Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala manieczka

czy za granicą też tak ostrożnie rozszerza się dietę niemowlęcia?

Polecane posty

Gość mala manieczka

na różnych portalach o dzieciach znajdują się szczegółowe tabelki: banan od 7. miesiąca, pomidor od 10. miesiąca itp. mam brytyjską książkę nt. wychowania dziecka i tam jest tylko napisane, żeby nie dawać niemowlęciu miodu i orzechów.

Gość to ja zagraniczna
nie,tu sa normalni ludzie.

Gość a juz kapuje
tak, a nawet jeszcze ostrożniej, np w Niemczecvh chuchaja straszliwie na dzieci ;|

Gość a juz kapuje
w Niemczech sa szkolenia poporodowe dla matek z przygotowywania potaw dla dzieci :||| oczywiście wszystko zgodnie z kalendarzem rozwoju, wieku i kwitnięcia warzyw ....

Gość ghtyhgy
nie, za granicą ludzie już są cywilizowani ;) dzieci jedzą praktycznie wszystko i tylko naprawdę nieliczne mają alergie i to dość często powiązane z jakimiś poważniejszymi chorobami.

Gość mamaaaa aaaa
w niemczech?zartujesz!przeciwnie! od roku normalnie dziecko ma jesc z rodzicami. ty wyzej,chyba krotko mieszkasz w niemczech albo nie rozumiesz dobrze po niemiecku

Gość ja mieszkam
w niemczech i mam 5 m-czne dziecko i musze powiedziec ze to zdecydowanie nie prawda. mozna eksperymentowac wedlug upodoban lecz nie podawac niemowlakom tak jak pisze autorka miodu, orzechow i jogurtow. czy podasz banana np. juz w 5 m-cuto nie wazne. jedyne co to wazne by zaczynac w malych ilosciach i obserwowac reakcje organizmu np. biegunka, wysypka

To i w Polsce dziecko może jeść wszytsko po ukończeniu roku... Wszystko zależy od tego czy dzieciaczek ma mamuśkę panikarę czy normalną Mamę.

Gość a juz kapuje
po roku w PL tez sie daje juz wszystko :) nie wiem czy krotko czy dlugo (5 lat)... ale jestem w szoku jak polozna np kazala kapac dzieci w moim wlasnym mleku... moze trafilam na psychopatyczny dom porodowy...?

Gość mamaaaa aaaa
mi tez polecala polozna kapac dziecko w moim mleku.kilka kropel na wanienke.To lepsze niz ta cala chemia.

Gość a juz kapuje
no ale ja mam kapaćsyna tylko raz w tygodniu... kąpię codziennie mimo to..

Gość ja nic nie kumac :)
ja jestem za stopniowym i ostroznym wprowadzaniem posilkow i w dupie mam wszystkie zagraniczno-polskie mamuski, ktore uwazaja ze wszystkie rozumy pozjadaly bo w Niemczech\UK mieszkaja i maja sie za takie wyzwolone :P

Gość mala manieczka
polskie podejscie do pielegnacji dzieci jest dosc specyficzne i czesto naznaczone przesadna hipochondria nieoparta na zrodlach naukowych, jezeli w innych krajach praktykuje sie odmienne sposoby, to ja bym raczej sklaniala sie do tych zagranicznych

Gość no tak swiatowe kobiety
teraz z Was... jednak w PL dzieci zyja i maja sie dobrze chowane na polskich zasadach, niby przesadnych.... za to w UK wiekszosc populacji to cudaki-albo z wielka nadwaga, albo kosciotrupy powykrzywiane, dzieci z platfusem, z wysypkami na twarzach przesadnie rozebrane bo tylko slonce wyszlo zza chmur...

Gość mala manieczka
nie pisze o UK, tylko o reszcie krajow europejskich... w Niemczech, jak pisza, tez sie nie bawia w 'pomidora od 10 miesiaca'

Gość we francji sie bawia w kalenda
a sloiczki i tzw miseczki sa zalecane dla dzieci do ukonczenia 3 roku zycia I wiele matek zywi dzieci gotwymi daniami dopoki nie pojda do przedszkola. W porownaniu z Francja to w POlsce jest duzo mniej restrykcyjny kalendrza diety.

Gość omg... :O
jeju ja juz bananka dalam sprobowac , a ma 3m i 3 tyg. dzisiaj jabuszko jadl, nie boli go brzuszek, dziecko usmiechniete, zadowolone, jak mozna faszerowac samym mlekiem.