Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdfvr

Jaka masc zeby zniknely rozszerzone pory?

Polecane posty

Gość gdfvr

Mialam tradzik od 5 klasy podst - do konca liceum..W sumie mozna powiedziec ze do tej pory mam z nia problem, na szczescie nie tak duzy jak np jeszcze rok temu. mam 18 lat. Teraz na skorze zostaly mi wlasnie te proy( z bliska sa widoczne, z daleka nie), i wyskakuja mi jakies drobne pryszcze, typu ropniaczki. Nie mam juz wagrow. Te male ropniaki traktuje benzacne albo po prostu szybciutko wyciskam.. i koniec z nim:P a czym te pory? dodam, ze musze stosowac korektor tam gdzie mam zwykle pryszcze( bo sa czerwone)

Gość gdfvr
UP, POMOZE KTO?

gdzieś tu przeczytałam że na rozszerzone pory wystarczy zwykła pasta do zębów... aczkolwiek nie jestem do tego przekonana... większość sugeruje, że nalezy nałożyć ją na całą noc... ale ona po ok. 15 min zasycha i potem ciężko ja zmyć, trzeba zdrapać, to chyba taka zaschnietą bez sensu trzymać całą noc... aczkolwiek uczucie ściągnięcia jest i być może stosowana regularnie przynosi efekt.

Gość hspq
Hej, ja stosowałam rożne rzeczy na rozszerzone pory. Wydaje mi się że poszerzyły się po stosowaniu DIANE 35 na pryszcze... teraz sebum się wydziela ze zdwojoną siłą, a co do tych rożnych rzeczy które stosowałam, to wydaję mi się ze pasta do zębów jest najlepsza i najtańsza. Kupowałam już różne kremy na pory, ale nie działały...baaa... jeszcze mi pryszcze robiły bo zapychały. Ponoć jak się ma rozszerzone pory to ma się je mieć i nie można ich zamykać bo sebum tam utknie i będą pryszcze... ale zawsze można je zmniejszyć :) Ja robię tak: smaruje cienką warstwą pasty sobie policzki (bo tam mam pory) i idę spać, rano zmywam wodą ( schodzi spokojnie, nie trzeba ''zdrapywać'' ) i delikatnie wyciekam czystym ręcznikiem.

Gość Agregator
Albo kremy z kwasami owocowymi albo wersja naturalna - czyli manualne oczyszczanie, peelingi z glinką i olejek jojoba zamiast kremu, świetnie się wchłania, też miałam problemy z cerą i rozszerzonymi porami, ale teraz jest znacznie lepiej. No i co jakiś czas zabiegi u kosmetyczki, jak masz okazję, to skorzystaj też z zabiegów winoterapii (niestety, to nie jest bardzo popularne w Polsce, wiem, że spa przy hotelu Głęboczek ma kompleksowy zestaw takich zabiegów), peelingi z pestek winogron bardzo dobrze wpływają na cerę.

ja tez stosuje paste do zebow i wcale nie trzeba zdzierac, ona nie przywiera do twarzy :P skora jest bardzo sciagnieta, ale to takie fajne uczucie a w nocy sie poduszka nie pobrudzi bo ta pasta jest juz dawno zaschnieta

Gość ale jak tą paste stosujecie
punktowo nakładacie czy na całe policzki?

Gość gallanonimik
Zrobiłam ten błąd i zastosowałam pastę do zębów. Co prawda tylko jeden raz, ale skutki zostały na zawsze. Fakt, ściąga skórę, ale oprócz tego przynajmniej u mnie na nosie pojawił się (na szczęście tylko jeden) pajączek. Stanowczo odradzam ten domowy sposób osobom o delikatnej skórze. Najlepiej po prostu pójść do dermatologa. Doradzi odpowiednie preparaty idealnie oczyszczające skórę, ew zajrzeć do drogerii lub apteki

Gość gość
Halo, czy ktoś tu jeszcze jest i może mi coś doradzić? Mam ten sam problem! Pasty do zębów nie chce stosować, bo się boję, że tez wyskoczy mi pajączek.. Co może mi pomóc na pory? Każdy pomysł jest dobry ;)

Gość Znachorka
Wiesz co, myslę, że najlepiej oddać się pod profesjonalną opieke :) Ja chodzilam po kosmetyczkach, ale to i tak nic nie dalo.. zaoszczedzilam pieniadze i poszlam raz a porzadnie na peeling laserowy ;) Na ich stronce możesz duzo o tym poczytać i posprawdzać ceny: http://vesuna.pl/laseroterapia/peelingi-laserowe/ . Ja jak narazie jestem zadowolona, pory nie powróciły :D

Gość gość
maść? nie znam żadnej na rozszerzone pory... to niestety nie jest problem, którego łatwo się pozbyć. Czytałam, że wiele dziewczyn chwali maskę glikolową - taką robioną w gabinecie medycyny estetycznej. Podobno po kilku zabiegach pory na stałe się zwężają.

Gość gajkapajka
Maść może przynieść tylko odwrotny efekt bo jeszcze bardziej zapycha pory, lepiej jakiś lekki krem kupić. Ja kupuję w aptece krem La Roche Posay Effaclar Duo+ bardzo fajnie zwęża pory, są dużo mniej widoczne przy regularnym stosowaniu, a w moim przypadku jeszcze dodatkowo wpłynął pozytywnie na zmniejszenie widoczności przebarwień po trądziku.

Gość gość
WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!!

Gość gość
TONIK NA BAZIE WODY MORSKIEJ HB - działa, robi różnicę, super działa na rozszerzone pory, rzeczywiście stopniowo poprawia ich wygląd - zakładając systematyczne stosowanie. Akurat w moim przypadku dało to mocną, zdecydowaną róznicę.

Gość gajkapajka
U m nie sprawdził się krem La Roche Posay Effaclar Duo+ stosuję go regularnie od jakiegoś czasu i pory są zdecydowanie bardziej zwężone, skóra rozświetlona i bardziej promienna, nawet zaczęła mi się zdecydowanie mniej przetłuszczać, więc plusów jest naprawdę sporo.

Gość gość
WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!! WON kuvuurvvo spamerska!!!

Gość gość
Won półgłówku.

Gość gość
Cóż kultury nie brakuje naszym rodakom, śmieszki :/ Wracając do tematu, mi pomaga jedyna w swoim rodzaju (nie widziałam nigdy podobnej) maseczka ... JAJKO :) nie jest to maseczka z jajka! https://wieczniemloda.com/maseczka-na-rozszer zone-pory-12137 Wyciąga cały syf na wierzch i zwęża pory. Trochę boli przy ściąganiu, ale efekt jest tego wart!!! Bardzo polecam dla wszystkich zanieczyszczonych cer z rozszerzonymi porami, które wyglądają jak podziobane!!!

Gość Madziaa

poowiem wam, ze to do końca nie wiem czemu, ale w klinice dr Dethloff czuję się jak ryba w wodzie 😉 tutaj wszystko gra i jest profesjonalne podejście! Czuję się tam baardzo swobodnie, czuję się jak u siebie po prostu! ❤️ miałam problem z rozszerzonymi porami, udało mi się jednak ich pozbyć dzięki seriom zabiegów, które wykorzystują fale radiowe. był problem, nie ma. zabiegi nic nie bolą, także nie ma strachu:) a ja, jestem strachliwa baardzo, ten typ tak ma haha :P! Radiofrekwencja mikroigłowa i bezigłowa na prezydenta :D!