Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

balbusinek1985

Pentalogia Cantrella

Polecane posty

Witam, Jestem w 18 tyg ciąży, kilka dni temu lekarze podczas usg stwierdzili u mojego dziecka ektopie serca (serce poza klatką piersiową) , wytrzewienie czyli jelita poza brzuszkiem a do tego asymetrie kości. Dziecko nie ma żadnych szans. Zaproponowano mi wywołanie poronienia:( Czy któraś z was przez to przeszła? jak to przebiega? Dodam że mam podwójną macicę więc gdyby wszystko było w porządku to nie rodziła bym naturalnie tylko przez cc.. Czy któraś z was zetkneła się osobiście lub pośrednio z pentalogią cantrella. Wiem ze to bardzo żadka wada... Proszę o odpowiedzi

Gość storczykowy świat
o moj boze, bardzo Ci wspólczuje:(

do szpitala mam sie zgłosić dopiero na początku maja bo przeprowadzą mi jeszcze aminopunkcję(bad. genet.) ale tylko po to, by dokładnie nazwać przypadek i zeby miec podkładkę prawna do wykonania zabiegu przerwania... bez tego juz są pewni... do tego czasu mam się zastanowic:( nikomu nie zycze stawania przed takim wyborem... chyba sie zgodzę bo wolę zakonczyc to teraz niz czekac do konca, patrzec jak brzuszek rośnie i czekac na poród tylko po to by zzrobic pogrzeb:(:(:( ale nie wiem jeszcze bo nie wiem jak przez to przejde. Tak się boję...:( czy któraś z ws była w podobnej sytuacji???

dodam, ze to moja pierwsza ciąża i jeśli uda mi sie przez to przebrnąć to już chyba nigdy sie nie odważę zostać matką:(:(:(

Gość to że pierwsza ciąża
jest nieprawidłowa, nie oznacza to, że kolejna też taka będzie. Można sobie zrobić wcześniej badania genetyczne, może coś wykażą. Przede wszystkim musisz sobie znaleźć bardzo dobrego ginekologa.