Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość An.

Zrobił mi się odcisk - jak wytrzymać w szpilkach?

Polecane posty

Gość An.

Witam! W sobotę idę na wesele, wszystko mam już na nie kupione, łącznie ze ślicznymi szpilkami na naprawdę wysokim obcasie. Tylko że, jak na złość, wczoraj zrobił mi się odcisk na stopie, po przechodzeniu paru godzin w innych butach. Boli to nawet po chodzeniu na boso, bez obuwia. :( Powiedzcie mi, jak pozbyć się odcisku do soboty, ewentualnie gdy nie uda się go usunąć, to jak można zmniejszyć... ból podczas chodzenia? Jak wytrzymać w szpilkach z takim odciskiem?

Gość taka jedna majka
plastrami zakleic jak bedziesz buty wkladac, a po domu bez obuwia chodz i niech rana nie bedzie niczym zalepiona. Radze tez wziasc buty na zmiane.

Gość panthenol też troche
łagodzi takie rzeczy

Gość no i kup sobie specjalny
plaster na odciski. Jest mało widoczny i nakleja się go bezposrednio przed nałożeniem buta. Leczy i przynosi ulge. Jest takich kilka, spytaj w aptece, pewnie ci dadzą compeed bo one sa najpopularniejsze dzieki reklamie w tv ;p

Ale mówisz o odcisku w sensie nagniotek czy odcisk - taka zdarta skórka?? I gdzie ten odcisk dokładnie się zrobił?? Na stronie podeszwowej piety? Czy na piecie tak z boku z tyłu stopy?? To chyba wystarczy zakleić zwykłym plastrem jak pójdziesz na to wesele, a do tego czasu smaruj maścią gojąca. albo jakąś inna jaka ci pami w aptece zaproponuje..

Gość An.
No właśnie na stronie podeszwowej. Myślicie, że plaster naprawdę wystarczy by przetrwać wesele?

Mnie zawsze pomaga moczenie stóp w misce z ciepłą wodą i mydłem. Potem odcisk/nagniotek wysycha, to znaczy ta skórka, i już tak nie boli. Potem można oderwać/przekłuć - ale to po kilku dniach. W każdym razie przysuszona skórka już tak nie boli. :) Trzymam nogi w wodzie czasem nawet niemal godzinę, np. gdy siedzę przy komputerze. Sprawdzony sposób, polecam, pozdrawiam i życzę rewelacyjnej zabawy! :)

To pewnie masz na myśli nagniotka, no ten rodzaj gorzej boli... ja się pozbywam takich odcisków na nastepujacy sposób: moczę nogi w gorącej wodzie z dodatkiem soli, potem dokładnie suszę, smaruje maścią na odciski, naklejam plaster na odciski taki specjalny z dziurka. I po 2-3 takim zabiegu odcisk odkleja się razem z plastrem... A sam plaster powoduje odciążenie dla tego odciska i mniej boli.

Gość Małgosia

Mi w takich przypadkach pomagaja plastry na odciski..kiedys czesto ranilam nogi chodząc w obcasach, ale fakt że kupowałam najtańsze buty z bazarku, teraz zamówiłam szpilki z schaffashoes.pl/manufacturer/130/guess.html i jednak za ceną zdecydowanie idzie jakość i wygoda.