Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa

praca mgrrr

Polecane posty

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa

Proszę o pomoc, jestem w trakcie opracowywania badań ankietowych do pracy mgr, używam do tego exela. Mam pytanie, co mam wpisać w opdowiedzi do pytania zamknietego, jeżeli student nie udzielił mi żadnej odpowiedzi? Np. Czy ojciec jest dla ciebie autorytetem, są 3 możl, tak, nie, nie wiem, a mam wiele ankiet gdzie nie ma żadnej odpowiedzi. Nie chcę tego przeprawiać,więc mam wpisać brak odp? Jak to się będzie miało do wyników? Kto doświadczony pomoże?

Gość powinnas była to ustalić
wcześniej w instrukcji. Możesz teraz stworzyć kategorię: brak odpowiedzi i tam umieszczać te ankiety.

Jak Ci promotor na to zezwoli to możesz opuścić tą analizę, albo wybrać tylko te odpowiedzi, które zostały zaznaczone.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
dzięki, chyba wpiszę brak odp, z moją promotorką jest problem, nie interesuje się na razie naszymi pracami więc muszę sama sobie radzić jak większość. Później w procentach wyjdzie mi, że na 3% nie udzieliło odpowiedzi. Mam nadzieje, że mogę wysunąć na koniec takowe wnioski;/

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
co do instrukcji to napisalam, że prosze o jedna odpowiedź... Widać, nie chciało im się wypełniać, bo mam duzo takich braków. A ankieta była ciekawa.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
może dopisze jet ktos coś ciekawego, z własnego doswiadczenia? Może jest jakiś inny sposób?

Gość słodycze na promocji
Nie w instrukcji, a kluczu kodowym. Zazwyczaj wpisuje się 0 lub 99, gdyż takie kategorie się nie powtórzą.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
rozumiem, nie wpisywać brak odp tylko okreslony kod. Dzieki! Tak też zrobię

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
mam równo 100 ankiet, chcialam, zeby te badania dały mi jakis konkretny wynik, nie chce przeprawiac, za dużo tego bo mam w każdej z ankiet 33 pytania...Są też pytania, gdzie student musiał pominąć 2 poniewać dal odpowiedź nie, też muszę to jakoś zakodować. Tak to jest jak się nie uważalo kiedyś...

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
chi- kwadrat także, dlatego mam tylko jedną możliwość odpowiedzi.

Jeśli kodujesz pytania po zastosowaniu reguł przejścia również określasz sobie jakąś liczbę lub cyfrę ( np 09 - nie dotyczy) i stosujesz ją wyłącznie w takim przypadku.

Dyrektore skąd w Tobie tyle złośliwości? Daj dziewczynie spokój, jeśli się zabrała za pracę badawczą to albo ma o tym jakimś pojęcie, ale właśnie zdobywa umiejętności praktyczne, więc więcej luzu i jej nie stresuj:P

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
słodycze na promocji dzieki, zabieram sie za ulepszanie mojej tabelki;D

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
człowiek uczy się na błedach, nigdy nie robiłam żdnych ankiet, teraz nie robilabym az tylu pytań, mniej odpowiedzi, bo w niektórych mam aż 8 i bez otwartych ptań. Ale już za późno, teraz zostaje mi tylko się męczyć. Wszystko już pozpisywałam, musze jeszcze zakodować brak odpowiedzi potem reszta....

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
pospisywałam* miało być

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
ok rozumiem, pod kodem np09 umieścić brak znaczenia statystycznego czy jak to tam nazwałaś czyli owy brak odpowiedzi lub jakąś głupawą odp? I później w wynikach tak to przedstawić. Dzięki.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
Taaa, jeszcze torsje;D Tu nie chodzi o jedną odpowiedź, jest ich sporo, aczkolwiek nie liczyłam ;p z natury jestem osobą dość dokładną i dlatego nie chce tego pominąć.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
przecież i tak chi- kwadrat nie wyjdzie mi dla każdej zmiennej, będę liczyła w tych pytaniach, gdzie będę miała 100 % odpowiedzi.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
nie moge pozwolic sobie na przeprawianie ankiet, chcę się jeszcze edukowac więc możę będą mi w przyszlości potrzebne.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
nie martw się ogarniam, wiem o co ci chodzi aczkolwiek tak jak napisalam, przeprawiać nie mam zamiaru.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
Ale i tak dzieki za radę i poświęcony mi czas. Miłej nocy życzę.

Gość drogi sethu
jak czytam "a planujesz zrobic chi kwadrat?" to mnie krew zalewa. ktos tu nie ma pojecia o statystyce choc na taka osobe sie kreuje. wytłumacz, dlaczego chi kwadrat? dlaczego akurat ten test dla przygłupów, który ZAWSZE WYCHODZI. jak nie masz co robic, zrób chi2 kurwa :o druga rzecz: 20 ankiet nie ma znaczenia statystycznego. ciekawe zatem dlaczego stosujemy testy przeznaczone dla małych i duzy grup. małych czyt. do 30 os. nieuctwo! (tak, wiem, zaraz mnie zbedziesz zrecznym frazesem 🖐️ )

Gość ja u siebie zastosowałam
prosty kod zer i jedynek - 0 odpowiedź nie wybrana, 1 - wybrana, a pytania zakodowałam kolejnymi cyframi z kolejnymi literami alfabetu. później jak to wstawiłam do excela, to miałam kolumny jedynek i zer, z czego wychodziła mi najprostsza suma i w ten oto sposób wiedziałam ile osób było na tak, ile na nie, ile nie odpowiedziało na pytanie. wyglądało to tak 1a 1b 1c 2a 2b 2c 2d 3a 3b 3c 1 0 0 0 1 0 0 1 1 0 0 1 0 1 0 0 0 1 0 1