Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość animals1197

Adopcja nowego przyjaciela!

Polecane posty

Gość animals1197

Chciałabym przygarnąć psa lub kota ,ale niewiem gdzie mogłabym poszukać jakichś informacji dotyczącej mojego nowego pupila oraz gdzie takie zwierzęta wydawane są do adopcji? Pozdrawiam.

Gość katarina1155
Zgłoś się do najbliższego schroniska dla zwierząt, tam ci udziela wszystkich informacji.

Gość bukaaa
Poszukaj na allegro. Tam często schroniska wystawiają aukcje ze zwierzętami. Są tam też często bezpośrednie linki do ich stron internetowych, gdzie są zdjęcia innych zwirząt. Mozesz też poszukać w twoim mieście w schronisku dla zwierząt. Oprócz tego niektóre schroniska urządzają dni adopcji w centrach handlowych.

Gość Baby Firefly
Przejdz się do najbliższego schroniska dla zwierząt, czytaj ogłoszenia w lokalnych gazetach. Możesz też przejrzeć odpowiednią kategorię na serwisach aukcyjnych czy forach internetowych poświęconych zwierzętom.Znajdziesz tam często bogate opisy dotyczace przeszłości, stanu zdrowotnego i charakteru nowego wybranka, a także bieżące relacje z jego życia, przebiegu ewentualnego leczenia itp. (na forach są czesto wątki poświęcone konkretnemu zwierzakowi, który szuka nowego domu). Mozesz się tam zarejestrować i wypytać o zwierzaka wolontariuszy, którzy się nim aktualnie opiekują :) Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość animals1197
ale zwierzęta ze schroniska są chore i przeważnie są to zwierzęta starsze a ja ustaliłam że ma być to młody zwierzak.

Gość animals1197
Ale mam jeszcze dylemat? Ma to być psiak czy kociak? Ktoś z was ma lub miał kiedyś psa lub kota i który z tych zwierząt lepsze dla zapracowanej ,samotnej osoby?

Gość ćwiartka
zdecydowanie kot jest w takim wypadku lepszy . Pies jest zwierzęciem stadnym i towarzyskim , ędzie cierpiał zostawiony sam na długie godziny . Natomiast kot zawsze potrafi sie sam sobą zajać :) Pisże z własnego doświadczenia bo mam psa i kota iwidze jaka jest miedzy nimi róznica .

widze, że jesteś zupełnie niezdecydowana i w ogóle nie znasz zwierząt, skoro wahasz się między psem a kotem - to są zupełnie inne zwierzęta, jedno jest odwrotnością drugiego proponuję jeszcze się wstrzymać z tą adopcją do przyszłej wiosny, poczytać, dokształcić się, zanim skrzywdzisz jakieś zwierzę

Gość mariola8093
zdecydowanie polecam kota jeżeli jesteś osobą zapracowaną.Kociak wymaga więcej opieki niż kot dorosły. pozdrawiam i zycze przemyślanej i rozsądnej decyzji.

Co Ty pieprzysz? Jest sporo młodych w schroniskach, ludzie wszystko wyrzucają. A często od ludzi (nawet te niby rasowe z pseudohodowli) nie mają szczepień i mnóstwo chorób Szczeniak bądź kociak dla osoby zapracowanej to wg mnie średni pomysł

raz, ze młodziutkie zwierzę wymaga opieki jak dziecko dwa, że pies w ogóle bardzo cieżko znosi samotnośc trzy, że kobita nei ma pojęcia o zwierzętach moja diagnoza - weźmie cokolwiek, co jej sie spodoba i za miesiąc wywali za drzwi

Gość psiaki & kociaki
Polecam psa!

Gość psiaki & kociaki
Polecam psa!

Gość a moze ona ma w nosie czy
to pies czy kot,moze ma złe zamiary,pomysleliscie????!!!!!A JAK BYLO Z OZZY'M ??????? poczytajcie,mamynadzieje ze te k...juz ktos ...tepota oddała psa byle idiotce!!!!!!

Gość a moze ona ma w nosie czy
nie wierze jej,zadaje tak głupie pytania jakby miała 2lata,na szczescie jej IP i dane sa juz w CAFE i bedziesz monitorowana

Gość oszitttttttttttttttttttttttttt
wydawane to sa zupy ty k...wo podła!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość animals1197
na pewno nie przygarnę młodego zwierzaka bo potrzebuje więcej opieki niż zwierzak dorosły a ja więcej czasu przebywam w pracy niż w domu.

Gość oszitttttttttttttttttttttttttt
ustalilas???z kim ustalilas ???nie zamordujesz go ty k...!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kerop.
Adres tez nieprawidłowy.Ale juz nie uciekniesz ty kanalio.Trafisz do pierdla.

Gość Kerop.
to jakas psychopatka,juz sie o niej wiecej osob dowiedziało,beda jej pilnowac,dojda co s... zamierza bo pyta niczym uposledzona

Gość ewelenaewa
tak brzmi falszywie dobrze ze do kazdego kto krzywdzi wraca to i np.zdcyhaja jego bachory :)

Gość animals1197
Udało się!!! Umówiłam się z panią prowadzącą adopcje nad zwierzętami. Mój przyszły pupil ma 2 lata i jest kotem. www.nasiulubiency.pl .Pozdrawiam.

Gość monikaSzx
moja kolezanka zrobila swinstwa przyjaciolce,tamta pochorowala sie a dzis tak samo ma corka tej pierwszej,tez cierpi do tego ja zgwalicli,a ma 13lat, czyli wraca , karma sprawiedliwa

adopcje nad zwierzętami? a w jakim to języku? mam nadzieję, że włascicielka zwierzęcia jest osoba odpowiedzialna i nie powierzy ci zwierzaka...