Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała podróżniczka

Co warto zobaczyć w Lublinie?

Polecane posty

Gość a ja chodzędo staszica
witam za 6 zł masz dobowy bilet mpk - ulgowy , proponuje zobaczyc moje lo Staś najstarsze lo w lublinie

Gość mała podróżniczka
mogę taki bilet kupić u kierowcy?

oj lepiej w pierwszym lepszym kiosku , kierowcz może go nie miec

sory kierowcz , niewiem co mi się dzieje z klawiaturą

KIEROWCA

Gość Lublin to piękne miasto
wiem bo mieszkam od urodzenia :) Oprócz już wymienionych miejsc warto zwiedzić KUL - na dziedzińcu kwitną teraz magnolie - cudne. Dalej - katedra - robi wrażenie nie tylko na katolikach. Podziemia na starówce, wieża trynitarska. Nad zalew nie bardzo jest sens jechać bo na pływanie chyba jeszcze za zimno, ale jakby co to autobu nr 40 z centrum. Do skansenu i botanika najlepie dojechać 18-stką. Z dworca do centrum 13-ka lub trolebusami, na Majdanek też trolejbusy. A jak szukasz jakichś wydarzeń kulturalnych to poczytaj na www.koziolek.pl

KIEROWCA

ogólnie w weekend majowy może być fajnie, ja mieszkam w lublinie i to miasto podoba mi się tylko latem jak już wszyscy studenci powyjeżdżają na swoje wsie! poza tym parę razy (za nim jeszcze zdecydowałam się na studia) to spotkałam się z problemami na bramce w orenżadzie i chyba 68 (ale i tak już chyba nie ma tych klubów) poza tym tak jak ludzie pisali starówka krak przedm. park saski (dla odpoczynku i złapania świeżego powietrza) i oczywiście zalew też dobre miejsce ale nie nocą! polecam w słoneczny dzień tam jest prawie jak nad jeziorem tylko trochę brudna woda nie polecam kąpieli ale grila można robić :D no katedra to koniecznie jeżeli chodzi o uczelnie to ja UP więc tam nie wiele chyba jest do zobaczenia :p można sobie kupić mapę miasto nie jest jakieś super wielkie a ten text o tym że olimp jest daleko od centrum i w ogóle to jakieś obrzeża miasta to ta osoba chyba w orkana nie była :D plazy nie polecam SAME BURADZTWO! sklepy marne ciuchy tak samo ale chyba turyści nie przyjeżdżają żeby zwiedzać centumy handlowe hehehe a jeśli tak to polecam inne miasta typu wuwua ale na pewno nie lublin :D miasto ładne ma klimat ponoć miasteczko akademickie tętni życiem wieczorami ale ja się nie wypowiem od półtorej roku nie chodzę na tego typu imprezy więc o to trzeba pytać aktywnych studentów ;) życzę udanego weekendu i mam nadzieję że ci się spodoba i jeszcze kiedyś tu wrócisz pozdr

Gość nie wiem dlaczego tu cześć
narzeka. Przecież Lublin to ładne miasto. Ale widać cześć mieszkańców Lublina ma jakieś nieuzasadnione kompleksy....

Gość mała podróżniczka
Na pewno nie pojadę do Lublina po to, żeby zwiedzać galerie. To się trochę mija z celem ;) mam już wybranych parę miejsc które koniecznie chciałabym odwiedzić. A słyszał ktoś może o "Kinie z Tektury"? Info znalazłam tutaj: http://kultura.lublin.eu/wydarzenia,1,757.html?locale=pl_PL

Gość musisz sie wybrać na cmentarz
przy Lipowej perełka wśród cmentarzy porównywalna z Powązkami w Warszawie

Gość to jak się wybierasz pociagiem
to kup sobie bilet turystyczny na pociągi Regio Przewozów Regionalnych. Za 35 zł będziesz mogła pojechać do Lublina w dwie strony, oraz gdzieś zrobić wypad poza Lublin, np do Puław , czy Nałeczowa...

o kinie z tektury nie słyszałam oprócz tych miejsc które tutaj są wymienione to nie wiem co więcej mogę ci polecić bo tak jak pisałam wcześniej od dłuższego czasu wypadłam z kulturalnego życia w tym mieście więc pojęcie teatr z kultury to aż wstyd ale pierwszy raz słyszę :( może to być ciekawe :) zainspirowałaś mnie do poznawania tego miasta od nowa

Gość lubelak cool
wpadnik do mnie na chate, pokaze Ci takie atrakcje, jakich nigdy nie przezyłaś :D :) :classic_cool:

Gość mała podróżniczka
http://www.przewozyregionalne.pl/aktualne-oferty,s,0,3060.html jeśli masz na myśli ten bilet to nie wiem czy się załapię bo chciałabym wyjechać w piątek rano, a on jest chyba ważny od 18. maagduśka bardzo się cieszę że Cię zainspirowałam :) nie widzę w tym miejscu nic ciekawego :P lubelak wybacz ale nie skorzystam :D

Gość na Starym Mieście
a jeszcze zobacz panoramę Lublina z Bramy Krak. albo rekt. UMCS

Gość na Starym Mieście
> nie widzę w tym miejscu nic ciekawego chodzi Ci o Grodzką 15? to trzeba zoabczyć na żywo, ten zaułek o szekosci 1.5 m ;)

Gość mała podróżniczka
Może będzie okazja skoczyć i na Grodzką ;) Nie mam pojęcia jak ogarnę to wszystko w jeden dzień o.O

Gość lubelak cool
nie masz sie co wstydzić ;) kazdy potrzebuje bliskosci i bezgranicznej akceptacji, a ja to oferuje w ilosciach hurtowych :classic_cool: do zobaczenia: sala akustyczna w podziemiach katedry i wystawa Filipowskiego na KULu oraz do spróbowania nalesniki na starym miescie w zadorze. powodzenia :classic_cool:

Gość mała podróżniczka
adres na pewno zapamiętam ;) :D bezgranicznej akceptacji? to musisz być naprawdę baaardzo tolerancyjny ;) ok, w takim razie jak zmienię zdanie to się do Ciebie zgłoszę ;)

Gość lubelak cool
nie ma to tamto - ultimate pleasures are waiting for you in city of Lublin ;) :classic_cool:

Gość ciekawa agawa
jak bedziesz w Lublinie skocz do zamościa perły roztocza :)

Gość nie czytam calego watku
Majdanek, starowke, zamek, ogrod, muzeum wsi lub.

Gość kornelka24

Oprócz zabytków polecam zabrać znajomych i iść do Laser City - gwarantuję, że będziecie się świetnie bawić :D