Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yasminellka

bardzo proszę o pomoc, to moje pierwsze opak.

Polecane posty

Gość yasminellka

WItam! Nie chciałam pisać w temacie, że powodem założenia nowego topiku jest okres w czasie przyjmowania tabletek, ponieważ mogłoby to zostać źle przyjęte, gdyż takich tematów jest mnóstwo. Ale już tłumaczę dlaczego tak naprawdę tego nie zrobiłam. Mój problem jest troszkę inny niż pań, które biorą tabletki antykoncepcyjne.. zacznijmy więc od początku. Nazywam się Dominika i mam 18 lat. Ok. 2 tygodnie temu (2.04 do 09.04) byłam na wyjeździe w Portugalii. Oczywiście, jak to na przystało na mnie i moje szczęście, okazało się, że na wyjeździe dostanę okresu ( mimo młodego wieku mam regularną miesiączkę dlatego byłam pewna ). Niestety nie zdążyłam pójść do ginekologa w celu uzgodnienia brania tabletek i kupiłam je na własną rękę ( ubłagałam Panią w aptece ) tabletki Yasminella. Zaczęłam je brać jakieś 3,4 dni przed okresem. Wiem, że to nieprawidłowe, niestety musiałam. okresu nie dostałam na wyjeździe, więc wszystko super się ułożyło. Tylko teraz mam taki problem. MIANOWICIE dzisiaj dostałam okresu, chociaż zostały mi jeszcze 4 tabletki. Nie wiem czy to normalne. I mam już dziś nie brać tabletki czy wybrać je do końca? Bardzo proszę o pomoc. Dodam jeszcze, że starałam się przyjmować tabletki w tych samych godzinach, sporadycznie była to różnica 2,3 godzin a jednego dnia niestety nie przyjęłam tabletki. BARDZO PROSZĘ O PORADĘ, pozdrawiam i czekam z niecierpliwością!

Gość alicja mikołów
jeśli krwawisz mimo przyjmowania tabletek tzn że te tabletki są dla ciebie za słabe- nie dają ci zabezpieczenia. Musi ci lekarz przepisać inne. A

Gość yasminellka
ale to nic poważnego? zapomniałam dodać, że tabletki są mi już niepotrzebne, ponieważ nie stanowiły one dla mnie zabezpieczenia przed ciążą, a jedynie pomoc w opóźnieniu miesiączki. Dziękuje za odpowiedź :)

Gość yasminellka
i jeszcze tak nawiasem mówiąc to miesiączkuję bardzo boleśnie dlatego nie chciałam mieć okresu w czasie tak ważnego dla mnie wyjazdu. Nie rozpoczęłam jeszcze współżycia i na razie nie mam zamiaru ( z całym szacunkiem dla wszystkich, dla mnie 18 lat to jeszcze nie czas ) , a niektórzy mówią że właśnie po rozpoczęciu współżycia bóle mijają. I dzisiaj tak zauważyłam , że ten ból jest trochę mniejszy, więc może czas wybrać się do ginekologa, który przepisze mi odpowiednie tabletki hormonalne i bóle miną? :)