Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problematycznienie

6 lat gimnazjum- problem!

Polecane posty

Gość problematycznienie

Czesć. Mieszkałam za granicą gdzie gimnazjum trwa 4 lata. Miałam fatalny okres w życiu, powtarzałam drugą i trzecią klasę, jestem dwa lata do tyłu, a nawet 3, bo przecież w Polsce gimnazjum trwa tylko 3 lata. Teraz piszę CV bo muszę znalezc jakąkolwiek pracę, a dopiero od wrzesnia tego roku idę do szkoły sredniej, jestem dosyć ambitna i chcę studiować, nie ma dnia żebym nie żałowała tych straconych lat. Ale jak pisałam, piszę CV i mam problem- jak niby uwzględnić to że moja gimnazjalna edukacja trwała 6 lat??? Proszę poradzcie. strasznie mi wstyd ale muszę cos zrobic, czasu nie cofnę.

Gość ggggggggadafdsa
Szybko Ci ambicja przyszła hehe

Gość problematycznienie
zawsze byłam ambitna, ale miałam problemy. Od dwóch lat (od kiedy podniosłam się w nauce) mam najwyższe oceny. widzę że trudno tu zarówno o miłych ludzi, jak i o dobrą radę.

Gość po prostu napisz że się
uczyłaś, w szkole tej i tej a obecnie kontynuujesz w takiej. Pracodawca, o ile w ogóle będzie mu się chciało liczyć ile lat chodziłaś do gimnazjum, prawdopodobnie i tak nie będzie zainteresowany bo: mając tylko gimnazjalne wykształcenie zapewne będziesz aplikować na posady, gdzie owo wykształcenie jest nieistotne. Nie martw się aż tak bardzo. Wbrew pozorom w Polsce nie mieszkają sami studenci, ale jest mnóstwo osób z wykształceniem podstawowym i to starszych od Ciebie, które jakoś pracę znajdują. W razie pytań możesz powiedzieć, że np. z powodu podróży Twoich rodziców straciłaś te 2 lata.

Gość jjkd
ja tam pisze w CV co chce

Gość problematycznienie
Bardzo dziękuję, za odpowiedz. Muszę przyznać że mnie podniosła na duchu, bo i tak sama się czuję trochę jak smieciuch. Ale jak się pisze np. lata; 2005-2011 i nazwę szkoły, to przeciez dziwacznie to będzie wyglądać nie?

Gość tekla ze skrzypcami
Teraz przy pisaniu CV nie ujmuje się wszystkich szkół (z podstawówką włacznie) ale tę szkołę, która dała przygotowanie do zawodu np. studia, techikum. Jeżeli zakończyło się naukę na etapie gimnazjalnym to pisze się gimnazjum. Jeżeli kończyło się kilka kierunków studiów to wpisije sie kilka. Ale ujmuje się szkoły, w których OTRZMAŁAŚ EDUKACJĘ PRZYGOTOWUJĄCĄ CIĘ DO PRACY.

Gość problematycznienie
Zdaję sobie sprawę, jednak jako że nie posiadam takiej szkoły... co mam zrobić? muszę to wpisać. więc jak to wpisać? Nie podając lat?