Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mania012

Wynik badania rezonansu magnetycznego

Polecane posty

Witam, w lutym zeszłego roku miałam artroskopie kolana prawego, okazało się że mialam przerośnięty fałd skrzydłowaty oraz uszkodzenie rogu przedniego łąkotki przyśrodkowej. Po operacji wszystko było ok, ale jakoś od września ból powrócił więc udałam się do ortopedy, który skierował mnie na rezonans magnetyczny i powiedział że możliwe iż trzeba będzie wyciąć łąkotkę.Niestety następną wizytę mam dopiero w czerwcu, więc byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł powiedzieć mi coś o wyniku : Struktury kostne prawego stawu kolanowego bez zmian o prawidłowej intensywności sygnału. Aparat więzadłowy- więzła krzyżowe - przednie i tylne, poboczne-boczne i przyśrodkowe oraz więzadła rzepki bez zmian o zachowanej ciągłości i o prawidłowej intensywności sygnału. Slad płynu zarzepkowo i śródstawowo. Łąkotka boczna w normie. Róg przedni łąkotki przyśrodkowej zniekształcony, o podwyższonym sygnale-po przebytej operacji. Cechy bocznego przyparcia rzepki. Stan po resekcji fałdu skrzydłowatego przyśrodkowego. Nieco pogrubiały fałd przyśrodkowy błony maziowej. Chrząstka stawowa zachowana.

Poza tym co sama napisałaś, to odczytałam z rezonansu tylko tyle, że rzepka ci ucieka nieco na bok, poza tym wg mnie ok. I coś z tym płynem stawowym troche nie tak, ale lekarzem nie jestem, to ci nie powiem..