Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poziomkazlasu

problemy z kolanami

Polecane posty

Gość poziomkazlasu

Witajcie ! Chciałam podzielić się z Wami moim problemem. Od 10 lat "walcze z kolanami" . Moj lekarz to lekceważy więc nie wiem co mi dokładnie dolega. Owy problem polega na tym, iż "coś" przeskakuje mi w stawie kolanowym po czym upadam zwykle na ziemię. Upadkowi towarzyszy ból a wszystko kończy się utrudnieniem w poruszaniu się. Wg mojego lekarza moje mięśnie nie nadążają za wzrostem kości i że to normalne, ale pytając moich rówieśników, czy mają także takie kłopoty odpowiadają, że nie. Ostatnio przez owe "przeskakiwanie w kolanach" wpadłam pod samochód, nabawiłam się krwiaka w kolanach i wgniotłam piszczel. Mimo tego nie kwalifikuje się na pobyt w sanatorium, bo opisany problem to "pierdoła" [cytuje lekarza]. Czuje się ograniczona, ponieważ nie mogę uprawiać sportów na dłuższą metę, bo mimo opasek uciskowych i maści kolana dają się we znaki. Czekam z niecierpliwością na Waszą opinię !

Ciężko cos jednoznacznie stwierdzić, z twojego opisu nic konkretnego niw wynika. Miałaś robione jakieś badania? Ile masz lat? Przypominasz sobie jakiś uraz tego kolana albo nie tylko?

Gość poziomkazlasu
Mam 17 lat. Miałam krwiaka w stawie kolanowym. Zrobili mi USG i na szczęście ładnie się wszystko zagoiło. Teraz mam naderwane ścięgno w drugiej nodze i lek w spray'u. Tylko tyle.. Nie przypominam sobie żadnych innych urazów. Te przedstawione wynikają z tego dziwnego 'przeskakiwania w kolanach'. :(

Trzeba by było zbadać to kolano... miałaś robione rtg tego kolana?? i zbadac je pod katem niestabilności... może to jakieś więzadło przeskauje, bo jest poluzowane albo naderwane..

Gość poziomkazlasu
Dobrze, dziekuje za rade :) Pozdrawiam

Gość do ortopedy dobrego
bo twój obecny lekarz to jakiś konował ewidentnie wymagasz leczenia i fizykoterapii