Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszczezameznaAnna

rozwód bez świadków

Polecane posty

Gość jeszczezameznaAnna

mam takie pytanie... jeśli chce rozejść się z mężem i on też tego chce, nie łączy nas ani sex, ani pieniądze, ani miłość ale mamy 5 letnie dziecko to sąd da nam rozwód bez orzekania o winie bez świadków czy będzie jednak konieczne by ktoś zeznawał??

Gość oczywiście że da
jeśli oboje wyrażacie zgodę na rozwód bez orzekania, to na 2 rozprawie da

Gość jeszczezameznaAnna
a co ze świadkiem??

Gość ludzik123
swiadkowie nie sa do niczego potrzebni ale za to sad moze orzec ze konieczna jest poradnia rodzinna dla zbadania interesu maloletniego dziecka

Gość oczywiście że da
jakim świadkiem ? jak podasz w pozwie nazwiska świadków to będą to zależy od ciebie

Gość jeszczezameznaAnna
a mam jeszcze jedno pytanko, bo u mnie czeka się na pierwszą sprawę 3 miesiące, to druga sprawa też bedzie po 3, czyli w tym tępie to za pół roku dopiero??

Gość jeszczezameznaAnna
??

Gość ludzik123
moze byc i dluzej... gdy jest male dziecko to klopot z rozwodem... sad moze uznac ze nie da wam rozwodu ze wzgledu na dobro maloletniego...

Gość jeszczezameznaAnna
aha!!! no to co zrobić, żeby mi dał ten cholerny rozwód????

Gość jeszczezameznaAnna
a jakich argumentów użyc, by sąd dał na pierwszej sprawie??

Gość tfgiuyihfkmxdygjgnh
a co Ci sie tak pali?

Gość tfgiuyihfkmxdygjgnh
zdrada romans alkoholizm przemoc fizyczna itp

Gość Bardzo cichy odkurzacz
Bez świadków raczej się nie obejdzie. Powiedz że cię ruchał tylko w dupe i tylko 2 x w roku. Powinno wystarczyć.

Gość jeszczezameznaAnna
ale my przez 5 lat naprawde średnio co rok, może co pół roku kochaliśmy się, co prawda nie w dupę, ale pożycia nie było między nami...

Gość Bardzo cichy odkurzacz Bez ś
Jeszcze tylko podasz nazwiska tych którzy cie dymali w tym czasie (nie musisz podawać wszystkich - wystarczy z 10) i już masz z górki.

Gość jeszczezameznaAnna
a pali mi się, bo nie chce być juz w takim chorym i toksycznym związku. nigdy mnie nie bronił, nie wspierał ja już go nienawidze... chce wolnosci od niego i mam nadzieję, ze koedyś poznam kogos i też mi sie jeszcze ułoży w zyciu. mam 28 lat także chyba jescze mam szansę by sie zakochać :)

Gość jffjf
sąd da rozwód nawet na pierwszej rozprawie jeżeli oboje zgodnie stwierdzicie że tego chcecie a sąd nabierze przekonania że nastąpił trwały i zupełny rozpad pożycia. Świadek ewentualnie się przyda na okoliczność potwierdzenia sytuacji bytowej dziecka ale nie musi byś świadek, sąd może wysłać na zwiady kuratora tyle że że za taka wizytę sie placi jakąś stówkę.

Gość jeszczezameznaAnna
ale zapewniam Cie odkurzaczu, ze nikt mnie nie dymał :)

Gość rozwiedziona dawno temu
Wystarczy, że wykażecie, iż zerwane zostały więzi ekonimiczne (nie prowadzicie wspólnego gospodarstwa domowego), emocjonalne (nie kochacie się) oraz "fizyczne" (nie współżyjecie) i że rozkład tych więzi jest trwały, tzn. nie ma nadziei na ich wznowienie. To wszystko, świadków do tego nie potrzeba.

Gość Bardzo cichy odkurzacz Bez ś
Przez 5 lat raz na rok???? No ja bym sie nie podjął przepychać tych zaległości :)

Gość taka.jadna.ja
ja na sam pierwszy termin separacji czekalam...4,5 miesiaca pozew zlozony w styczniu rozprawa pod koniec maja - Bydgoszcz swiadka bedziesz musiala miec ktory zezna na okolicznosc Twojego sprawowania opieki nad dzieckiem -bez wzgledu czy rozwod z czyjejs winy czy nie ja nawet biorac separacje musze miec takiego swiadka jezeli Twoj maz faktycznie zezna ze chce rozwodu, pozycia nie ma od dawnai od razu bedziecie zgodni co do opieki i alimentow to mozecie dostac rozwod na 1 rozprawie juz