Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani69minut

brzydka cera

Polecane posty

Gość pani69minut

Witam. Mam straszny problem ze swoją cerą. Wyskakują mi na twarzy krostki. Byłam z tym u kosmetyczki,ale to tylko wywalanie pieniędzy w błoto. wydałam na nią 300 zł+140 na kosmetyki od niej i nic nie pomaga. Co mam zrobić? macie jakieś propozycje,pomysły jak zwalczyć moje krostki?

Przede wszyskim dokładnie oczyszczać cerę najlepiej mydłem siarkowym, polecam pastę cynkową z własnego doświadczenia. Teraz też jestem nią pomarowana chociaż ona długo wsiąka więc najlepiej smarować się nią na noc. Kosztuje jakieś 2-3 zł a efekty są swietne. Po 2-3 nocach pryszcze bledną. Wysusza ona skórę więc warto mieć też jakiś krem nawilżający, najlepiej Nivea. Stosowałam też Epiduo Brevoxyl i maść Benzacne ale efekt nie jest widoczny. Polecam Paste cynkową i warto uważać alby sie nie pomylić i nie kupić maści bo maść jest na opryszczkę a pasta na trądzik .

Gość Mialam tradzik kiedys,
przy cerze tradzikowej najwiekszym bledem jest wysuszanie, wtedy skora produkuje wiecej loju i mamy wiecej krost. polecam myc twarz w szarym mydle,badz jakims mydle dla dzieci, zadnych tonikow(zamiast tego mleko, takie normalne z lodowki na wacik i przecierac twarz 2razy dziennie). Jako masc na tradzik Brevoxyl, a na noc duza warstwa kremu Bambino ochronnego z cynkiem, jest tlusty ale pomaga na krosty. w dzien tez mozesz go stosowac , tlusty ale skuteczny i przede wszystkim odstaw wzystkie kosmetyki do skory tradzikowej. kilka lat smarowalam sie tym swinstew i tylko pogarszalo to sytuacje. czasem jakis peeling, np przy wielkich ropnych krostach polecam enzymatyczny ziaja nuno(zeby nie rozsiewac na twarzy zarazkow), jak krosty sie zagoja i zostany slady to dobrym peelingiem jest myjacy z joanny, 100ml. Do tego 2x w tygodniu maska z zielonej glinki, np ZIaja nuno.

Gość duaccc
Żel duac... bardzo skuteczny.... ale przeważnie na recepte. koszt około 50 zł malutka tubeczka ale warto!

na dzien mozesz stosowac krem babydream niebieski dla dzieci, dostepny w rosmann ale to pod makiajz, bo wchlania sie do matu a podstwa pielegnacji powinien byc bambino ochronny. Tabletki humavit skrzyp i pokrzywa tez dobre. do tego mozesz pic pokrzywe jako herbatke i bratek tez.

"ja jestem z zawodu kosmetyczka i mówie wszem i wobec najlepszy jest krem bambino i oliwka dla dzieci zamiast balsamu używając tego nawet wy z cerę mieszaną jak ja docenicie te wynalazki. Mam wiele klientek,które tego używaja nie wiedza co to celulit,roztępy i zmora każdej kobiety zmarszczki." Krem Bambino jest świetny!!odkąd używam go na noc mam o wiele mniej krostek i aksamitną cerę. a gdy odstawiłam kosmetyki typowo matujące moja twarz przestala się świecić...aż sama nie mogę w to uwierzyć:) Bambino jest super.Ja mam skóre mieszaną i miałam problemy z trądzikiem, nie zbyt duże, ale były:( Odkąd stosuje bambino,na szczęśćie, ten problem mam za sobą.To działa:)) zgadzam sie:) odkad go uzywam, zauwazylam ze na twarzy mam o wiele mniej krostek : potwierdzam ,mam 40 lat i od wielu lat używam kremu bambino . rewelacja ,malo że leczy nietóre nedoskonałości to jeszcze odmładza Używam kremu Bambino na noc i powiem ze nie zatyka porów skóra jest super nawilżona ...a nawet likwiduje niektóre pryszcze "" skopiowane zz innego forum

dodam ze ja tez jestem kosmetyczka i powiem Ci ze czym mniej chemi tym lepiej, uzywaj delikatnych srodkow.

brevoxyl nie jest delikatny ale czasem trzeba go uzyc.

