Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemówka

problem ALLEGRO

Polecane posty

Gość problemówka

kochani pomóżcie, kupiła i mnie babka klocki lego, zapłaciła 435zł, ja klocki wysłałam, ale paczka zaginęła w transporcie, jak się o tym dowiedziałam zwróciłam kobiecie całą kwotę, ta podziękowała za pieniądze, ale żąda numerów nadania i wszelkich dokumentów, tak ja jej dam i w razie odnalezienia to ona klocki dostanie, czyli będzie miała klocki za darmo, straszy mnie podaniem do allegro, i negatywem, a ja nie wiem co robić w takiej sytuacji, kurier zgubił klocki ja straciłam i klocki i pieniądze, co mam robić,

Gość problemówka
proszę o radę...

Gość jakie jest standardowe
ubezpieczenie paczki u tego kuriera co wysyłałaś??

Gość Po pierwsze to powinnas
zglosic zagubienie paczki na poczcie czy u kuriera (jesli nie ubezpieczalas, to bylo glupie z Twej strony) i poinformowac, zeby w razie odnalezienia nie odsylali do adresata tylko do Ciebie. Po drugie, masz chyba dowod nadania jej kasy? Jesli tak, moze Ci naskoczyc. Odpisz jej, ze Ty zglosisz na policje oszustwo i probe wyludzenia kasy, negatywa dalabym juz teraz, bo ewidentnie probuje Cie oszukac (masz dowod ze paczka nie doszla czy tylko jej slowa)? Chyba ze dalas jej kase do reki albo wyslalas listem... wtedy masz pecha. W ogole to opisz keszcze sytuacje na kafe allegro

Gość poblemówka
mam wszelką dokumentację, pieniądze jej wysłałam na konto bankowe przelewem internetowym, za pieniądze podziękowała ale żąda numery nadania, w innym przypadku zgłasza mnie do allegro, mam mało komentarzy, ona ma duuużo więcej, i negatyw bardzo mi zaszkodzi, ale nie mogę sobie pozwolić na strate klocków za ponad 400zł, a ona chce pieniądze i na dodatek klocki za darmo, ona ma większą władzę bo ma więcej pozytywów.a ja tylko 16