Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Greenee

Sucha , pękająca , mało elastyczna skóra dłoni

Polecane posty

Gość Greenee

Witam , mam 19 lat i problem ze skórą dłoni. Jest sucha , ma skłonność do pękania od strony paznokci i czasami potrafi być mało elastyczna po oby stronach . Próbowałam różnych kremów ale żaden nie dał całkowitej poprawy. Przy jednych skóra była sucha , ale nie popękana , a przy drugich robiła się gładka , ale po jakimś czasie skóra zaczęła mnie lekko piec jak przy kontakcie z sokiem cytryny lub kiwi a pęknięcia wracały . Co mogę jeszcze zrobić w tej sytuacji ?

Możesz iść do dermatologa, może to być alergia na któryś z produktów który spożywasz. Maż miał podobną historię na rękach pani doktor z Medruna poradziła zrobić testy alergologiczne i przepisała maść robioną.

Gość Greenee
planowałam iść do dermatologa , ale jak ostatnio się okazało jest na urlopie , muszę trochę poczekać , a co do alergii, no cóż wolałabym jej nie mieć , cokolwiek się okaże mam nadzieję że tym razem przypisane leki pomogą

Gość Greenee
link nie działa , ale dzieki , poszukam w googlach i w aptece ;)

Gość william i willemka
to masz problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!wal do dermatologa to jest alergia i to ciezka,spiesz sie zanim skora platami z dloni ci nie zejdzie i otwarte rany zostana ,ja walcze juz cztery lata i w koncu dostalam cudowne mascie z turcji ,rece dlonie jk nowe

Gość Greenee
oooo.... naprawdę ? dopiero dziś wróciłam do tego tematu i zobaczyłam twój post , a walić... to na pewno pujde do deratologa bo czekałam aż mu się skończy urlop i właśnie będe się umawiać na wizytę