Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wystraszona><

Pomocy, Czy odeszły mi wody płodowe?

Polecane posty

Gość Wystraszona><

Hey, dziewczyny potrzebuje Waszej rady. W czwartek wieczorem odszedł mi czop śluzowy. Dzisiaj przed momentem poszłam zrobić siusiu ale czułam, że leci ze mnie bardzo dużo ale tylko wtedy jak napinałam mięśnie. Poszłam do łazienki i dalej zaczełam "sikać" do miski chciałam sprawdzić czy ciecz wydobywa się z pochwy czy z cewki moczewej ale nie byłam wstanie tego zlokalizować. Ciecz nie miała zapachu moczu, raczej bezzapachowa. Najdziwniejsze, że wydobywała się tylko przy napięciu mięsni. Mam jechac do szpitala? Czy może to tylko dużo siusków?

Gość drzewko82
nie powiem Ci bo mi wody podczas ciąży nie odeszły, jedź do szpitala co Ci szkodzi. A w aptece są testy które wykrywają czy to wody płodowe czy też nie ;)

Gość na wypływanie
wód płodowych nie masz wpływu, one lecą same, więc nie są to u ciebie wody płodowe, mają zapach rybi

Gość wypływanie wód płodowych
to jak wypływanie krwi podczas okresu - są niezależne od napinania mięśni

Gość Wystraszona<>
no to mnie troche uspokoiłście uff. U mnie to co ze mnie wypłyneło nie miało ani barwy ani zapachu również brak zapachu siusków i to mnie właśnie wystraszyło. Jednak pojawiłao się tylko podczas napinania mięśni tak jak do sikania. Słyszałam jednak o przypadkach, gdy dziewczyną sączyły się wody przez jakiś czas a one tego nie czuły, jak to możliwe?

wg mnie to wody, nie muszą chlusnąć, mogą się sączyć, jeśli główka dziecka jest już nisko może przytykać otwór i wtedy wody nie lecą jak wodospad moja koleżanka tak miała, do tego żadnych skurczy no i poród był domowy, bo do szpitala już nie zdążyła :D

Gość wypływanie wód płodowych
a załóż sobie podpaskę i wtedy zobaczysz czy to wody płodowe, bo jak miałby się sączyć powoli to coś będzie na podpasce

Gość Wystraszona<>
ok, założe wkładkę i pójdę na spacer z psem, zobacze czy coś na niej będzie jak wróce. Troszkę mnie dziwi, że ciecz wypływała tylko przy napinaniu mięśni.

moja siostra wody wysikała w trakcie nocy, nawet nie wiedziała że to to, rano na badaniu dopiero się okazało, także ja bym pojechała sprawdzic

Gość jesli to wody plodowe to
szybko jedz do szpitala, bo udusi sie dziecko.

Gość asiaaaaaaaaasamosia
mialam identycznie jak ty autorko.... okazalo sie ze wody sie tylko saczyly( myslalam, ze to upalwy czy cos) pojechalam do szpitala a tam sie okazalo ze juz rozwarcie na 6 cm.... i w 4 godziny urodzilam

Gość Wystraszona<>
asiaaaaaaaaasamosia a miałaś skurcze? Czy w szpitalu wywoływali Ci poród?

Gość mi wody płodowe odeszły
w ciągu 12 godzin, ale dopiero po 30 godzinach zaczęli mi wywoływać poród, bo skurcze miałam bardzo słabiutkie, ale ból był niesamowity - chyba właśnie z powodu braku tych wód...

Gość Wystraszona<>
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, jade do szpitala dowiedzieć się czy to już... trzymajcie za mnie kciuki :) mam stracha i chce mi sie spać :P