Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slawietta

Jak to sie wlasciwie nasacza biszkopta?

Polecane posty

Gość slawietta

Robilam biszkopta z bita smietana i galaretka ale wyszedl mi taki za suchy i tak sobie mysle ze lepiej by bylo gdybym go nasaczyla . Ale wlasciwie jak to sie robi ? polewa lyzka ? czy nie wyjdzie za mokry ? czy nie bedzie wodnisty ? jak wy to kobietki robicie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pan gienek z wrocławia
Pani es to okrucieństwo pokazywać taki tort!!!!!!!!!!!zaraz mi język ucieknie :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zza rzeki
Robię szklankę mocnej gorzkiej herbaty (250 ml) do tego np. kieliszek alkoholu i to jest porcja na większą tortownicę, ale nie obawiaj się, że będzie za mokry - lepszy przelany, niż za suchy. Nasączam łyżeczką, polewając miejsce w miejsce. Przed nasączeniem połóż biszkopt na tej podstawie, na której ma byc docelowo - nasączony trudno przenieść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość slawietta
fajnie - dziekuje wam bardzo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nasączyć możesz mocną herbatą z alkoholem lub bez,wodą i sokiem z cytryny,wodą i aromatem,sokiem np spod brzoskwiń czy ananasa rozcieńczonego z odrobiną wody. Mi najwygodniej łyżeczką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tez nasaczam biszkopt
lyzeczka miejsce przy miejscu.Ostatnio robilam z biszkoptu tort z ananasem i nasaczylam biszkopt sokiem ananasowym z odrobina cytryny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×