Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajączek wielkanocny

Śniadanie Wielkanocne, jak to jest u Was?

Polecane posty

Wstajecie w niedzielę rano i....??? Opiszcie, jak Wy lub Wasi rodzice szykują sniadanie i jak spedzacie czas przy stole. Rozmawiacie ze soba, czy jecie i kazdy rozchodzi sie po swoich kątach??

Gość dbgsbb
składamy brezenty pod choinką

Gość skupiamy sie na jedzeniu
mniammm :)

wstajemy, idziemy do kościoła, wracamy, szykujemy śniadanie, zjadamy wspólnie i każdy rozłazi się po swoich kątach :)

Gość __q
pijemy zimnego Lecha

Do kościoła przed śniadaniem? Ale i moze godzina młoda na msze.. a rozmawiacie przy stole?

Gość roladinia
u mnie jest inaczej , w wigilię paschalną wieczorem po mszy zasiadamy do stołu i jemy święconkę , rano idziemy do kościoła a 12 jest uroczysty obiad

Gość roladinia
spożywamy kaczkę po smoleńsku, popijając zimnym Lechem

bo chyba Wielkanoc to przede wszystkim kościół a nie śniadanie, nie ? :O a po 2 do kościoła chodzimy na rezurekcje na 7.45. chyba nie będę się zrywać o 6 żeby śniadanie zjeść :D

Gość roladinia
Mam pytanie do facetów: Czy na Wielkanoc święcicie swoje jajka ??

Gość my jemy wielkanocna
kolacje zamiast sniadania ;) W sobote wieczorem dzielimy sie jajkiem i siadamy wspolnie do stolu ;) W niedziele zaczynamy od obiadu ;) W koncu swieta sa, trzeba sie wyspac ;)

Gość my jemy wielkanocna
ja bym z domu bez sniadania nie wyszla, bez wzgledu na dzien tygodnia :P W kosciele bym fiknela na glodniaka, wiem na pewno ;)

fannky:) Oczywiście...ale pytanie dotyczyło tego, w jakim nastroju spozywamy śniadanie..czy jest to uroczysta chcwila, czy troche "większe" sniadanie jak codzień...przeciez częstujemy sie święconką, skłądamy zyczenia- czyż nie?>

Gość my jemy wielkanocna
Na Rezurekcjach bylam raz w zyciu, tak samo jak na Pasterce. I starczy ;)

Gość Navya
wstajemy ,jemy razem sniadania co zwykle rzadko się zdarza bo każy zyje w innym rytmie ,ja jak przyjade ze studiów to np wstaje później bo nigdzie sie nie śpiesze.. a potem po południu idziemy do kościola ,albo i nie bo moja rodzina do szczegolnie poboznych nie nalezy a potem każdy robi co chce , czasem przychodzi ktoś z rodziny, czasem gdzies pojedziemy

Gość Navya
hmm no moi rodzice nie mają juz takiego poczucia humoru żeby wylać ni nich wiadro wody :D co najwyżej szklankę ,a i tak tato pomarudzi..

u mnie jest inaczej, bo poza tym jednym dniem nigdy nie jemy razem śniadań :D ale jest bez fanfar. raczej zwykłe śniadanie

U nas też nie ma oficjalnego śniadania, rano idziemy do kościoła, a później po kościele, na stół lądują smakołyki i jest wyżerka.:D

Gość wstajemy, szykujemy sniadanie
siadamy, jemy, rozmawiamy. Potem pijemy po lampce wina lub kieliszku jakiejs wodki i po sniadaniu zajmujemy sie swoimi zajeciami. Potem obiad jemy juz z cala rodzina, ktora przychodzi, a po obiedzie pijemy flaszke:P Ogolnie to lubie swieta, bo lubie swoja rodzine.

Gość a,,,,,,,,,,
u nas zawsze zaczynamy od butelki wódki czystej, po rozpiciu konsumujemy boczek wędzony i słonine póżniej wypijamy skrzynkę browara marki piwosz, obiad słonina i wodzionka, po obiedzie spozywamy kilka butelek wódki czystej i przewaznie każdy jest już na lekiej bańce poczym dochodzi do rodzinnego mordobicia w którym prym wiedzie dziadek i wujek antoni kończy sie to przeważnie interwencją policji pożniej wszyscy zasypiają wj ednym łóżku jak wielka szczęśliwa rodzinka tylko czasem słychać odgłos odprowadzanych gazów i chrapanie dzadziusia , wesołych świąt i smacznego jajka życzę wam

Gość ladaco po mutacji
kościół to ja mam nad drzwiami w postaci krzyża nie potrzebuje jeszcze iść się denerwować do zimnej komnaty i słuchać tego grubego i śmierdzącego pedofila z ambony:D

Gość taka ta czarna
Malutka...jesteś żałosna