Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Ali

Pomocy!! Niewiem co mam robic!!!

Polecane posty

Gość Mama Ali

Zauwazylam u mojej 8miesiecznej corki krostki u dolu plecow zaraz nad pupa, niektore pojedyncze niektore w takich czerwonych placach. Teraz zrobilo ich sie wiecej i pojawiaja sie tez na karku. Mala jest ciale spiaca,niewiem skad te krostki i ta sennosc. Dodam ze karmie corke piersia i po raz pierwszy odkad karmie zjadlam wczoraj tunczyka z puszki. Czy to moze byc przyczyna? Skad takie objawy? Prosze o jakas odpowiedz.

Gość fdijjkxd
to napewno uczulenie na jakis składnik który zjadłaś, możliwe ze ten tuńczyk.Nie jedz narazie jakichkolwiek nowości,wysypka zniknie i bedzie po sprawie.

Najlepiej zgłoś się z córką do pediatry. Przepisze jej maść i wszystko wróci do normy. Dzieci w jej wieku często mają różne zmiany skórne, które przeważnie nie są groźne.

Gość jest trędowata
...

Gość Mama Ali
Dzisiaj pediatry nie znajde. A do szpitala nie chce bo w tym naszym to raczej zaszkodza niz pomoga. Pierwszy raz mam cos takiego. Jem rozne rzeczy,jej tez duzo rzeczy daje i ani razu nawet krostki nie miala.

na 90 % jestem pewna ze to tunczyk w ciazy zawsze mowia aby nie jesc bo uczula tak jak truskawki lody czy orzeszki

Gość Mama Ali
Azezam tak myslisz? To byla pierwsza rzecz na ktora mala jest uczulona. Truskawki jadlam i jej nie ruszaja. Mam czekac az jej ta wysypka przejdzie? Teraz zasnela i spi.

Gość moja nosi 19
jak to ten tuńczyk to zejdzie do kilku dni (maks. tydzień) A nie przegrzała się czasem, teraz tak ciepło? Może to potówki

Gość najlepiej jakby
obejrzał ją alergolog, wtedy będziesz miała pewność. Być może to alergia, ale niekoniecznie

Gość najlepiej jakby
poczekaj kilka dni i nie jedz tuńczyka, jak się nic nie zmieni to idź do lekarza

Gość moja nosi 19
a może w ogóle chodzi o to że z puszki, bo moją córkę bolał brzuch jak zjadłam z puszki kukurydzę, a jak taką normalną z kolby to nic jej nie było. Zresztą pediatra mi mówiła żeby puszkowanych rzeczy nie jeść

Gość mam to na uwadze
Kupić słownik. :)

Gość skąd ja to znam...
mój Mały też miał takie rewelacje po rybie z puszki... Wbrew pozorom ryby teraz są strasznie zanieczyszczone chemią. Jeśli masz w domu nadmanganian potasu to zrób Małej kapiel, rozpuść jedną tabletkę w szklance wody i dodaj tak 1/5 tej szklanki na wanienkę, wysuszy trochę skórę i odkazi, zwróć też uwagę czy Mała nie trze tych chrostek - jeśli wyskoczą w innych miejscach (będziesz wiedziała, że swędzą).

Gość Mama Ali
Zaczynaja pojawiac sie te krostki na glowce,ale ich nie drapie. Za to jak jej reke na karku polozylam to sie odpychala i zaczela troszke poplakiwac. Puszkowe rzeczy jadlam i nic jej nie bylo. Ryby tez jem, ona dostaje czasem zupe z ryba i tez jest ok. Fakt ze tunczyka wczesniej nie jadlam,tez tak myslalam ze to moze byc to. Dzieki za rady.

Gość ja jadałam tuńczyka karmiąc
piersią i dziecku nic nie było. Ale u Ciebie może być inaczej. Dziwna ta wysypka! Może zrób jakieś testy alergiczne? Kąp ją w Oilatum lub Emolium, a smaruj kremem do skóry alergicznej np. Oilatum - to załagodzi ewentualne swędzenie i pomoże w gojeniu się zadrapanych krostek.