Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luiza 21

Jestem głupia. Czy wy też tak macie ???

Polecane posty

Gość jerhjhwer
ja też jestem głupia i mam to w nosie. Dla siebie jestem wyjątkowa a że odstaję od innych intelektualnie - mówi się trudno i zyje się dalej. Mam swoje pasje i temu się poświęcam bez reszty. Mi na uczelni wykładowcy mówią wprost że jestem imbecylem, głupkiem, niemądrą dziewuchą bo mam problem z myśleniem w ich (czyli wykładowców) toku rozumowania. Mam problem z opanowaniem materiału. Studiuję zaocznie, pracuję i mam jeszcze inne pasje a studia sa mi potrzebne do awansu więc je tłukę, im zdaje się na zlość ale mnie to wali generalnie. Mogę być głupkiem choć w swoim mniemaniu jestem i zawsze będę wyjątkowa. Wiec droga koleżanko nie daj sobie nic wmówić tylko żyj zgodnie ze swoim dekalogiem. Nikt nie musi ciebie rozumieć, ty też ni musisz innych więc nie określaj siebie takim mianem patrząc na siebie przez pryzmat innych. Ważne jest to co ty na prawdę czujesz i myślisz.

Gość oj taam, oj tam
najgorrsze w mojej głupocie jest to, ze iq mam wysoko ponad przecietna :O to dopiero porazka.

Gość Luiza 21
cieszę się, że jest nas więcej :classic_cool:

Gość oj taam, oj tam
bys przynajmniej opisowo ukazała nam swoja głupotę. bo wiesz, ze jedna drugiej nie równa. ja np nie potrafie nabrac oglady i sie zachowac. najczesciej w trakcie spotkan czy zwyklych rozmow, potrafie okazac swoja głupote tekstem rodem z podworka, usmiechnac sie i sobie odejsc.

Gość jerhjhwer
w psychiatrii nazwano to zespołem tureta hahaha ;) wkurza mnie w nauce, baa w społeczeństwie to, że wszystko muszą nazwać, określić a od studentów głównie wymaga się odtwarzania wiedzy. ja może nie nadaje się do odtwarzania, namiętnie lubię bujać w obłokach :)

Gość co ma turet do glupoty?
chyba glupia jestes :D

Gość oj taam, oj tam
Pierwsze objawy występują między 2. a 15. rokiem życia, z początku ograniczają się do prostych tików motorycznych. Pojawiają się również zaburzenia koncentracji, nadpobudliwość oraz utrudniona kontrola nad odruchami. Tiki zazwyczaj występują w postaci łagodnej (prostej), ograniczając się do mrugania oczami, ruchów ramion i głowy, grymasów, pochrząkiwania, mlaskania. W ciężkiej postaci zespołu Tourette'a tiki (zwane złożonymi) praktycznie uniemożliwiają normalne życie - chorzy podskakują, dotykają siebie i innych, kręcą się w kółko, wykonują serie nieskoordynowanych gestów. Tiki wokalne pojawiają się i zanikają przyjmując różne formy. Jedną z nich jest koprolalia - patologiczna, niedająca się opanować potrzeba wypowiadania nieprzyzwoitych słów lub zdań, przekleństw lub obelg kierowanych do obcych. Mogą być to pojedyncze przekleństwa lub złożone zdania. Koprolalia występuje także w wielu innych chorobach nerwowych i psychicznych, np. schizofrenii, psychozach alkoholowych, czasem w nerwicy natręctw. Według danych Tourette Syndrome Association na koprolalię w Syndromie Tourettea cierpi mniej niż 15% pacjentów. Przeklinanie w Syndromie Tourettea jest również tłumaczone psychologicznym zjawiskiem echolalii - jest to powtarzanie słów lub zwrotów wypowiedzianych przez inne osoby lub zasłyszanych np. w telewizji. Zdarza się także, że osoba chora na echolalię powtarza słowa wypowiedziane przed chwilą przez siebie. Dwie najczęstsze formy echolalii to echolalia natychmiastowa i echolalia odroczona. Leczenie

Gość oj taam, oj tam
nie wkleilo mi sie dalej :D przypadfek nie uleczalny. ze tez sobie na cos takiego zasluzyłam :D

Gość co ma turet do glupoty?
aaah oj tam oj tam, nie zauwazylam ze to ty masz takie akcje, sorki :) serio myslisz ze to tourett?

Gość racjonalistka!!!!!!
Nie przejmuj się tak naprawdę głupich ludzi jest multum, tylko to ukrywają bo się tego wstydzą, np. jest mnóstwo osób, które naucza się paru mądrych słów z encyklopedii, cały czas ich używają chociaż ich nie rozumieją tylko po to żeby wydać sie mniej głupimi niż są. Albo gadają w kółko jacy są fenomenalni. Nie masz się czym przejmować, najważniejsze to być sobą i nie przejmować się niczym, jestes na pewno urocza dziewczyna, bądź sobą, uśmiechniętą wesołą dziewczyną, a Ci wszyscy mądrale będą Ci zazdrościć:) Mądry człowiek to ten, który nie ma problemów żeby pogadać z chłopek, robotnikiem, profesorem, dzieckiem, starszym facetem itd, jeśli potrafisz gadać z wszystkimi i być mniej więcej na ich poziomie, tzn. dostosować swój poziom do rozmówcy to jesteś inteligentną osobą, nie trzeba używać mądrych słów i wszystkiego rozumieć, mądry człowiek przyzna ,że czegoś nie wie, głupi będzie zawsze udawał!!! Głowa do góry:)

Gość jerhjhwer
oj żartowałam z tym turetem, boże jak wszyscy wszystko serio łapią. Tak sobie pomyślałam, że skoro wyskakujesz jak filip z konopi i idziesz dalej swoją drogą to pewnie tak by to wyglądało jak z tym turetem. Nie wiem czy znacie jakieś przypadki tej choroby z własnych doświadczeń. Oczywiście nie chcę umniejszać samym chorującym, wiadomo że lepiej być pieknym młodym inteligentnym i bogatym. Ale życie jest jakie jest...

Gość oj taam, oj tam
najwazniejsze to akceptowac siebie :) no i tolerancyjnym byc wobec tych, ktorzy z jakiegos powodu ;) pozostaja w intelektualnym tyle :P jerhjhwer to ze nie rozumiesz wykladowcow nie swiadczy o głupocie. specyficzny jezyk nie do kazdego dociera, od razu :classic_cool: to chwilowa tepota umysłowa, przemijajaca wraz z rozwojem :D i przyswajaniem wiedzy. kazdy ma czasem zacmienie umyslu ;) mnie trudno pojac zasady funkcjonowania kont ksiegowych, za to potrafie byc geniuszem logistycznym.