Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuvaring cz tabletki

Stosuje ktoś NUVARING?

Polecane posty

Zastanawiam się nad zamianą tabletek anty na nuvaring, wiem już, że położenie w pochwie nie ma wpływu na skuteczność, która jest taka wysoka jak w przypadku tabletek. Ma ktoś doświadczenie w stosowaniu tej metody?

Gość Ja chętnie bym sie
zdecydowała, ale mam obawy... napiszcie, czy Nuvaring wydziela hormony? Czy działa na organizm? Bo ja właśnie z tym mam problem. Zastanawiałam się nad spiralą, ale dobra wydziela właśnie hormony, które już za dużo zamieszania wywołały w moim organiźmie i jestem akurat po "odwyku". Włosy, skóra były okropne po odstawieniu i dopiero zaczęłąm się cieszyć z poprawy, dlatego nie chciałąbym się ładować znowu w to samo...

no właśnie mi ginekolog mówiła, że o ile tabletki działają na cały organizm, bo hormony są w całym organizmie i może działać na wątrobę czy skórę itd. to nuvaring działa TYLKO w pochwie, czyli tam gdzie powinno.Brzmi to świetnie tylko ciekawa jestem jak to się nosi i czy nie ma problemów z wyciągnięciem po 3 tygodniach noszenia?

Gość hehehehhehe
ja stosowałam rok czasu.na poczatku bałam się ze mi wypadnie:).nie mialam problemów z aplikacją i z wyjmowaniem.pozniej tak sie przyzwyczaiłam do tego krążka,że nie wiedziałam ze go mam.zapiszcie sobie date w kalendarzu,komórce kiedy macie wyjąć krążek,bo mi zadrzyło się zapomnieć wyjąć. hormony-faktycznie w przypadku tabletek hormony przechodza przez krew i watrobe,w przypadku nuvaring tylko przez watrobe. po odtawieniu tabsów,tez miałam problemy z cera. po odstawieniu nuvaring-mialam jakies pojedyncze wypryski,ale w normie.po tabsach u mnie byla tragedia. w przypadku tabletek miałam uczucie "suchości",musiałam używać żeli,w przypadku nuvaring-super nawilżenie bez wspomagaczy. ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego krążka.odstawiłam bo chciałam zajść w ciąże.na pewno po porodzie i karmieniu wróce do krążka,bo to super sprawa.

Gość laural
Stosuję nuvaring dopiero miesiąc, wczoraj włożyłam drugi krążek i jestem w miarę zadowolona:) Przy pierwszym krążku miewałam skurcze podbrzusza poza tym nic:) krwawienie po odstawieniu na 7dniową przerwę pojawiło się dopiero 4ego jej dnia i towarzyszył mu bardzo silny ból i krwawienie było nadzwyczaj obfite. Jednak nie zrezygnowałam, włożyłam już drugi krążek i mam nadzieję, że tym razem będzie mniej boleśnie ;) Krążka zupełnie nie czuje, czasami sprawdzam czy jest na miejscu i ze 3 razy wyjęłam go na chwilkę by go przemyć. Ogólnie oprócz skurczy bezproblemowo minęły mi te trzy tygodnie z pierwszym krążkiem. Nie używałam dodatkowej antykoncepcji już od 9ego dnia z NR.

Gość gość
mam do odsprzedania 1 op ania1787@o2.pl

Gość gość
w USA była seria wylewow krwi do mózgu u kobiet które stosowaly nuvaring. Poczytaj sobie amerykańskie fora internetowe.

Gość gość
Sprzedam 2 opakowania Nuvaring. Termin ważności 2020-01. 80 zł piotrjuziuczuk2@gmail.com

Gość gość
4 lata stosowałam nuvering i każdemu polecam. Działa miejscowo nie odczuwa się to i w Bożym kompletnie nie przeszkadza. Po trzech tyg nie ma żadnego problemu z wyciągnięcie. Dla mnie - super. Jedyne co t tak się przyzwyczaiłam, że musiałam nastawić przypomnienie żeby to wyciągnąć

Gość gość
Czy krążek można założyć 3 godziny wcześniej? Normalnie zakładam go o godz 11:00, ale w tygodniu, w którym potrzebuję go umieścić nie mogę tego zrobić o tej porze. Czy te 3 godziny różnicy mogą mieć wpływ na skuteczność antykoncepcji ?