Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyglada mi to na

krewetki z czym to sie je?

Polecane posty

Gość wyglada mi to na

dajcie przepis na krewetki..chcialam sprobowac..kupilam i nie wiem jak to przyrzadzic?.pomocy:-(

Gość fr6555
serek philadelfia krewetki i czosnek smażymy to na patelni az sie serek rozpuści osobno gotujemy makaron do spagetti potem dodajemy na patelnie do krewetek z serkiem mieszamuy i dajemy na telerz gotowe pychota:))

Gość wyglada mi to na
dziekuje..ten serek filadelfia to jest zolty czy bialy?

Gość carrie999111
a ja proponuje zrobić je w panierce i maczac w sosie koktajlowym. Krewetki wystarczy zanurzyć w ubitym jajku i obtoczyc w panierce (najlepiej tej do chrupiącego kurczaka [1*2*3kurczak lub chrupiące kąski) a potem usmazyc na panierce w głębokim oleju. Sos koktajlowy mozna zrobic mieszajac po rowno majonez i keczup, dodac kilka kropel soku z z cytryny i dosypac przypraw wedle uznania.

Zależy jakie. Ja uwielbiam takie większe krewetki(nie znam ich nazwy, ale są w całości, tj. z głową i pancerzem, a nie takie koktajlowe). I rozpuszczam masło an patelni, dodaję czosnku pociachanego i smaze w tym krewetki i jem ot tak, bez niczego :D Mniam, ale bym sobie zjadła...

Gość krewetkowa_mania
Pomysł na efektowne SteakRock'owe krewetki ! Składniki 1 porcja: 250 g krewetek dużych 1 grapefruit 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka startego świeżego imbiru 2 starte ząbki czosnku Sól, pieprz Przygotowanie: -Krewetki jeśli są mrożone rozmrażamy, myjemy, osuszamy, -Grapefruita szorujemy, kroimy w ósemki, -Sok z jednej cząstki wciskamy do krewetek, -Dodajemy do nich oliwę, natkę pietruszki, imbir, czosnek i przyprawy, -Kamień wkładamy do piekarnika rozgrzanego do maksimum na ok 40 minut, -Po wyjęciu układamy na nim krewetki i cząstki grapefruita, -Opiekamy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty, -Krewetki świetnie smakują polane sokiem z grillowanych grapefruitów i kromką świeżego chleba :) Zestawy do grillowania na kamieniu wulkanicznym oraz przepisy na inne dania dostaniesz na : http://www.SteakRock.pl Smacznego!