Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edek z mazowieckiego

Młode dziewczyny to straszne nudziary i pustaki :((

Polecane posty

Anita, nie wiem dlaczego sądzisz, że autor nie generalizuje. Chyba mało znasz młodych dziewczyn, albo nie wystarczająco dużo. Dwie najmądrzejsze osoby jakie znam to dziewczyny w wieku 17 i 23 lat. Wielu sędziwych wiekiem im nie dorównuje klasą , intelektem i wiedzą.

Gość facetowski32
a ty facetowski lepiej napisz ile razy ja przeleciales haha ani razu ,chociaz nie powiem, jest piekna i bardzo zgrabna , dobrze ubrana, gdyby jej zyciowym celem bylo chadzanie na wieczorne spacerki w ta i z powrotem po miasteczku i wyrywanie facetow to z cala pewnoscia by sie spelnila

Ja mam 22 lata i nie jestem tapeciara lubie jezdzic na rowerze gorskim po lasach i gorach. Ale zgadzam sie z tym ze w dzisiejszych czasach mlodziez gimnazjalna i licealna ma troche "narabane". Teraz liczy sie dla dziewczyn tylko to zeby nalozyc kilo tapety i ubrac jak najkrótsza spodniczke zeby niby przypadkiem posladek wyskoczyl xD strasznie mnie one smiesza i sie pytam gdzie sa ich rodzice?? czemu oni daja pieniadze na takie ubrania nie odpowiednie dla nastolatek?? to wszystko przez media przez kreowanie wizerunku puszczalskiej jako cos pieknego wystarczy wlaczyc mtv i zobaczyc czym jest karmiona mlodziez... i jeszcze te dzieci ktore w wieku 12 lat zachodza w ciaze...zgroza.....

Już n-ty raz widzę takie zaokrąglanie wszystkich młodych ludzi do idiotów na miarę Joli Rutowicz. A pewnie mało kto z tych dorosłych wyciągających takie śmiałe wnioski obraca się w środowiskach młodzieży żeby mieć w ogóle możliwość oceny jej stanu umysłu.

Wy chyba nie byliscie ostatnio w gimnazjum ani liceum ... Owszem są takie grupy ludzi, ale większość jest raczej normalna .

Gość Grechutkaaa88
Wiecie co, teraz większość młodych dziewczyn jest jaka jest, ale to nie powód, żeby wciskać wszystkich do jednego wora. Taki wiek, z niektórych rzeczy się wyrasta, więc dajmy tym nastolatkom szansę na błędy i miejmy nadzieję, że wraz z dwudziestym rokiem życia nieco dokładniej przyjrzą się swojemu życiu. Jeśli tak się nie stanie, to cóż...trzeba szukać gdzie indziej. Te portale randkowe, fotki itp. to dla mnie jakieś nieporozumienie. Chcecie mądrych kobiet, to sami zachowujcie się mądrze i w takich też miejscach bywajcie.

Poza tym nie można też wymagać od młodego człowieka mądrości życiowej 90-latka. Wszyscy się kiedyś rozwijali i przez pewne etapy trzeba przejść. To, że młodzież woli iść na imprezę się pobawić to nie znaczy, że jest upośledzona, bo to woli niż czytanie o teorii względności. Ciekawa jestem co robili za młodu ci wielcy intelektualiści co się wyśmiewają z młodych.

Gość Grechutkaaa88
W tych czasach trzeba mieć silną osobowość, nie ulegać wzorcom, jakie dyktuje popkultura. Ona potrafi zrobić młodym osobom papkę z mózgu.

ale zauwazcie ze dawniej w gimnazjum nie bylo tyle puszczalskich. Nie mowie ze wszystkie nastolatki takie sa bo widac na ulicach ze zdarza sie tez mlodziez normalna z tym ze jest jej niestety coraz mniej;/ zdaje sobie z tego sprawe ze przechodza bunt mlodzienczy chca byc dorosle ale moim zdaniem bycie doroslym nie wiaze sie z tym ze masz sie zachowywac jak panna lekkich obyczajow.... ja jestem tym stanem az przerazona bo watpie w to zeby dziewczyny ktore przez caly okres gimnazjum i liceum zajmowaly sie tylko i wylacznie swoim wygladem ( solarium, nowe ciuchy) ze z tego wyrosna. Raczej malo prawdopodobne. Mam tylko nadzieje ze moim dzieciom dam rade wpoic jakies wartosci...

Zanka, ale czy Ty stanowczo musisz tak okropnie zaokrąglać? To nie prawda, że puszczalskie to 90 % młodzieży. Naprawdę jest cała paleta ludzi. Nie tylko ciemniaki.

