Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzenna_z_Poznania.

Ważne pytania, nie jadłam cały dzień. Dukan.

Polecane posty

Dzisiaj zamierzałam zacząć dietę Dukana. Pracuję w przedszkolu, a rano nie zdążyłam zjeść śniadania, w pracy nie zdążyłam też nic przegryźć (tzn czas był, ale nie było nic właściwego na tę dietę). Właśnie wróciłam do domu, głodna, że ja pierniczę. Mam halibuta, paluszki krabowe, jajka, węszone szproty, activię, jogurty pitne 0%, makrelę, serki hohland śmietankowe (trójkąciki) oraz mleko. Co mogę zrobić do jedzenia? Szczerze mówiąc mam ochotę się napchać. Nie ważę dużo - 56 kg, mam 170 cm, jednak chciałabym schudnąć do 50 kg - mam lekkie kości, nie mam niemal biusty i wszystko poszło w uda, tyłek i najbardziej w brzuch. Coś radzicie dla początkującej dietowiczki? To moja pierwsza dieta w życiu.

Gość do autorkiiiii
haha, zeby zrzucic te 6 kilo wystarczy nie zrec kolacji:O a ty dukana wymyslilas:O

Nrady nie żreć kolacji, bo czasem w ciągu dnia nie mam jak normalnie zjeść, muszę o takiej porze. I tak, chcę dukana. :) I chcę szybko - miesiąc, a nie w pół roku. :P

1.jajecznica na mleku 2.jogurt z otrębami(nic o nich nie piszesz ale pewnie nie jadłaś) 3.owsiankę powinno sie jesc na sniadanie, ale mysle ze na kolacje tez ujdzie, bo niezle zapycha 4.pastę z makreli+jajek+jogurtu+ewentualnie jeden ogórek konserwowy możliwości masz multum :)

Gość kafefefeterianka
No włąśnie nie znam się. :D Nigdy nie byłam na diecie. Chwilowo zjadłąm 2 gotowane jajka, 2 trójkąciki serka i paluszek surimi. Nie wiem czy będę coś jeszcze dzisiaj jadła...

Gość kumoszka
trójkąciki wywal, nie nadaj ą się na dietę!

no tak, tak. trójkącikom mówimy stanowcze NIE! bo to sam tłuszcz niestety. ale rybka jak najbardziej :) ja bym zjadła paste z makreli bo ona chyba najbardziej zapycha a same dozwolone produkty zawiera. i nie zapominaj o otrębach!

Gość kafefefeterianka
A myślałam, że serek topiony też można. :D Kurde, ja z głodu padnę, bo nie wiem co i jak. :D

Gość kafefefeterianka
A activia może być tylko naturalna?

Gość kumoszka
masz lidla w pobliżu? Tam mają sporo co się nadaje na dietę. Póki nie ogarniesz zasad - serek naturalny homo Pilos, jogurty natural Pilos, kefiry, surimi (jeśli lubisz), chudy biały ser. Poza tym ryby, cycki indyka i kurczaka (szybkie do przygotowania) choć nogi też sie nadają. http://dukan.blox.pl/html przepisy Ci sie przydadzą. No i koniecznie przeczytaj wątek : http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/pamietnik-odchudzania/1829-droga-do-celu.html To moja biblia. Do dzis korzystam, choć już jestem na czwartej fazie(no dobra, po świętach to ze 2 tyg pociągnę pewnie na 2;) )

Gość hahahah:)
6 kilo? to w 3 tygodnie na owocowo-warzywnej mozna zrzucic z palcem w nosie:D ja w pol roku schudłam ponad 25 kilo na wo :)

Gość kafefefeterianka
Nie, czytalam tylko artykuly w internecie, bo nie mam ksiazki.

jeszcze do ciebie--->>>FankaDrDukana:O ty na kazdym topiku gdzie ktos pyta o dukana potrafisz tylko wyskakiwac z tekstem, czy ktos czytał ksiazke???????????? opanuj sie:O

Gość kumoszka
nie trzeba czytać książki. Trzeba dobrze poznać zasady. Poczytaj wątki na dieta.pl, tam są te zasady dobrze opisane. I powodzenia, da sie. Schudłam prawie 30 kg, minęło już prawie 2 lata odkąd przeszłam na fazę 4 i wagę utrzymuję do dziś. No, po świętach przybywa mi kg, czasami dwa. Problem do pokonania ;D Da się tylko trzeba chcieć!

książka jest dostepna w wersji elektronicznej hahah pytam o książkę, bo na forach zasady są naginane i potem wynikaja z tego niedomowienia. a książka wszystko doskonale opisuje no i jest źródłem.

ojej, wielka pani straznik dukanowej diety:D urzekła nas twoja historia:D

Gość kafefefeterianka
Kumoszka, a nie ułożyłabyś mi przykładowego jadłospisu na 2-3 dni?:D

Gość kafefefeterianka
Dziękuję. :)

proszę. i naprawdę ściągnij sobie książkę, bo to jedyne wiarygodne źródło informacji, bo na forach ludzie modyfikują i dostosowują wszystko pod siebie a potem takie bezmózgie yeti wypisuje o szkodliwości diety itd

mam pytanie do autorki topiku. Dlaczego chcesz zobić z siebie szkieletora? 50 kg przy wzroście 170 cm to stanowczo za mało. Twój wskaźnik BMI wynosi 17.3. Tak niski poziom wskaźnika BMI może oznaczać wychudzenie. Stan taki może być spowodowany chorobami zaburzeń łaknienia. Czym prędzej zasięgnij porady lekarza! Nie jest to łande ani żadne. Teraz jesteś w miarę zgrabna ale i tak zbyt szczupła. Dlaczego chcesz się odchudzać? Czy masz jakiś kompleks? Jeśli masz faceta zapytaj go czy mu się podobasz taka jaka jesteś jesli tak to zapomnij o wszelkich dietach. A jeśli nie to zapomnij o facecie

Gość kafefefeterianka - autorka
Mam odstający brzuch - bardzo nieproporcjonalny do mojej sylwetki i cellulit w stopniu normalnym - widoczny delikatnie. Sądziłam, że może dieta mi pomoże, bo ćwiczyć nie mam już więcej kiedy. Mam bardzo ruchliwą pracę i przychodzę ledwo żywa.

Gość Marzena_z_poznania
up