Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kininini

jak powiedzieć o masturbacji na spowiedzi?

Polecane posty

Gość gość
Ludzie a po co wy do spowiedzi chodzicie pogięło was ?

Gość gość
pare lat zył bezdomny cpun brał here wszy po nim chodziły włosy pachy jajca nawet w d***e je miał szczury jadłu jego strupy od wkłuwania igiej doszedł do 3 dawek gdzie inych by zabija od razu a bóg go uzdrowił wystarczyło ze sie nad nim pomodlili i był u spowiedzi odał zycie jezusowi i nie miał objawów odstawienia hery nie pije i nie pali

Gość gość
Ziemia jest płaska i nieruchoma!!! Obejrzyjcie materiały na YouTube! 8 Wtedy Juda rzekł do Onana: «Idź do żony twego brata i dopełnij z nią obowiązku szwagra, a tak sprawisz, że twój brat będzie miał potomstwo». 9 Onan wiedząc, że potomstwo nie będzie jego, ilekroć zbliżał się do żony swego brata, unikał zapłodnienia, aby nie dać potomstwa swemu bratu. Onan: (...) tracił z siebie nasienie na ziemię, aby nie wzbudził potomstwa bratu swemu. 10 Złe było w oczach Pana to, co on czynił, i dlatego także zesłał na niego śmierć.

Gość gość
Kto wierzy w gusła temu głowa uschła .

Gość gość
Tia a które z 10 przykazań tego zabrania ?

Gość gość
To grzech przeciwko ciału i godności.

Gość gość
Czyli o które przykazanie chodzi ?

Gość gość
pierwszym nastepstwem odejscia od boga i poddanie sie dzialaniu złego ducha jest smutek,poczucie pustki i samotnosci,trwoga i strach przed przyszłoscia zamkniecie w sobie i niemoznosc kochania ,a takze najruzniejsze choroby psychiczne, nerwowe i somatyczne tracąc wiare, ludzie stacza sie jak po równi pochyłej,az w koncu dochodza do stanu w którym traktuja Boga jako najwiekszego wroga i zaczynaja go nienawidziec w niektórych przypadkach moze dosc do opentania pan bóg dopuszcza do tego by zdemaskowac obecnosc złych demonów i wezwac ludzi do nawrucenia

Gość gość
6 przykazanie wiaze sie to z grzechem onana ktury zastosował wytrysk spermy na ziemie czyli antykoncepjca takze jest grzechem

Gość gość
Ludzie wy nienormalni jesteście buuuuuuuuuuuuuuu .

Gość gość
Smutek, poczucie pustki i samotności to mają wszyscy, co za często chodzą do kościoła i do spowiedzi.

Gość gość
seks i orgazm to najlepsze dla ciała i ducha i dla duszy .

Gość gość
dewoty a czy cnoty ?

Gość gość
Przeczytałem ten temat i naszła mnie potrzeba żeby iść do spowiedzi. Nie chodzi nawet o masturbacjie i inne grzechy cielesne ( w moim przypadku to nazbierało się tego strasznie dużo). Ja nie byłem u ksiedza chyba z 12 lat dokładnie to nie wiem nawet. Mam taką ochotę wyrzucić to wszystko z siebie. Na swój sposób jestem wierzący a skoro chodzę do psychiatry i jemu odpowiadam o wszystkim to czemu nie przed Bogiem. On mi wybaczy i jakieś oczyszczenie psychiczne duszy chyba będzie.

Gość gość
Grunt to podać dużo szczegółów, bo inaczej ksiądz się zdenerwuje, i nie będzie miał później pod co sobie zwalić.

Gość gość
Najrózniejsze choroby psychiczne, nerwowe i somatyczne mają ludzie uzależnieni od religii, za bardzo się nią przejmujący, co widać w niektórych wątkach na kafe. Niszczenie ludziom psychiki w imię religijnej władzy też jest grzechem i każdy ksiądz czy lider powinni zdawać sobie z tego sprawę, a nie cieszyć, że komuś namieszali w głowie i spieprzyli życie.

Gość gość
masturbacja to nie grzech,to potrzeba taka jak współżycie.grzech byłby wtedy gdybyś gwałcił kogoś wbrew czyjejś woli.zastanawiam się gdzie ja żyję ,chyba w średniowieczu!!!!!!!prZez masturbację rozładowujesz napięcie seksualne .seks też jest normalną potrzebą człowieka.

Gość gość
Defensive anchor

Gość pota madre
a mozna kogos zgwałcić zgodnie z jego wolą?

Gość gość
"popełniałam grzech nieczystości, sama" i ile razy

Gość gość
Masturbacja to wspaniały grzech,kiedy mam ochotę to sobie ulży .Jeszcze za mały na seks jestem,ale z dziewczyną nieraz sobie ulże i nie będę się spowiadał bo nie dostanę pokuty.

Gość gość
hej mam 59 lat mastorbuje sie cale moje zycie. kutasek zaczal mi stawac w pierwszej klasie.walic konika nauczyl mnie duzo starszy sasiad.bardzo to lubie robie to tez z kobietami

Gość gość
Problem jest taki że religia wyprała wam mózgi i wy nad wszystkim za dużo myślicie. STOP!!!!! Jedyna nadzieje to zatrzymać to wszystko.

Gość gość
Religie to wynalazki dla ciemnego, ogłupiałego ludu. Nikt nie wie co jest po drugiej stronie i nikt nigdy tego nie udowodnił, żadna więc religia nie jest prawdziwa, to tylko bujdy z ludzkich głów i z różnych części świata.

Gość gość
targaj dzyndzla mloda,to ludzkie jest,sie bedziesz czaić:-D :-P

Gość gość
Masturbacja czyli inaczej samogwałt jest grzechem ciężkim i wymaga spowiedzi. Czy tego chcesz czy nie, zgrzeszyles i zaczynasz się otwierac dzialanie innych sił niz te pochodzace od Boga. Na poczatku slyszysz: jest fajnie, to naturalne, zwalczam napiecie, czujesz sie swietnie, po czym robisz to ponownie, ponownie itd... na koncu zostajesz pusty z poczuciem winy i pozostawionym samemu sobie a na samą mysl o kosciele i komuni ogarnia Cie smiech albo złość, bo przecież "zabobony i sredniowiecze mi narzucają", psycholog nie pomaga depresja narasta i jetes w "trudnej sytuacji". Po kilku latach walki ze sobą kierujesz sie do spowiedzi i doznajesz jej cudu, lekkość, radosc i świadomość że wszystko co cię męczylo od lat jest blachostką bo znowu odnalazles Boga. Każdy może upaść ale kiedy wstanie, jest duzo silniejszy. Idz do szczerej spowiedzi jest w niej niesamowita sila. Wystarczy tego tylko odrobinę chciec...

Gość tfuj aniioł strażż
jak powiedziec? normlanie,zwyczjanie prosto z mostu "targam bobra co noc,co dzien,co godiznę w kazdym miescu jak tylko jestem sama"...moj pierog jest tak wymiętolony ze czasami mnie boli jak siadam, wkladam w piczke co mi w rece w padnie i wtedy fantazjuje ze to ksiadz mnie ujezdza". nie ma sie co wstydzic w konfesjonale ,jest ciemnoi,jest kratka,twojej twarzy niewidzi...nie zna cie,Polecam dla swietego spokoju isc do obcego kosciola.:) ciekawe co ci odpowie.