Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orbitkowa1111

Orbitrek, pomożecie wybrać?

Polecane posty

Gość orbitkowa1111

Hej, byłam dziś w sklepie inter sport, w piątek planuję zakupić orbitreka i mam do wyboru dwa modele: Kettler calypso 600 oraz Energetics Magnetics ET 5.5. Sprzedawca powiedział, że te modele tak naprawdę niczym się technicznie nie różnią oprócz ceny - Kettler kosztuje 1500 zł, zaś Energetics który z tego co wiem dostępny jest tylko w inter sporcie 1000zł. Czy macie może któryś z tych modeli? Jaki wybralibyście na moim miejscu? Bardzo proszę o rady, w internecie nie natknęłam się na żadne ciekawe opinie. Dane: 1. Kettler calypso 600 ciężar koła zamachowego: 6kg. regulacja oporu: 1-8 rodzaj oporu: magnetyczny pomiar tętna: czujnik dłoni (w zestawie) max kilogramów: 110kg opcje dodatkowe: komputer treningowy z 5 funkcjami i elektronicznym pomiarem pulsu poprzez czujniki dłoni, pomiar pulsu w fazie odpoczynku z oceną sprawności, pedały pasowe z punktem ciężkości, szybka regulacja wysokości siodła,kierownica z regulacją pochylenia, kółka do transportowania i zrównanie wysokości. 2.Energetics Magnetics ET 5.5. ciężar koła zamachowego: 20kg przekładnia: 1:13 rodzaj oporu: magnetyczny zasilanie:baterie pomiar tętna: czujnik dłoni max kilogramów: 120kg opcje dodatkowe: LCD - Display, pomiar czasu treningu, pomiar prędkości, częstotliwość pedałowania, dystans, spalanie kalorii, pomiar tętna, docelowe tętno

Gość rabacik
Pomiar czasu to masz tutaj w innym standardzie. Na halach i stadionach stosuje się takie rozwiązania - http://www.gtiming.pl/ I tak naprawdę dopiero w takiej sytuacji możemy mówić o wiarygodnym pomiarze.