Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fiolcia84

szczepienie odra-świnka-różyczka

Polecane posty

Gość gość
panuje moda na myślenie, nie na nieszczepienie ;)

Gość utena
moda na myslenie i to jest wlasnie dobra odpowiedz, ludzie sa inteligetni, chca byc pewni, ze ich malenstwo o ktore troszcza sie jeszcze przed narodzinami...nie skonczy jako numer statystyczy szczepiennego pecha. Dla MZ czy lekarza to moze statystyka, a dla rodziny i dziecka dramat, bo potem co czeka uniepelnosprawione dziecko..zepchniecie na margines spoleczenstwa..., laska dobrzych ludzi.

Gość gość
Rocznik 88. Byłam szczepiona na różyczke. Przeszłam świnkę bez powikłań latem, a odre przeszłam zima w okresie gdy wszyscy chodzili z katarem albo innymi przeziębieniami. żyje i mam sie dobrze ;-) Mojego syna zaszczepie tylko rózyczka a jesli juz nie ma takiej szczepionki to wcale. Dodam że teraz dostawilam leki, gdy choruje lecze sie domowymi sposobami. Góra tydzień i jestem zdrowa. Rocznik 65 moi rodzice. Zaszczepieni tylko na ospe prawdziwa (to duze znamie na ramieniu) żyja, maja sie dobrze. Mama przeszla choroby wieku dziecięcego, tata nie chorował na świnke wiec gdy ja chorowałam to trzymał sie ode mnie z daleka.

Gość AgaSan
Rocznik 76. Chorowałam na świnkę i różyczke bez powikłań. Pediatra doradził mojej mamie szczepienie mnie na różyczke i świnkę ponieważ źle znosiłam szczepienia. Moje dwie córki poszły jeszcze starym sposobem trzech oddzielnych szczepionek. Ironia losu bo w tym czasie MMR było odpłatne a mnie nie było stać. Teraz mam maluszka prawie 10cio miesięcznego i nie będę szczepić na MMR. Najnowszy film dokumentalny o MMR pokazuje że są powikłania po tej szczepionce i ze autyzm wzrósł diametralnie od czasu wprowadzenia szczepionki na rynek. http://m.cda.pl/video/988056e0 Tam znajdziecie film o MMR.

Gość gość
Odradzil szczepienie ,nie doradził .

Gość TINUŚ
My z mężem podjęliśmy decyzję że będziemy szczepić nasza córkę. Pierwsze szczepionki miała płatne( Infarmix hib ipv) we wrześniu mamy szczepić na odrę świnkę i różyczkę, też boje się powikłań ale bardziej przeraża mnie możliwość wybuchy epidemii...

Gość gość
U nas szczepienie MMR -14 m-c - dzień 6 po szczepieniu: gorączka 38,5 + delikatna wysypka, na razie tra to 2 dzień, widać że mały sie zle czuje . .