Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vooojla

jak poznać ludzi?

Polecane posty

Gość vooojla

łatwo się mówi. wyjdz z domu i poznaj ludzi. ale jak to zrobić? gdzie iść? jestem nowa w miescie i nikogo tu nie znam, a chce mieć znajomych! w pracy odpada. same babki conajmniej o 15 lat starsze. byłam w ostatnią sobote w klubie, to nie dość, że czułam się jak idiotka, to troche się bałam tak sama, no i jedyne osoby jakie poznawałam to napaleni kolesie, ktorzy liczyli tylko na jedno. ja chce miec jakies kolezanki, kolegów itp. :(

Gość heniuk76
Na tacy są Polacy. Wyprowadż się do Niemiec tam będziesz z godnością trktowana!

Gość JA! W Germanii my lubić Polska
A teraz na pole. RAUS!

Gość vooojla
zapisałam się! niedaleko mnie jest taki klub sportowy. zapisałam się na taniec brzucha. no ok. calkiem fajne dziewczyny, ale kazda po zajęciach gdzieś pędzi. zaproponowałam nawet wspolne wyjście na piwo po których zajęciach, to każda czymś się wykręciła, że ato do pracy, a to dziecko musi odebrać itp :(

Gość heniuk76
Polacy i Polki to krętacze!

Gość vooojla
na basen też chodzę czasami rekreacyjnie. no i co? kazdy tam sam sobie pływa i tyle. :(

Właśnie łatwo mówić. Ja kompletnie obcych ludzi ostatnio poznałam w pociągu i autobusie :D więc możesz jeździć :P Też myślę, że jakąś jogę albo coś w tym guście Niektórzy szukają znajomości w necie, ale to średni pomysł wg mnie. Chyba, że przy jakimś fajnym temacie kogoś poznasz, to naturalniejsze będzie

Gość vooojla
w necie to sami napalency. takich to nie trudno poznać. wszedzie pelno kolesi co tylko na laski polują :P ale ja nie tego szukam.

Gość vooojla
no nic. tak sobie myślę, że jak się już ogarnę trochę to zapiszę się zaocznie na te magisterke w koncu i tam kogoś poznam :)

Dobrze piszą: zapisz się na jakiś kurs, jakieś zajęcia, poznasz tam ciekawszych ludzi (być może z pasją), niż w Internecie. Powodzenia. :)

Gość jak już skończyłas
szkołe średnią czy studia to niestety będzie Ci trudno, Polacy ogólnie nie są towarzyscy, nie potrafią wykazać inicjatywy. Faktycznie takie "wychodzenie do ludzi" nic nie daje, a znajomości zawarte na kursach, językowych czy innych, kończą się zazwyczaj wtedy gdy kończą się zajecia.

Gość vooojla
no ale pisalam przecież, że zapisałam się na taniec brzucha.. i nic z tego. nie za bardzo mam tyle pieniędzy żeby smigać od zajęć do zajęć i na bóg wie ile tych kursów się zapisać :o

Gość vooojla
jak już skończyłas - wiem. tak niestety jest. w swoim miescie jak jeszcze chodzilam do liceum to chodziłam na dodatkowy kurs językowy. no i jakoś z nikim stamtad się nie zaprzyjaznilam, ale mialam swoje kolezanki w liceum i mialam tych ludzi z kursu w powazaniu. tak samo teraz ci ludzie pewnie mają w poważaniu mnie.