Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żanetkaleta

JAJKA FASZEROWANE - pls o przepis !!!!!!

Polecane posty

Gość żanetkaleta

Obiecałam przynieść na świeta jakieś jajka faszerowane. Takie z pieczarkami i pietruszką będą, wiec muszę wymyślić coś innego. Szukałam przepisów, myślałam,że znajdę coś fajnego, a tu dupa :( Macie jakieś fajne, sprawdzone przepisy? Baaaardzo proszę, zapodajcie coś :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żanetkaleta
na pewno są pyszne, mi by smakowały, ale teściowa nie lubi tuńczyka, w ogóle wynalazki typu anchois, kawior itd. - szkoda tylko kasy bo i tak bedą kręcić nosem :( Ale na stronie którą podałaś znalazłam fajny przepis na jajka z łososiem :) może bedą dobre :) Albo z szynką :) Moze zrobie 4 takie i 4 takie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajka faszerowane tunczykiem
jest tam dużo przepisów na faszerowane jajca więc może coś wybierzesz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żanetkaleta
:) wiem, dziękuje :) A czy te jajka, ale bez chleba i bez zapiekania mogą być dobre? http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/jajka-faszerowane-po-francusku/ czy lepiej zrobić te: http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,faszerowane_jajka_2.php mam wrażenie, że w tym przepisie jest trochę za dużo składników, takie przekombinowane, czy nie? nigdy nie jadłam faszerowanych jajek szynką, więc nie wiem co tam powinno być :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaakotki dwaaa
a ja robię tak: Gotuje 10 - 15 jajek na twardo w zalezności od ilości spodziewanych gości, w rondelku smażę na masełku pieczarki potarte na dużych oczkach tarki, trochę solę, trzeba je smarzyć tak, żeby sie nie przypaliły potem jajka trzeba przekroić na pół ale na dłuższej części, pieczarki mieszam z żółtkami widelcem aby wszystko sie połączyło. Taka masą faszeruję połówki jajek. do tego robie sos : 1 jogurt naturalny 500 ml łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy sól pieprz wszystko mieszam rogulką do tego dodaję potarty żółty ser na dużych oczkach (ilość około pół garści) ogórki marynowane 3-4 sztuk zależy od wielkości pokrojone w drobniutką kosteczkę Podanie: Jajka faszerowane układam na półmisku równiutko każde obok siebie czasem na zielonej sałacie sos w sosjerce smacznego PS: niezależnie od ilości przygotowanej - zawsze tego zabraknie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie po mojemu. gotuje na twardo, przekrajam na polowki, ale zoltek nie wyjmuje. ukladam na talerzu. robie sos - szynka pokrojona w malenka kosteczke, por przekrojony na 4 razy, dosc sporo go, ogorek kiszony pokrojony w kosteczke, majonez tyle zeby skladniki sie polaczyly, pieprz i sol i przykrywam tym jajka, proste ale smakuje kazdemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Panna Pelagia
4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego 6 jaj ugotowanych na twardo 200 g szynki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżeczki chrzanu natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania Jaja obrać, przekroić na połowę, wyjąć żółtka. Szynkę drobno pokroić. Żółtka rozetrzeć z dwoma łyżkami majonezu, szynką i szczypiorkiem. Jaja wypełnić farszem. Pozostały majonez połączyć z chrzanem. Polać jaja powstałym sosem i przybrać natką pietruszki Układać na sałacie. Podawać jako przystawkę z pieczywem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stokrotka w czerwone kwiatki
Ja robię następująco ;) Jajka faszerowane z szynką Składniki jajka na twardo szynka szczypiorek majonez winiary sół pieprz Z ugotowanych na twardo jajek i przekrojonych wzdłuż, wydrażam żółtka, wzrzucam do miski i rozdrabniam widelcem. Dodaję pokrojoną w drobną kostkę szynkę, pokrojony drobno szczypiorek, odrobinę majonezu, żeby za suche nie było, sol i pieprz do smaku. Tą pastą nadziewam przekrojone białko jajka. Tak przygotowane jajka można na wierzchu posmarować trochę majonezem, żeby farsz nie wysychał Inny wariant jajek faszerowanych, to składniki oprócz szynki, jak wyżej, a zamiast szynki wędzony łosoś, drobno pokrojony. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak jaja to
faszerowane z pieczarkami i majonezem, z anchois, z łososiem :) Z makiem i kandyzowanymi owocami, z suszonymi pomidorkami , z serem żółtym i papryką Na ostro z papryczką chili, oraz szynką parmeńską.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotujesz jajka(potrzebna ilość)wyjmujesz żółtka i: ucierasz żółtka z wydrążonym,dojrzałym awokado,dodajesz drobniutko pokrojoną szalotkę ,dobrze mieszasz,dodajesz drobno pokrojonego,wędzonego łososia i faszerujesz,na wierzch drobne gałązki koperku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×