Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ennn

nie dieta

Polecane posty

Gość ennn

naprawde ludziska,zadna dieta.jedzcie polowe tego co do tej pory,efekt murowany.po cholere wam te diety.

Popieram , ale jestem w mniejszości. U mnie w pracy ( w pokoju) z czterech kobitek tylko ja nie jestem na żadnej diecie, pozostałe trzy " dukanują". Najśmieszniejsze jest to że jestem najszczuplejsza z nich. Codziennie od kilku miesięcy jedzą na śniadanie biały ser z jajkiem i szczypiorkiem + pomidor w dni niebiałkowe, masakra. Do tej pory lubiłam twrożek ale teraz mam odruch wymiotny jak go widzę. Inna rzecz że ilość tego sera który babki zjadają na śniadanie wystarczyłaby mi na trzy razy i tu właśnie zgadzam się z tobą dieta Mż to podstawa. Po cholerę sobie odmawiać wszystkiego :ciasta, czekolady, wina jedzcie wszystko ale z umiarem a nie będziecie musiały być na durnych dietach.

Gość Pani ciekawska
Popieram. Moje koleżanki też w większej części dietują na dukanie. Jakaś dukanowa epidemia. Słodziki, wszystko light, wszystko 0% a ilości jak dla cielnej krowy :O

Gość ennn
Dukan to prawdziwa masakta,moja olezanka potrafi na sniadanko zjesc 5 jajek gotoanych na twardo,a to tylko sniadanko.Czeka z niecierpliwoscia na sieta bo bedzie mogla pojesc i pytam po co ta dieta?

Gość słodycze są niezdrowe niestety
wszystko dla ludzi ale z umiarem ;) te osoby co najwięcej "dietują" chociaż mówi się ,że zdrowa dieta powinna być na całe życie, najczęściej są ...grube i otyłe, co z tego ,że po zastosowanej diecie jest ta waga nawet wymarzona jak "okres kary za obżarstwo" się skończył i rzucają się z powrotem na jedzenie , schudły to w ich mniemaniu mogą sobie pofolgować i ok tyg dwóch waga jak przed dietą , kolejny tydzień kolejny bonus w postaci dodatkowych 10-15 kg, bo tak naprawdę diety odchudzające(głownie te ograniczające kaloryczność posiłków i ich ilość do 3x dziennie, bez odrobiny ruchu)tylko spowalniają metabolizm , niestety a o jego przyśpieszenie to trzeba się postarać najlepiej ruch + poradnia dietetyczna niestety:( diety białkowe obciążają bardzo organizm wątrobę + nerki i należy pamiętać o wypijaniu min 2l. wody(oprócz kawy i herbaty) dziennie aby usuwać toksyny powstające z rozpadu białek w dużych ilościach(mocznik, sole szczawianowe, kreatyna et.c )

Gość el Moreno
Fakt. Kolejna dieta - cud, po której będzie nowe pokolenie "dukanek". Grubych, sfrustrowanych, obrażonych na świat i ze zrujnowanym organizmem. Przecież ta dieta ma trzydzieści lat z okładem. Już wówczas przeprowadzano ją bardzo ostrożnie i tylko u tych pacjentów, u których szkodliwość nadwagi przewyższała ewentualne szkody wywołane przez dietę :O Ale cóż. Panie chudną więc się tego nie zatrzyma. Opamiętanie zawsze przychodzi trochę za późno 🖐️

Gość słodycze są niezdrowe niestety
wszystko z umiarem ;) może lepiej na początek wyeliminować z diety białe pieczywo i mąkę zastąpić produktami pełnoziarnistymi i zamiast słodzonych napoi i soków(które mają średnio na szklankę 4-5 łyżeczek cukru-jako konserwant i są zakwaszane aby nie czuć nadmiaru słodyczy, nigdy nie ma 100% wiarygodnych etykiet na opakowaniach)pić wodę np taką muszyniankę albo zieloną herbatę bez słodzenia, zamiast deserów owoce i ograniczać wszelkiego rodzaju majonezy ,tłuste sosy, nie smażyć w głębokim tłuszczu i podarować sobie panierowane kotlety na rzecz duszonych mięs i chudych pieczeni, nie okraszać ziemniaczków a najlepiej zastąpić je kaszą gryczaną bądź brązowym ryżem :P można jak widać a ,że ktoś dietę traktuje jako karę i tylko czeka aż się skończy bo będzie potem można żreć jak świnia to nie dziwota ,że nadrabia z bonusem plus 10 kg do wagi wyjściowej