Gość evitkaxs
Mnie ktoś jakiś miesiąc temu podał ten link: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html poczytałam, zrobiłam czystkę na półce z kosmetykami, kupiłam pierwsze według wskazówek z tej strony i zacznyam zauważać pierwszą poprawę, więc dziewczyny mają rację mówiąc, że trzeba wywalić większość tego co nam reklamy na nasze problemy sprzedają i sięgnąć po proste rzeczy.

Gość gość
bardzo ważna jest dieta, przy problemach z cerą, uważać na słodycze, uważać na pikantne, na konserwanty itp :( do mysia twarzy coś naturalnego, jakis olejek, oczywiście bez konserwantów, jest taka strona z naturalnymi kosmetykami biochemia urody i może suplementy, zeby nie bankrutować polecam skrzypolen z biotyną

Gość gość
Może spróbuj regularnie stosować jakąś maseczkę oczyszczającą dla twojego typu cery, jakąś np. z zieloną glinką. Perfekcja dermiki jest dobra i nie podrażnia skóry. Mam nadzieję, że pomogę :)

Gość gość
a ja polecam serie peelingów migdałowych, tez miałam brzydką cerę, szarą i świecącą, nie umiałam sobie z tym poradzić, dopiero pani doktor z kliniki Amaryllis zaproponowała mi te peelingi, efekty przeszły moje oczekiwania, w końcu odzyskałam piękną, gładką i pełna blasku cerę :) polecam

Gość ewelinka8765432
Regularne stosowanie markowych kosmetyków to podstawa. Cudownych środków po prostu nie ma. Nie ma takich, które po jednym czy dwóch użyciach pozbędą się krostek. Sama to już przerabiałam. Teraz już od sporego czasu używam m.in. tego kremu na twarz - http://www.garnier.pl/twarz/piekno/garnier/czysta-skora-active/garnier-pure-active-b-b-cream-medium-and-light-shades - pomaga, po niedoskonałościach w tej chwili nie ma już śladu.

Gość gość
Tez mialam okropną cerę, ale na szczęście trafiłam do dobrej kosmetolożki, która zrobiła mi zabiegi z kwasami. Salon znalazłam na stronie www.dobrakosmetyczka.pl

Gość gasters
Używaj aplikatora na wypryski HB. Powinno ci się udać przywrócić normalność w ciągu kilku tygodni. Nie twierdzę, że zmiana na cerze będzie widoczna natychmiast - ona jest możliwa, ale wyłącznie po pewnym czasie systematycznego stosowania kosmetyku.

Gość honciar
Tylko dopasuj sobie dobre kosmetyki, a będzie lepiej. Nie twierdzę, że od razu zrobi się cudownie. Ogromną różnicę dawał u mnie krem do cery suchej Hildegard Braukmann, ale też nie można wkładać wszystkiego do jednego worka. Krem trzeba dopasować.

Gość memtns
Hmm... to kwestia solidnej pielęgnacji i porządnego kosmetyku. U mnie wprowadzenie aplikatora na wypryski HB dało totalną zmianę, ale też nie jakoś od razu - dopiero po czasie. Nastawcie się, że porządny kosmetyk przyniesie wam to co chcecie dopiero za jakiś czas.

Gość czestersr
Hmm... na pryszcze używasz aplikatora na wypryski HB, jest naturalny, działa dosyć skutecznie. Na tyle, że znikają wszystkie ślady, a sama cera wygląda super. Oczywiście to wszystko jest kwestią systematycznej pielęgnacji, ale dobre efekty da się uzyskać.

Gość gość
Ostatnio zrobiłam zabieg rewitalizacja skóry. Jest to zabieg po którym moja cera wygląda na zregenerowaną i dobrze nawilżoną -  efekty są naprawdę świetne. Całość zrobiłam w Mielcu u doktor Szczepańskiej i szczerze polecam ją każdemu.