Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

serduszko1984

Czy można już wykryć ciążę?

Polecane posty

3 kwietnia miałam ostatni okres (początek okresu był 3 kwietnia) i później odstawiłam tabletki, bo chcę zajść w ciążę. Współżyłam w tym czasie z mężem wielokrotnie. 21 kwietnia mam wizytę u ginekologa. Czy będzie on w stanie powiedzieć mi czy jestem w ciąży? Testów ciążowych nie robię, gdyż w poprzedniej ciąży wynik pozytywny pokazał mi się dopiero gdy byłam w 7 tyg ciąży! Czy jeżeli ginekolog nie wykryje ciąży to można już wynonać test hcg z krwi? Czy wynik będzie już wiarygodny?

Gość wejdz sobie na stronke
netmama - tam jest kalkulator - jak uzupelnisz wyjdzie ci dzien w którym moze wyjsc test z krwi. gin wątpie zeby cos zobaczył na usg

na usg to pewnie nie możliwe, za mały będzie pęcherzyk, ale we krwi podobno po 10 dniach i w 100%

Gość no to tak...
10 dni ,ale od zapłodnienia czyli jak by nie było nic ci teraz ciąży nie wykryje bo jest za wcześnie po prostu!!!! Teraz podobno masz dni płodne albo byly kilka dni wcześniej.Poczekaj do terminu@.

Gość a czy ja jak wyrwę zęba
wg mnie nie ma opcji żebyś była w ciąży będąc w 19 dniu cyklu [a taki dzień cyklu będzie 21 kwietnia] najmniejszej szansy nie ma

a uwazam ze masz szanse bo po tabletkach to bylo krwawienie z odstawienia i byc moze akurat do tego 21kwietnia owulka mogla/moze wystapic. Gin w badaniu moze podejzewac, mozesz byc rozpulchniona, moze byc widoczne cialko zolte po owulce. Najwyzej cie skieruje na bete. A powinien ci powiedziec po usg ktora to faza cyklu i na tej podstawie mozesz sobie wyliczyc kiedy moze byc miesiaczka lub zrobic test. trzymam kciuki:)

Ale ja mam sporo objawów ciąży - mam większy apetyt, brodawki mi pociemniały i uwybrzuszyły się gruczoły dookoła nich, podbrzusze mnie strasznie boli i też się uwybrzuszyło, mam wyczulony węch. Mam nadzieję, że ginekolog dzisiaj coś zobaczy:(

Hejka, niestety moim zdaniem ginekolog jeszcze nic nie zobaczy...Testy z krwi u mnie pokazały ciążę 12 dni od stosunku. Testy sikane były jeszcze wtedy negatywne. Twoja ciąża, o ile istnieje jest jeszcze za wczesna, żeby ginekolog ją zauważył. A prawdziwe objawy ciąży zaczynają się od 6 tc, wierz mi. Wcześniej może Cię pobolewać podbrzusze i mogą boleć oraz powiększyć się piersi. Przynajmniej tak było u mnie...Temperaturę ierzy się regularnie w pochwie, zawsze rano, o tej samej godzinie,wtedy jest miarodajna...

serduszko - gin wykryje ciaze 4-5tyg w badaniu. Na usg co najwyzej moze byc ewentualnie, bo nie zawsze, widoczny pechezyk. Moze tez potwierdzic czy byla owulka i wyslac cie na betaHCG, ktory da ci 100% ale tez dopiero po min 10dniach od stosunku:) A podbrzusze sie zaokragla dopiero w posniejszej ciazy okolo konca I trymestru:) mozesz byc napuchnieta bo przed okresem zwykle zatrzymuje sie woda:) chociaz niekoniecznie musisz ten okres dostac:) I tak jak juz ktos pisal objawy dopiero mozesz poczuc okolo 6-7tc:) Poczekaj do dnia miesiaczki:) powodzenia:) daj znac:)

gin faktycznie nic nie wykryla i powiedziala ze te test beta hcg moge wykonac dopiero 1 maja (w dniu kolejnej miesiaczki), potwiernie od paru dni boli mnie podbrzusze i zaczyna mnie to martwic:( czy wszystko jest ok

Witam, Mam małe albo duże pytanko.Ostatnimy czasy jestem zabiegana że nawet nie zapisałam sobie kiedy miałam @ ale wydaje mi się że zaczęła mi się 28 października a skończyła 1 listopada.Więc na dniach powinnam dostać @.Ale mam objawy raczej na ciążę jak czytam to forum.Bóle w podbrzuszu i strasznie nabrzmiałe piersi i strasznie wrażliwe.We wrześniu brałam tabletki antykoncepcyjne i w pażdzierniku ale z tego opakowania wzięłam tylko 12 sztuk.Bo bardzo źle się czułam.No ale zmierzając do tematu.Robiłam sobie 2 dni temu test i wyszedł negatywny.Jak sądzicie może to być ciąża? Współżyję z mężem bez zabezpieczenia... Pozdrawiam

Witam, Mam małe albo duże pytanko.Ostatnimy czasy jestem zabiegana że nawet nie zapisałam sobie kiedy miałam @ ale wydaje mi się że zaczęła mi się 28 października a skończyła 1 listopada.Więc na dniach powinnam dostać @.Ale mam objawy raczej na ciążę jak czytam to forum.Bóle w podbrzuszu i strasznie nabrzmiałe piersi i strasznie wrażliwe.We wrześniu brałam tabletki antykoncepcyjne i w pażdzierniku ale z tego opakowania wzięłam tylko 12 sztuk.Bo bardzo źle się czułam.No ale zmierzając do tematu.Robiłam sobie 2 dni temu test i wyszedł negatywny.Jak sądzicie może to być ciąża? Współżyję z mężem bez zabezpieczenia... Pozdrawiam

Kurcze ciężka sprawa, możesz tak źle czuć się po tabletkach anty, albo jesteś w tym odsetku kobiet który zaciążyły pomimo tabletek. Ja wierzę testom bo jeszcze mnie nie zawiodły ani razu, być może w Twoim wypadku tez tak jest. Dla pewności chyba wizyta u lekarza bedzie najlepsza.

Gość Miksia1234
Ununia jesteś Tabletki wzięłam zaledwie półtora opakowania.Bo źle się [po ich czułam.Ale do @ już mój stan samopoczucia się poprawił.