Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwertura5

CO to może być? :(

Polecane posty

Gość uwertura5

Hej,. Piszę, bo może któraś z mam będzie umiała powiedzieć na czym rzecz polega... Moje dziecko ma niecałe 5 ms , od tygodnia kiepsko śpi w nocy - ma jakby płytki sen, czesto się budzi, wierci - ale nie płacze. A od czterch dni jest strasznie marudny - zrobił się humorzasty, płaczliwy, ciężko go czasami uspokić, nic mu nie pasuje, mniej się śmieje, zaczął też częściej jeść - nawet co godzinę i 20 min. (jest na piersi). Nie wiem o co chodzi - jakiś czas temu miał zapalenie oskrzeli i do tej pory ma inhalacje z pulmicortu i w południe pije lacidobaby. Nie mam pojęcia co sie stało: - biorę pod uwagę ząbkowanie - ale nie widzę róznicy w dziąsłach - może mój pokarm już mu nie wystarcza? ale z drugiej strony czasem i po jedzeniu potrafi marudzić - a moze uczula go którys z leków? - ale nic nie widać.... Pomóżcie.....

Gość wdghb
Ja mysle ze twoje mleko mu nie wystarcza. U mnie od 6 miesiaca noce byly nieprzespane bo dziecko sie co chwile budzilo i tak przez 3 miesiace. Nie wiedzialam co sie dzieje, w koncu dalam mleko modyfikowane i jest ok. W dzien bylo dobrze bo jadla normalne posilki i sie najadala, tylko to mleko na noc jej nie starczalo

Gość uwertura5
już od jakiegos miesiaca na noc daje piers i modyfikowane. a jak z kryzysem laktacyjnym? w tym wieku chyba juz na niego za późno? czy nie? zobacze, przyszykuje troche mm i sprobuje podac po posilku.

Gość a może mały zaczął
ząbkować? Zęby mogą się dopiero pojawić za kilka mcy, al e proces wyrzynania ząbków mógł się już rozpocząć.

Gość uwertura5
no ja właśnie nie wiem jak to całe ząbkowanie się odbywa, to nasze pierwsze dziecko i ewentualne pierwsze ząbki. A tak mniej więcej na jaki czas przed wyżynaniem się ząbka będą widoczne zmiany na dziąsłach?

Gość a może mały zaczął
może za dwa, trzy mce...

Gość ilergfndlhd.s
Pierwsze wychodzą jedynki dolne bodajże. Rozpoznasz po tym, że dziąsełka w tym miejscu są zaczerwienione, rozpulchnione, opuchnięte. Potem jak będzie zaawansowane ząbkowanie to zobaczysz maleńkie białe kreseczki wychodzące z dziąsła. Dziecko w tym czasie pakuje rączki do buźki, więcej się ślini

Gość uwertura5
u nas póki co na dziąsłach żadnych zmian....

Gość uwertura5
up

Gość uwertura5
może jeszcze któraś z mam miala podobnie?

Gość mieszkasz za granica?
Moze naprawde sie nie najada juz tylko mlekiem. Sprobuj powoli rozszerzyc mu diete....

Gość uwertura5
próbowałam rozszerzyć już 2 tygodnie temu o jabłuszko i marchewkę, ale po jednym i drugim odczyn alergiczny, więc czekam aż skończy 6 ms. Jeżeli do piatku sytuacja nie ulegnie zmianie to będę chyba musiała odwiedzić dr.