Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzywe plecy

Jak wygląda operacja kręgosłupa?

Polecane posty

Gość krzywe plecy

Mam takie pytanie odnośnie operacji kręgosłupa, ponieważ choruję od dzieciństwa na 3 rodzaje skrzywień skolioza, kifoza i lordoza, interesuje mnie kilka spraw odnośnie oepracji. Np. na czym to ogólnie polega, słyszałam że się wstawia jakieś metalowe pręty w kręgosłup, czy po operacji człowiek np. nie jest niższy, czy to jest bardzo poważne, czy jest potem jakaś rekonwalescencja, ile w szpitalu się leży po takiej operacji, czy trzeba zahcować po niej jakąś ostrożność, czy można wyprostować 3 skrzywienia na raz? Czy robią to w każdym szpitalu czy tylko w specjalistycznym? czy to poważne i skomplikowane? ktoś z was miał lub słyszał

Gość x cvm
ciekaw jestem bo też mam bole,a kregosłop zły ,przepukliny,kregi 1,2,3,4 ,7 złom osteofity katastrofa.

Gość x cvm
co to wszyscy zdrowi czy tylko my pracowaliśmy reszte czekała na renty?a nam nie dadzą bo kraj biedny a nie mam na życie,a gdzie pomyśleć o pieniądzach na łapuwy dla lekarzy

Gość krzywe plecy
hm nie ma nikogo kto by cos wiedzial

Gość co tu duzo gadac
tragicznie wyglada ja jestem po 3-ch operacjach kregosłupa efekt jest taki ledwo chodze

Gość krzywe plecy
czemu ledwo chodzisz? co tragicznie wygląda konkretniej?

Gość co tu duzo gadac
no mam usunięte trzy kręgi wstawione implanty a to jest obce ciało ciągle bóle mam a po operacji skoliozy tez naeuszone zostały kregi jednym słowem bagno

Gość krzywe plecy
a te implanty to do końca życia będą? i cię boli? a przedtem bolało?

Gość co tu duzo gadac
bez implantów nie da sie zyc innaczej smierc czeka kręgi potrzymuja podstawe człowieka gdyby mnie nie bolało to bym nie poddał sie operacji tylko ze mniej mnie boli niz teraz ale ból towarzyszy mi cały czas moze nie tak ostry jak przed operacja

Gość krzywe plecy
ale cie boli od operacji czy bo wczesniej cię bolało i teraz też?te implanty musza juz do końca być? jak reaguje na nie organizm? ile czasu lezalas w szpitalu po operacji jak to potem bylo mialas zabronione np podnosic ciezary?

Gość hehehhehe
a co cie to kurwa obchodzi jak ona wyglada wyrwa kregoslup wstawia nowy i git majones

Gość co tu duzo gadac
no do konca zycia trzeba zyc z implantami nie wolno mi dzwigac a po operacji lezałam dwa tygodnie potem w domu półroku w gorsecie chodzenie A u ciebie nie musi byc to samo co u mnie człowiek urodził sie bez czesci zapasowych niestety to zalezy na jakich lekarzy trafisz i jak twój organizm to przyjmie obce ciało jakim sa implanty

Gość Kora9444
Dobrze powiedziane. Podobnie jest z endoprotezami biodra. Drugi mąż mojej babci miał robioną, i bardzo narzekał, niewiele mu dała operacja. Mojemu kuzynowi z kolei dr Jung w CKR tak wstawił, że po niecałym pół roku był niemal jak nowo narodzony. zresztą tutaj, na forum bioderka sporo osób go chwali. Niestety operuje tylko prywatnie, nie na fundusz :(

Gość gość
Siostrzenica męża miała operacje. Ma teraz jakieś śruby czy coś tam ;) Miała bardzo krzywy. Teraz 1,5 roku po operacji nie widać po niej by kiedykolwiek była operowana.