Gość Grechutkaaa88
Zgadzam się z moją przedmówczynią. Często osądzamy takie osoby, a nie pamiętamy, że kiedyś różniliśmy się od nich niewiele. Jasne, teraz się to nieco nasiliło, przykłady są coraz bardziej jaskrawe, ale chyba każdy z nas miał taki okres w życiu, kiedy zachowywał się bez totalnego braku odpowiedzialności. Grunt jednak w tym, żeby po jakimś czasie sobie to uświadomić i wyjść na prostą. Jeśli tak się nie dzieje, to rzeczywiście jest problem.

faceci umawiaja sie z takimi dziewczynami, którym sa w stanie zaimponować. Jak gość sam ma niewiele do powiedzenia i umawia się z blacharami to niech potem nie blamczy.

A jak chodzi o puszczalstwo to fakt, z tego się nie wyrasta. Jak ktoś się rodzi dziwką, to dziwką umiera. Mi z tymi etapami życiowymi chodziło bardziej o to, ze autor wielce się dziwi, że młodzi ludzie są nastawieni na rozrywkę niż na wiedzę.

Gość Grechutkaaa88
Inna sprawa, że nie warto ograniczać swoich obserwacji do tego, co dzieje się w szkole, na imprezach i na ulicy. Młodzież bywa też w innych miejscach. Fakt, teraz coraz gorzej z czytaniem książek i wizytami w teatrze, ale znam takich, którzy się tym zajmują.

Przekrój społeczny wcale się nie zmienił. Zawsze można było znaleźć idiotów i normalne, mądre persony. Mentalność jest trochę inna niż dawniej, media bla bla bla itp. Dawniej to się spokojniej żyło to i się tak nie słyszało o dupodajkach i solarkach.

Gość Grechutkaaa88
faceci umawiaja sie z takimi dziewczynami, którym sa w stanie zaimponować. Jak gość sam ma niewiele do powiedzenia i umawia się z blacharami to niech potem nie blamczy. Świetnie to ujęłaś. Pokaż mi swoje towarzystwo, a powiem ci kim jesteś. Skoro faceci szukają dziewczyn na czatach, to nic dziwnego, że tak trafiają. Gdyby byli naprawdę ciekawi i mieli coś do powiedzenia, w realu mieliby większe szanse na nawiązanie znajomości.

ale przeciez napisalam : "Nie mowie ze wszystkie nastolatki takie sa bo widac na ulicach ze zdarza sie tez mlodziez normalna z tym ze jest jej niestety coraz mniej;/ " i tak zgadzam sie wszyscy przechodza bunt mlodzienczy jakas fascynacje swoja osoba ale i tak dalej twierdze za za dużo jest teraz dziewczyn ktore niodpowiednio sie zachowuja jak na swoj wiek. Na ten przyklad widzialam wczoraj dziewczynke 10/11 lat szla z ojcem miala ubrana tak krotka miniowke ze szkoda gadac;/ generalnie mi to nie przeszkadza bo jak narazie nie dotyczy mnie ten problem ale sami sie zastanowcie co facet mysli patrzac na tak ubrana nastolatke ktora wyglada o 10 lat wiecej niz ma..... dla pedofili to jest teraz raj na ziemi....

ale teraz mlodziez nie czyta ksiazek dlatego ze od urodzenia miaja stycznosc z internetem po co maja czytac ksiazke jak w necie teraz mozna wszystko znalezc?? taka jest dzisiejsza mlodziez niestety;/ rodzice za malo poswiecaja swoim dzieciom czasu ....

zanka, ale napisałaś, że teraz to już coraz więcej tych puszczalskich, co mi zasugerowało , ze według Ciebie normalne redukują się do liczby zero (jak źle zrozumiałam to zwracam honor). Społeczeństwo ma dokładnie taki sam przekrój jak zawsze, po prostu formy dupodajstwa i bycia solarą się zmieniają.

Gość Grechutkaaa88
Tak, ale teraz takich istotek się namnożyło od cholery. W moich czasach też oczywiście były takie różowe laleczki, ale wydaje mi się, że ogólnie pozwalano nam na mniej niż tym dzieciakom obecnie. Choć z drugiej strony wiele zależy od środowiska rodzinnego...czy zaszczepiło w młodym człowieku pewne wartości, wpoiło mu zasad, czy też pewne rzeczy młody człowiek musiał poznawać za pośrednictwem ulicy... Może nie jest to tylko wina młodzieży, która nie potrafiąc sobie poradzić z pewnymi problemami, szuka rozwiązań w mniej ciekawych miejscach?

e tam, niby w czym internet przeszkadza. Ja mam 17 lat i bardzo lubię czytać. A net to mi jeszcze pomaga, bo można ściągać ebooki za free. Równie dobrze mogę stwierdzić, że dawniej to nic nie czytali, bo mieli radio.

