Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asieellllaaaaaa767

naciecie podczas porodu

Polecane posty

Gość łóóó żesz ty.
Jakis rzeźnik nacinał tę kobietę, ja byłam nacinana i krzyknęłam, ale to było jedno krótkie ciecie i jeden krzyk, wrażenie jak przy zacięciu czymś, sekunda bólu ale silnego( położna przegapiła moment w skurczu) i tyle, a nie krojenie jak na schabowy, rzeźnik szybciej półtuszkę sprawi niż ten lekarz natnie kawałek ciała.

Gość szczura
Ludzie, nie nakręcajcie się bez sensu. Po pierwsze - potwierdzam - naciecia się nie czuje, czuje sie tylko, jak się rozlewa ciepła krew i po tym się to rozciecie poznaje. Po drugie - ciało ma takie swoje różne własciwości - miałam kiedyś jakies takie zwyrodnienie skórne na otoczce brodawki sutkowej, taka miekka, rozciagliwa kulka o srednicy mniej więcej 3 mm. Lekarz obwiązał mi to ciasno nitką tuż przy cycku, a jak toto "odrętwiało" - wziął nożyczki i normalnie obciął. Wygladała ta akcja przeohydnie, a nie bolała prawie nic. Nie wymyslajcie sobie teorii z księżyca - to nie boli. A co do szycia - tez się da przeżyc, normalne uklucia igłą, żadne mi tam nie wiadomo co

Gość bywa roznie...
jedne na drugi dzien sa na 'chodzie' a inne jak moja zona urodza dziecko 4kg, beda naciete a i tak pekna. do tego porod wywolywany to szyjka macicy nie zdazyla sie sama otworzyc i...tez pekla. lekarz szyl ja 2h po porodzie!!! i co?? po 2 tygodniach nie mogla nawet chodzic i bole sie nasilaly. zaden z 4 (CZTERECH!!!) 'lekarzy' ginekologow nie zauwazyl, ze zona byla...uczulona na szwy!!!! dopiero jak ja sie wkurzylem i zabralem ja do chirurga to ten od razu stwierdzil uczulenie na szwy (az sie ropa zbieralala!!. szybko na stol, szwy usunieto, rany wyczyszczono i podano silne antybiotyki (bo wdalo sie juz zakazenie) - jeszcze by mi zone na tamten swiate wyekspediowali. i wcale sie zonie nie dziwie, ze nie chce sie zgodzic na drugie dziecko.... takze bywa roznie - jak sie ktos pyta o 'naciecie i szycie' warto znac wszystkie mozliwe scenariusze. gdybysmy wiedziel przez co zona bedzie musiala przejsc po porodzie raczej na dziecko bysmy sie wogole nie zdecydowali..

Gość hgjhghghj
fuuuuuuuuuuuuuuuu