Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beata z . .

Przepis na winegret wg M. Gessler kto pamięta ???

Polecane posty

Gość Beata z . .

Nie widziałam całego przepisu, napisze ktoś ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chybbbaa
oliwa, czosnek, musztarda i wszystko. nie wiem ja tak zapamietałam-w sumie tylko tyle pokazali oni zdaje sie nie pokazuja do konca, zeby ludzie nie odgapiali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie pamiętam
Ale pamiętam, że robiła go mocno inaczej, niż Francuzi, u których przez rok byłam au pair. Pamiętam, że jak widziałam raz jak Gessler robi vinegrette (i jak dziwnie wymawia tę nazwę) to pomyślałam, że Babcia Francuska by na zawał padła :P :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Beata z . .
Dziewczyny dzięki za wypowiedzi 👄 Pamięta ktoś dokładnie składniki i proporcje ? :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Beata z . .
Nikt nie pomoże ? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość allicemn
To się robi do smaku ;) Ogólnie mniej więcej tak: łyżka octu winnego, łyżeczka dobrej ostrej musztardy, sól, pieprz: wymieszać. Ciągle mieszając dolewać powoli olej słonecznikowy czy dobry rzepakowy (3-4 łyżki). Robiąc więcej porcji czy na zapas (świetnie się przechowuje kilka dni w lodówce) zwiększamy ilość składników. A wariacji na bazie jest mnóstwo, można dać sok z cytryny, ocet malinowy, ocet balsamiczny, olej z orzechów, oliwę, miód, zioła, szczypiorek etc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×