Gość biedne te naiwne grubaski
ale dzięki takim grubaskom cały wielki przemysł cudownych środków, herbatek, plasterków na odchudzanie się kręci i ktoś ma na tym ogromny zarobek, wszystkie żelixy meridy, aquaslimy, goodbye apetity , cudowne koktajle, bio cla ,tylko zmieniają nazwę i nie są skuteczne :P gdyby faktycznie takie środki działały nie byłoby ani jednego grubasa na świecie, dietujcie dalej wasza sprawa jak sobie rozwalacie metabolizm

Gość el Moreno
Najśmieszniejsze, że dukan (jak i inne diety) nie uczy zdrowego żywienia, nie przyzwyczaja do innych nawyków, ale dukan robi coś jeszcze. Pozwala jeść kolosalne ilości bezwartościowego jedzenia. Panie pieką ciasta z 40 tabletkami słodziku (sic! aspartam), pochłaniają zatrważające ilości "paszy". Jak tu później przejść do racjonalnego odżywiania?

Gość chamowanie apetytu na słodkie
jest jeszcze cyklaminian sodu i sacharyna aspartam zostaje powoli wycofywany z krajów UE bo jest rakotwórczy :P ja słodkiego nie jem w strasznych ilościach

Gość Jakie madre...
Jakie wy jestescie madralinskie. Tylko jedno pytanie, jak jestescie takie naj to co robicie na tym forum? jak wiecie jak sie zdrowo odzywiac to po co wam odchudzanie? Przeciez jakby sie jadlo odpowiednie ilosci to nie ma po co dietowac, prawda? A odnosze wrazenie, ze wszystkie madrale powyzej dietuja. ewidentnie mamy problem z waga, prawda? No i po co glupoty pisac? A na przyszlosc proponuje przemyslec co sie pisze, bo mozna sie skompromitowac...

Gość el Moreno
Mogłaś wysnuć takie przypuszczenie, ale jeszcze nie pękaj z dumy. Tak się składa, że jestem szczupła. Chcę odchudzić męża więc szukam. Dodam, że mamy już pierwsze sukcesy (minus 10 kg). I naprawdę jestem zaskoczona, że problem, który mnie nigdy nie dotyczył, jest mi lepiej znany, niż wielu tu dotkniętym otyłością paniom :O Ja raczej kombinuję by zdrowo przytyć 🖐️

Gość ennn
Mylisz sie kolezanko,slysze opinie ze powinnamprzytc.przeglam to forum,poniewaz moge zrozmiec mojej kolezanki.luibie ja bardzo,,,,,chce jej pomoc.

Gość ennn
Mylisz sie kolezanko,slysze opinie ze powinnamprzytc.przeglam to forum,poniewaz moge zrozmiec mojej kolezanki.luibie ja bardzo,,,,,chce jej pomoc.

Gość Male pytanko
A przepraszam, kto meza karmil ze ma tyle do stracenia???? Czy szanowna osoba podstaw zdrowego odzywiania nie zna???? A opinie ma. Niestety to tak zazwyczaj bywa....

Gość el Moreno
I znów pudło złośnico :D Męża już wzięłam takiego :P

Gość ja nigdy na zadnej diecie
nie bylam ;) Lubie jesc. Zeby jesc i sie nie ograniczac to chodze na fitness dla rownowagi :D A ser to ja uwielbiam i nie bedac na zadnej diecie najbardziej lubie wlasnie jesc ser bialy ;)

Gość ja nigdy na zadnej diecie
Ale jak jest dzial :Diety" to nie znaczy, ze sie wszyscy chca odchudzac. Dieta to jakies tam okreslone menu, glutenowcy nie jedza macznych produktow i tez maja swoja diete ;) Dieta nie znaczy, ze ktos sie odchudza, czasem wrecz przeciwnie ;)