Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teterika

zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Gość teterika

Może mi poradzicie. Jestem już w zaawansowanej ciąży. Mam zwolnienie lekarskie do jutra, czy będzie dobrze jeśli pójdę do lekarza dzisiaj po nowe zwolnienie? Lekarz nie odbiera tel od rana.

Gość po zwolnienie
chodzi się w dzień jego wygaśnięcia lub na drugi dzień.. jak masz zwolnienie do jutrA to dziś następnego raczej nie dostaniesz

Gość teterika
Dzięki za odpowiedź. W takim razie będę musiała jakoś dojechać jutro do lekarza.

bzdura jak ja byłam w ciąży to w ostatni dzień zwolnienia szłam do mojej lekarki i dostawałam nowe od dnia następnego no chyba , że u was są inni lekarze

Gość ja wiem bo pisze
zwolnienia na co dzien, jestem recepcjonistką w przychodni prywatnej i tym się zajmuję. lekarz moze wypisac zwolnienie od dnia w którym je pisze lub z data dnia nastepnego.wiec jesli jutro ci sie konczy to mozesz pojsc po to zwolnienie dzisiaj i bedziesz miala od jutra albo pójsc jutro.

Gość teterika
Ja ma problem, ponieważ na jutro nie będę miała auta, a tam gdzie mieszkamy nie ma żadnej komunikacji typu autobusy itp. Będę musiała zadzwonić po taxi. Na zwolnieniu pisze, że do 29.04. Myślałam, że dziś by mąż mnie zawiózł, ale pewnie będę musiała iść jednak jutro.

Gość po zwolnienie
dziwne.. jestem na zwolnieniu od początku ciąży (muszę niestety) i zawsze muszę po nie biegać w dzień, który jest ostatnim dniem ostatniego zwolnienia bądz w dzień następny. Innej opcji nie ma dlatego tak napisałam - przecież lekarze nie wypisują zwolnień wstecznych ani przyszłych".

Gość teterika
czyli albo 29 albo 30?

Gość możesz iść dzień po
i lekarz wystawi 1 dzień wstecz

Gość teterika
mam nadzieję, że tylko nie wyjechał, tyle raz dziś dzwoniłam i nic

Gość lolallaa
recepcjonistko a za pieniadze zalatwilabys zwolnienie w ciazy??? wiem ze bedziesz trzesła doopą zeby z pracy nie wyleciec, ale chodzi mi o pusty blankiet tylko z pieczatka :P

Gość teterika
dzięki za pomoc

Gość ja wiem bo pisze
skąd jestes ? to pytanie do osoby która chce zwolnienie... jesli masz zwolnienie do 29.04 to lekarz następnie zwolnienie wystawia od dnia 30.04 i moze ci je napisać jutro czyli 29 albo w dany dzień czyli 30stego.innej opcji nie ma. tzn są ale to już trzeba mieć fajnego lekarza i się z nim umówić a normalnie to tak jak ci mowie musi byc od 30.04 a pisane moze być 29go lub 30go.

Gość oczywiście że jest inna opcja
lekarz może wystawić dzień wstecz

Gość hdjaosdkjoask
"lolallaa recepcjonistko a za pieniadze zalatwilabys zwolnienie w ciazy??? wiem ze bedziesz trzesła doopą zeby z pracy nie wyleciec, ale chodzi mi o pusty blankiet tylko z pieczatka" recepcjonistka nie może wystawić bo potrzebna jest pieczątka i podpis lekarza, poza tym L4 wystawia się w 3 egzemplarzach na papierze samokopiującym, więc jaki pusty blankiet?

Gość ja wiem bo pisze
wstecz nie mozna pisać ani dnia.chyba że date wystawienia zwolnienia wpisze się też wsteczną ale tak można zrobić jeśli danego dnia w bloczku zwolnien nie było pisane jeszcze ani jedno zwolnienie...bo jeśli np dzisiaj 28go zostało napisane choć jedno zwolnienie z datą 28go to już zwolnienia od 27go nie można wypisać.

Gość ja wiem bo pisze
akurat mam cały bloczek podstemplowanych zwolnien i przez mojego lekarza i przez gabinet, oczywiście że zwolnienie jest w 3 kopiach i o żadnym pustym blankiecie nie może być mowy...poniewaz jedna kopia idzie do pacjenta, drugą wysyłam do Zus a trzecia zostaje w bloczku w razie kontroli.

Gość hdjaosdkjoask
a ja miałam wystawione zwolnienie z datą wsteczną, bo w dniu choroby nie mogłam sie dostać do lekarza więc poszłam następnego, nie byłam zdolna do pracy od poprzedniego dnia i lekarz ma prawo wystawić zwolnienie od dnia poprzedniego a data wystawienia zwolnienia dzień dzisiejszy

Gość gość
Mam problem od piątku boli mnie brzuch, wymiotuję i jest mi słabo... Nie chodzę do pracy i nie mogę zastac swojego lekarza prowadzącego ciąże, ponieważ nie zjawia się w gabinecie. nie mam zwolnienia lekarskiego co mam zrobic w takiej sytuacji? Jestem w 9 tyg ciąży...

Gość można i wstecz i do przodu
3 dni wstecz smiało dr może wystawić a psychiatra chyba nawet tydzien!!!

Gość gość
Dzięki bardzo za pomoc:)

Gość iZABINIA
Czy jeżeli mi się koniczy zwolnienie 22.07. to czy liczy się zwolnienie lekarskie jeśli pójdę na drugi dzień do lekarza i dostane od 23.07 cz jest ciągłośc zwolnienia lekarskiego?

Gość iZABINIA
Czy jeżeli mi się koniczy zwolnienie 22.07. to czy liczy się zwolnienie lekarskie jeśli pójdę na drugi dzień do lekarza i dostane od 23.07 cz jest ciągłośc zwolnienia lekarskiego?

Gość iZABINIA

Gość gość
tak

Gość gość
Ja miałam już taki przypadek, doktor mi wystawiał zwolnienie z dniem wstecznym jak i nawet byłam kiedyś w piątek na wizycie, lekarz zlecił badania diagnostyczne w poniedziałek, stwierdziłam że w pracy nie mam już dni zwolnienia na żądanie i lekarz od razu mi wypisał zwolnienie na poniedziałek, nie było problemu. Więc wydaję mi się, ze wszystko zależy od lekarza.