Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona w tych sprawach

prosze pomozcie w urzadzeniu domu

Polecane posty

jestesmy z partnerem na etapie urzadzania naszego domu. dom jest duzy a wiec i urzadzania sporo. nie chcemy kupowac teraz byle czego, zeby pozniej zmieniac wiec chcemy miec wszystko dokladnie ulozone. teraz kupujemy wyposazenie do salonu i ostatecznie po eliminacji zostaly nam dwie kanapy. wstawiam ich zdjecia i prosze, pomozcie podjac decyzje. od razu zaznaczam, ze kolor nie ma znaczenia i obie bede sie ladnie komponowaly w salonie, przyjajmniej zgodnei z planem;) http://www.voila.pl/477/c949i/?1 http://www.voila.pl/479/dgghv/?1 ktora byscie wybraly?

chciałam pomóc, ale jak dla mnie, obydwie są paskudne, za dopłatą bym takich nie wzięła do swojego domu sorki

Ewa 33 nie szkodzi:) tak czy inaczej dzieki za probe:) nam sie akurat obie podobaja tylko nie wiemy ktora wybrac:)

Gość jak na chlopca to mowi duzo
pierwsza, ale inny kolor - ta druga za kilka lat bedzie niemodna - tylko klasyczne meble

Gość taka sobieeee
dla mnie bardziej odpowiada ta pierwsza tylko jak juz postanowicie to z prawdziwej skóry bo inaczej po 2-3 latach popęka i kicha

Gość osóbka:)
ta druga ..ładna:)

Gość Ewuniaaaa
Ja już na szczęście kończę urządzanie :-) ciężka praca jeśli chce się mieć wszystko ładnie Kanapa nr 1 - zdecydowanie!!! bizzarto ma piękne kanapy

kanape pierwsza mozemy dostac w kolorze kremowym, kakaowym, i jasno-zielonym. ja cche kakaowy po niewaz najbardziej pasuje do reszty mebli:) tez sie bardziej sklanialam ku pierwszej ale druga jest niesamowicie wygodna, ma rozkladane automatycznie podnozki i jest bardzo wygodna do spania:) natomiast pierwsza jest ladniejsza ale juz nie tak okropnie wygodna:) kupujemy tylko zkorzane kanapy, juz mielismy ze sztucznej skory i zaczela sie odbarwiac a potem wlasnie pekac mimo ze naprawde o nia dbalismy. zazdroszcze!! co ja bym dala, zeby moc to juz miec za soba!!!:) moge zapytac niedyskretnie ile kosztowalo Was cale urzadzenie? i jak duzy macie dom? bo mnie juz koszty przerazaja! jejku jak ja Ci zazdroszcze!!!

Gość Ewuniaaaa
Nawet nie umiem powiedzieć ile to kosztowało - coś ok 75 tys minimum - urządzaliśmy 60 m mieszkanie ale troszkę przebudowywaliśmy ściany i staraliśmy się aby wszystko dobrej jakości kupić. Jeśli chodzi o kolor kanapy to nie dobieraj sobie pod kolor beli - będzie mdło. Jeśli masz brązowe meble weź kanapę w jakimś żywym kolorze :-)

Gość Ewuniaaaa
kolor mebli nie beli ;-) sorki

wlasnie o to mi chodzilo, ze bedzie pasowalo, bo bedzie sie kontrastowalo:) ze wszystko razem bedzie pasowalo, o to mi chodzilo, przepraszam juz mam problemy z wyslowieniem sie:) kurde 75 tysiecy na 60 m. nie wiem czemu wydaje mi sie, ze to nie tak duzo:( my poki co mamy panele, mozaiki w jednej lazience i w dwoch mamy plytki, ogolnie lazienki sa juz prawie zrobione poza malymi mebelkami na reczniki i kosmetyki, mamy zrobiony pokoj sanitarny, z pralka suszarka, zamrazalka, mamy kupiona dwodrzwiowa lodowke i jedno lozko i juz poszlo nam prawie tyle co Ty wydalas, poszlo nam 60 tys. na szczescie mamy sporo melbi ze starego mieszkania, ktore chcemy zachowac. chyba na koncu bede musiala sprzedac nerke zeby kupic zaslony;)

