem pewna....tam sa w miare przyzwoite ceny, kiedys kupilam kiecke za 350zl

hej Q - no wreszcie wróciłaś. Nic nie pisałam bo Ciebie nie było to co miałam w eter pisać :) Ważne że podróż bez problemów przebiegła. bez ramiączek na małym biuście to kiepski pomysł, ale mam taką jedną kiecuszkę na lato z mango, którą lubie bardzo, tyle że ona nie jest elegancka tylko plażowa :) No ale też trzeba uważać hihi

Czy lubię takie kiecki? Nie wiem, ale bardzo chciałabym poczuć jak to jest mieć taką na sobie. Zazwyczaj noszę spódnice o długości do ok. kolan lub ciut niżej, bo takie mi najbardziej pasują. A suknię chcę znaleźć optymalną, taką która będzie pasowała do mojej budowy, nie jakąkolwiek. Mam w domu dwie długie spódnice o wyglądzie wieczorowym i lubię je, chcę jeszcze sprawdzić jak będę się czuć w sukience. Z racji raczej mało kobiecych barków muszę wybierać w tych zakrytych u góry, na szerokich ramiączkach, z bolerkiem itp. W sumie to fajnie byłoby też wskoczyć choć na chwilę w jakąś suknię ślubną z tafty :)

Gość qwerty 180cm
ja mam az 3 bez ramiaczek, mialam 4, ale do jednej musialam doszyc ramiaczka, bo sie zrobila za duza, to ta z arkadii wlasnie. a mam jeszcze jedna kiecke weselna, ale nie jakas super strojna na pozbycie, ale Ala raczej w nia nie wejdzie....rozm 36albo 38....

Niedawno znalazłam na allegro fajną suknię balową, niestety z gorsetem bez ramiączek (trzeba by jakoś dopracować biust, żeby nie odpadł ;) i dokupić jakieś bolerko). Dziewczyna kupiła ją na studniówkę ponoć za 400 zł, a sprzedaje za 190. Niby niedrogo, ale po co mi taka suknia w domu, gdzie się w niej wybiorę? Nie będę przecież po domu w niej paradować. Fajnie założyć coś takiego, fajnie by było wybrać się na imprezę (mało realne w moim przypadku), ale trzymać w szafie mało praktycznie...

suknia śłubna z tafty - brrrrr, Ala Ty jesteś bardziej kobiecy niż ja, ja nigdy nie miałam marzeń o sukniach księżniczek ani o takich weselnych klimatach :) Każdy jednak jest inny :) i całe szczęście

W sukienkę rozm. 38 napewno nie wejdę. W talii są zazwyczaj dobre, ale u góry bez szans. Co innego spódnice.

Widzisz Green, ponieważ nie mogę na co dzień być sobie jak kobietka, mam takie a nie inne pragnienia. Pewnie gdyby można się było ubierać jak się chce, a nie jak każe społeczeństwo wszystko by się unormowało. Nie wiem jaki styl byłby moim codziennym. I to, że chcę założyć suknię z tafty nie znaczy, że nie podobają mi się kompletnie inne podejścia do tematu mody damskiej. Ja tylko próbkuję co mi pasuje i jak w czym się czuję. Jeśli chodzi o twój styl, to wiem już tyle: - bez wzorów kwiatowych - żadnych klimatów balowych - szpilki jak najbardziej Napisz coś więcej :)