Gość Caamiill
Zgadzam się z autorem tematu ale..od pół roku mam kontakt z 16letnią dziewczyną, ja mam 29.Nic nas nie łączy z tym że to jest moja uczennica bo jestem nauczycielem gry na fortepianie i mam z nią zajęcia dwa czasem trzy razy w tygodniu.Plus tego czasem rozmawiamy przez komunikator internetowy, wysyłam jej materiały do nauki i tak dalej.Powiem Wam że dziewczyna jak na swój wiek jest bardzo inteligentna i mocno różni się od swoich rówieśniczek.Ona ma 16 lat a rozmawia mi się z nią jak by była co najmniej o 10 lat rozwinięta umysłowo do przodu.Owszem też ma swoje dni i głupoty w głowie jak to każda nastolatka która w tym wieku przechodzi bunt ale Ona to jest po prostu ewenement.

Grzechutka, po prostu mentalność była inna. Dawniej dupodajstwem określało się seks przed ślubem, a teraz macanki na dyskotece. znowuż w niektórych krajach, jak odsłonisz kostkę u nogi to jesteś łatwa. Tylko i wyłącznie forma tego samego zjawiska się zmieniła. Ludzie dalej są tacy sami.

Gość Grechutkaaa88
No właśnie, nie przesadzaj. Kto czyta, ten czyta. Są takie środowiska, w których wiedza, ciekawość świata stanowią podstawę, ale niestety żyją tak jakby w podziemiu, przyćmieni grupami, które za wszelką cenę chcą zaznaczyć swoją obecność na świecie. Warto właśnie z takimi młodymi ludźmi nawiązać kontakt, a nie oceniać z góry.

Camil, to już nie rozumiem, czy popierasz generalizacje autora, czy nie?:D Tak trochę widzę zgrzyt w tym, co piszesz.

Gość phiiiii
tzw puszczalskie były, są i będą. Teraz może mniej się z tym kryją, ale kiedyś też każdy wiedział która laska w szkole jest łatwa. Może kiedyś nastolatki mniej się malowały i mniej stroiły ale to nie z powodu braku chęci tylko środków. Teraz jest łatwiej się wymalować, jak kasy brak to są bezpłatne próbki i stoiska z testerami. Proste. Że odpowiedzi na gg lakoniczne i głupie, cóż a może to pytania tak sztampowe, że dziewczynie się nie chce wysilać, i zanim odpisze wznosi oczy ku niebu i wzdycha "ło matko znowu? ". I po co ona ma się wysilić skoro on się nie wysila. A koleś który ma więcej lat niż 22 a umawia się z 16latką to chyba też ma jakiś problem ze sobą (rany 1 lat to gimnazjum - najgłupszy wiek), ale jest nadzieja ona z tego głupiego wieku wyrośnie, ale 22latek (to już raczej student i to nie pierwszego roku) który szuka wśród gimnazjalistek dziewczyny powinien się nad sobą zastanowić.

ja tylko mam nadzieje ze to sie kiedys zmieni;) a internet moze byc zarowno czyms dobrym jaki zlym zalezy czy sie go madrze uzytkuje;) znam wiele nastolatkow ktorzy uzywaja internet tylko do gier albo przegladania ciuchow na allegro. Nie sadze zeby cos takiego rozwijalo;/ i dalej trzymam sie tego ze dawniej nie było tyle wulgaryzmu ;) nie mowie ze wszyscy sa tacy sami ale wystarczy sie rozejrzeć... nie wiem czy taka tapeciara jest inteligenta czy tez nie ale jak ja widze to nie mam ochoty z nia rozmawiac bo poprostu takie osoby zle sie kojarza.

Zanka, społeczeństwo miało identyczny przekrój co teraz. Formy się zmieniły i nic więcej. Nie było współczesnych wulgaryzmów, bo istniały ówczesne zamienniki. I tak samo ze wszystkimi zjawiskami.

Gość Grechutkaaa88
Na takim etapie życia każdy z nas popełnia większe lub mniejsze błędy, bo człowiek nie jest jeszcze w pełni ukształtowany i próbuje różnych sposobów na to, żeby zaznaczyć swoją obecność w otaczającym świecie. Stąd to uporczywe dążenie do akceptacji rówieśników, silne pragnienie bycia fajnym, lubianym. Ma to niestety swoją cenę. W moim przypadku nie przejawiało się to może skąpymi ciuchami czy też pieprzeniem z kim popadnie, ale raczej tym, że sporo wagarowałam, uciekałam z domu, szokowałam wyglądem (dredy, irokez itp.), kłóciłam się z rodzicami. Było to bardzo niedojrzałe z mojej strony, nieraz się z tego śmieję, lecz myślę, że i takie doświadczenia mogą się przydać w przyszłości, jeśli prowadzą do zmian.

Grzechutka, chodziło mi bardziej o to, że podobno teraz się nasiliło zjawisko pustaków, co jest wierutną brednią;). Ale dobre spostrzeżenie, jeżeli jakiś etap prowadzi do progresu to warto go przejść. niektórzy zakładają dredy, a inni przechodzą te metamorfozy w środku, bez potrzeby demonstracji. Zależy od osoby.