Gość Ewuniaaaa
Może dlatego wydaje ci się,że mało bo masz dwie łazienki i jakies tam pralnie -dom jednak inczej się aranżuje. Aha, no i dom to wiecej metrów na pewno ;-) My mamy małą łazienkę, kuchnie zabudowaliśmy nie dookoła tylko na dwóch ścianach a pokoje nie są pełne mebli-nowocześnie chcieliśmy urządzić :-) jeszcze balkonu nie zrobiliśmy bo już nie mamy weny - teraz jakieś wakacje ;-)

no tak, maszracje. jak rozmawiam ze znajomymi ktorzy urzadzaja mniejsze domu lub mieszkania to oni tez podaja mniejsze kwoty. my mamy 5 pokoi, dwie duze lazienki, jednak w naszej sypialni, mamy jedna lazienke pomiedzy dwa pokoje, na przyszlosc dla dzieci i jeden pokoj z mala lazienka i prysznicem, wiec lacznie wychodza i tak 4 lazienki! mamy kuchnie polaczona z salonem, pokoj sloneczny, gabinet! gdy moj partner robil plan wszytko wydawalo sie ok, nawet wybudowanie tego cholerstwa przebieglo zwinnie, ale to dlatego, ze on jest inzynierem i wszystkiego pilnowal, negocjowal ceny, popedzal pracownikow. a teraz tak naprawde przyszla najgorsza czesc! w niedziele bylismy umowieni z mezczyzna ktory bedzie robil nam meble do garderoby- 2.5 tysiaca! przy naszej sypialni mam taki maly pokoik do czytania w ktorym chce miec male schodki i wielki materac parapetowy na cale pomieszczenie i okazalo sie, ze to bedzie kosztowalo 3 tys! na cale szczescie poki co nie mamy dzieci wiec ich pokoje urzadzimy powoli i systematycznie. moj partner mowi, ze najgorsze juz jest za nami i teraz beda juz tylko tansze rzeczy do kupienia ale cholera jasna gdybym wiedziala, ze sie pakujemy w tak ogromne wydatki zastanowilabym sie dwa razy nad tymi malymi rzeczami bez ktorych bysmy przezyli:) ale jak to mawia on " stawiamy jeden dom na cale zycie, wiec zyjmy w nim wygodnie"

Gość Ewuniaaaa
Lepiej sobie zrób powolutku,ale tak jak chcesz. Nam też to trochę zajęło czasu i pewnie też będziecie mieć okres - kupmy cokolwiek tylko już nie przyjeżdżajmy do tego sklepu, ale teraz jak sobie mieszkamy to widzę, że było warto ;-) Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość lamella
Osobiście nie znoszę skórzanych mebli, nieprzytulne i nieprzyjemne. Wolę naturalnie obicia, oczywiście zdejmowane do prania. http://www.ligne-roset.pl/products.php?p=177&t=0&link_productID=0&g=4&dID=0&action=edit Narożnik w ogóle odradzam, lepsze są 2 kanapy ustawione naprzeciwko, wygląda to o znacznie ładniej - i daje większe możliwości aranżacji i przestawiania mebli. Z narożnikiem jest problem - rzadko kiedy da się go inaczej przestawić. Przy 2 sofach łatwiej zmienić coś dodatkami. Do gości siedzisz frontem, nie bokiem. porównaj sobie "lekkość" tego salonu: http://www.super-sofa.pl/produkt/sofa-maya-kolekcja-new-prestige i wyobraź tam takiego klamota zajmującego większość miejsca. Do tego dużym felerem w obu jest to, że mają niskie oparcia, dla mnie to nie do przeżycia, muszę mieć wyższe, bo kręgosłup mnie boli.

lamella dziekuje bardzo za Twoja opinie ale nie o tym jest topik:) wybor jest tylko pomiedzy tym,i dwiema kanapami, obie to naroznziki i obie sa skorzane, bo mnie sie takie wlasnie podobaja:)

Gość wnetrza
Jeśli potrzebna byłaby fachowa porada, z chęcią skonsultujemy :) --------- Projektujemy i dekorujemy wnętrza, www.balinska-wnetrza.pl

no i mamy! ostatecznie nie kupilismy zadnej z tych kanap:) gdy juz poszlismy do sklepu zobaczylismy nowa dostawe i tam byla nasza kanapa:) czekamy na dostawe, zajmie to tydzien ale i tak jestesmy mega szczesliwi bo zadno z nas nie mialo watpliwosci, ze to kanapa o ktorej mazylismy:) tu wstawiam zdjecie modelu http://www.voila.pl/362/kw8xv/?1 sa do tego jeszcze dwie pufy i na zdjeciu tego nie widac ale lampa jest zakrywana wysuwana klapa i nie widac nawet, ze tam jest jesli chce sie cos postawic

Gość junona555
Jeśli chodzi o te dwa narożniki to zdecydowanie bardziej podoba mi się ten w kolorze białym. Sama w najbliższym czasie zamierzam wymienić moją sofę i myślę nad tą http://www.arismebel.pl/pl/shop/charisma.html ponieważ podoba mi się jej szary kolor, który teraz jest bardzo modny.

Gość do zielonej
ta Twoja kanapa ma rozmiar połowy mojego mieszkania :D:D:D w bloku :D

Gość chatka jasia
Skórzana kanapa jest ok.Praktyczna,przy dzieciach zobaczysz że to dobry wybór.Tylko nie jasna jeśli już kupujecie na kilka lat. Jak będziesz zainteresowana urządzaniem pokoiku dla dzieci w przyszłości,zapraszam do Chatki Jasia